Újramelegíti a letelepedési kötvények ötletét a Fidesz, és az alapítványi egyetemeket finanszírozná belőle – derül ki abból a vaskos, Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslatból, amit a parlament honlapjára töltöttek fel.

Nem csak a migránsmunkások jönnek, Orbánék újramelegíti a letelepedési kötvényeket

A HVG cikke szerint a régiúj koncepció friss néven hasít, ezúttal vendégbefektetői program néven hivatkoznak arra a gyakorlatra, hogy egy nem EU-, vagy EGT-tagállamból érkező gazdag ember sok pénzért vásárolhat magának évekre szóló tartózkodási engedélyt.

A menetrend a következőképpen néz ki a törvényjavaslat alapján.

A harmadik országból származó szépreményű vendégbefektető akkor kap egy két évre szóló vendégbefektetői vízumot, ha vállalja, hogy három hónapon belül 250 ezer és egymillió euró közötti összeget fizet be bizonyos előre meghatározott helyekre.

Ezek az alábbiak lehetnek:

A Magyar Nemzeti Bank által nyilvántartásba vett ingatlanalap által kibocsátott, legalább 250000 euró összegű befektetési jegy megszerzése,

legalább 500000 euró összegnek megfelelő értékű, természetben Magyarország földrajzi területén található, az ingatlan-nyilvántartásban helyrajzi szám szerint nyilvántartott per-, teher- és igénymentes lakóingatlanban tulajdoni illetőség megszerzése,

vagy legalább 1000000 euró értékben, oktatási-, tudományos kutatási-, művészeti alkotótevékenység támogatása céljából pénzbeli adomány nyújtása valamely közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézmény részére.

A kétéves vízum lejártát követően a vendégbefektető 10 évre szóló tartózkodási engedélyt igényelhet, amit aztán újabb és újabb tízéves periódusokkal hosszabbíttathat meg.

Ugyan korábban bevett gyakorlatnak számított Európában is a gazdag befektetőknek letelepedési engedélyt biztosítani, ám az ukrajnai háború kitörését követően az Európai Bizottság azt az ajánlást tette, hogy jobb lenne, ha a tagállamok befejeznék a letelepedéssel való üzletelést.

Forrás: HVG

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Már a földet is elajándékozzák, eladják a lábunk alól! Lassan ki tehetik a táblát a határra! Jelzáloggal terhelt állam eladó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Elég szépen kisegítették a magyar gazdaságot a dollár és eurobetéteikkel a jómódú migránsok. Persze, hogy kell kamatot fizetni rá nem kétséges, de az állam jobban járt ezekkel letétekkel, mintha bankoktól, vagy keményebb hitelezőktől kölcsönzött volna. Ott jelzálogot is jegyeznek valamilyen állami tulajdonra, itt pedig semmire...!
"Nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta...!" :)
Nessy
@verőce21: Át is bújtak rajta! Egyből arra a haldokló nyugat felé!
verőce21
@Nessy: A migráns szalad, a pénz marad, a pénz marad...! :)
verőce21
@csak úgy...: 20:44) terád, egy buta verébre nem lövök ágyúval...!
Aki Én
@verőce21: ,, Meg egy csomó közvetítő, te agyhalott hulladék...! :)"

A válogatott embereik, te agyhalott idióta.

,,Helyes! Ha valaki Nyugatra igyekszik, at is nekünk jattoljon...! :)"

Szóval nekünk senki nem jattolt, te buta vén hülye. Az államnak nagyon sokba került.
Ezt sem érted, te vén alkoholista.
verőce21
@Aki Én: Néked diliházban lenne a helyed!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.