Újramelegíti a letelepedési kötvények ötletét a Fidesz, és az alapítványi egyetemeket finanszírozná belőle – derül ki abból a vaskos, Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslatból, amit a parlament honlapjára töltöttek fel.

Nem csak a migránsmunkások jönnek, Orbánék újramelegíti a letelepedési kötvényeket

A HVG cikke szerint a régiúj koncepció friss néven hasít, ezúttal vendégbefektetői program néven hivatkoznak arra a gyakorlatra, hogy egy nem EU-, vagy EGT-tagállamból érkező gazdag ember sok pénzért vásárolhat magának évekre szóló tartózkodási engedélyt.

A menetrend a következőképpen néz ki a törvényjavaslat alapján.

A harmadik országból származó szépreményű vendégbefektető akkor kap egy két évre szóló vendégbefektetői vízumot, ha vállalja, hogy három hónapon belül 250 ezer és egymillió euró közötti összeget fizet be bizonyos előre meghatározott helyekre.

Ezek az alábbiak lehetnek:

A Magyar Nemzeti Bank által nyilvántartásba vett ingatlanalap által kibocsátott, legalább 250000 euró összegű befektetési jegy megszerzése,

legalább 500000 euró összegnek megfelelő értékű, természetben Magyarország földrajzi területén található, az ingatlan-nyilvántartásban helyrajzi szám szerint nyilvántartott per-, teher- és igénymentes lakóingatlanban tulajdoni illetőség megszerzése,

vagy legalább 1000000 euró értékben, oktatási-, tudományos kutatási-, művészeti alkotótevékenység támogatása céljából pénzbeli adomány nyújtása valamely közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézmény részére.

A kétéves vízum lejártát követően a vendégbefektető 10 évre szóló tartózkodási engedélyt igényelhet, amit aztán újabb és újabb tízéves periódusokkal hosszabbíttathat meg.

Ugyan korábban bevett gyakorlatnak számított Európában is a gazdag befektetőknek letelepedési engedélyt biztosítani, ám az ukrajnai háború kitörését követően az Európai Bizottság azt az ajánlást tette, hogy jobb lenne, ha a tagállamok befejeznék a letelepedéssel való üzletelést.

Forrás: HVG

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Már a földet is elajándékozzák, eladják a lábunk alól! Lassan ki tehetik a táblát a határra! Jelzáloggal terhelt állam eladó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ezodabasz
Álkereszlény Semjén Zsolti újramelegíti a migránsellenes kormány bevételi forrásait? Elég paradox módja ez a hazudozás/lopásnak! "A harmadik országból származó szépreményű vendégbefektető akkor kap egy két évre szóló vendégbefektetői vízumot, ha vállalja, hogy három hónapon belül 250 ezer és egymillió euró közötti összeget fizet be bizonyos előre meghatározott helyekre."...Hmm kinek a zsebe az előre meghatározott hely???
...Ja és aki nem tud fizetni az jöhet dolgozni, mert az 0rbán rezsimnek tökmindegy kik a rabszolgáik. A többi migráncsnak meg ott a kerítés!
A magyar emberek meg le vannak magasról szarva. Csináltak nekik :hvg.hu/gazdasag/20160613_nem_folytatjak_a_Gyere_Haza_Fiatal_programot_varga_mihaly
Nessy
Már a földet is elajándékozzák, eladják a lábunk alól! Lassan ki tehetik a táblát a határra! Jelzáloggal terhelt állam eladó!
Yoda69
Már 5 ezer milliárd a hiány és folyamatosan nő? Ki fogja ezt visszafizetni és miből?
Orbán és slepp lenullazta az országot és felelte a jövőjét.
verőce21
Helyes! Ha valaki Nyugatra igyekszik, at is nekünk jattoljon...! :)
Mert még valami Napnyugati zsiványnak adná oda a pénzét...!
jáger laszló
Ergo,akinek van pénze az jó migráns és j9het! Aki + csóró az + maradjon a seggén!!
Hát ez aztán az = bánásmód az orbáni kommunista rendszerben!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
dr. prédikátor
fitymasz csürhe!!!ezeki jó nigráncsok??? e3lveszik a lábatok alól a földet!!! a cigány lókupec meg tovább lop!!!
koszpeko
@verőce21: Te degenerált barom!
Nézz utána, hogy a letelepedési kötvények mekkora minuszt hoztak!
Te balfasz gyökér!
Most ki is akar ide migránst?
Biztos a Gyurcsány, a Soros, meg a Brüsszel ugye?
Jaaa kimaradt a dollár baloldal.
Tényleg ilyen sötét az összes fidesz szavazó?
koszpeko
@verőce21: vagy fizetnek nektek azért hogy hülyék legyetek?
Péter2
@koszpeko: 75 milliárd volt a fidesz kötvénybiznisz kára, ennyire lett veszteséges , de pár fideszes bűnöző jól gazdagodott belőle .
balos
@koszpeko: Ezeknek már az is elég,ha a geci széttárja a lóden kabátját!
nemkati
0rbán: Brüsszelben nem ajánlják a letelepedési kötvényekkel való üzletelést - na akkor mi újra bevezetjük.
Aki Én
@verőce21: kizárólag a gazdád nyerészkedett rajta, te agyhalott hulladék.
Jesszus, de buta vén hülye vagy...
kereső
@KisTehen: @KisTehen: @KisTehen: Na ennyire nem kéne lemenni hülyébe. A kötvény- mint olyan nem csak befeketetési értékpapir, hanem hitel is- amelyet vagy vissza tud fizetni a "kedvezményzetett", vagy nem. Ha nem, akkor a befektető- a kötvényes végleges tulajdonjogot is szerezhet: egyetemi vagyonban, földtulajdonban, ingatlanokban- a tőke+kamatok erejéig.
Csak a "pillanatot" nézi a kormány/orbán ismét- az elkerülhetetlen gazdasági csőd elodázását, és igy hatalmának megőrzését.
Ha az ÁKK ismét kiszervezi az értékesitést, mint az történt a közelmúltban- akkor a jutalék!! ismét csak gazdagabbá teszi azt a kört- sokszor külföldi közvetitőt- amely megnyeri az értékesitési lehetőséget. Eleve kódolva van a rendszerben, hogy ez a magyar állam számára/ az ország lakóinak számára/ veszteséget fog eredményezni- mint ahogyan ez már megtörtént.
Éljen, éljen orbán viktor sokáig- hogy Magyarországnak csak a rongyos gatyából kilógó csupasz maradjon.!
csak úgy....
@KisTehen: már korán reggel fidesz ürülék csillog a nyelveden, te profi seggnyaló!
Aki Én
@KisTehen: Mielőtt hazudozol, nézz már utána mekkora bukta volt az államnak a letelepedési. A gazdádnak hozott súlyos milliárdokat.
Hogy vagy te ennyire telebaszott buta suttyó? És miért te, a legbutább faszparaszt a leghangosabb mindig?
madlaci66
@KisTehen: A programot Rogán Antal kezdeményezte 2012 őszén, akinek javaslata alapján 250–300 ezer euróért juthattak magyar letelepedési engedélyhez EU-n kívüli állampolgárok.[2] A Belügyminisztérium 2015-ös közlése szerint a programban résztvevő, letelepedési engedélyhez jutó személyek legnagyobb része kínai, ezen kívül van köztük például orosz, iráni, szír, és ukrán állampolgárságú is.[6][7]

A letelepedési kötvények kibocsátását a Államadósság Kezelő Központ Zrt. végezte, de a befektetők nem közvetlenül ezen kormányzati szervtől juthattak az állampapírokhoz, hanem kizárólag az állam által kijelölt magánközvetítőkön keresztül. A közvetítők nagyrészt magyar hátterű, gyakran offshore cégek voltak.[8] A közvetítőcégek felügyeletét az Országgyűlés Gazdasági bizottsága látta el. A külföldi befektető e kötvények vásárlása révén kölcsönt nyújthatott a magyar államnak, amit középtávon komoly kamattal együtt kap vissza az államtól. Profit az ügyletben kizárólag a közvetítő cégekben keletkezik, de az igen jelentős mértékű.
Aki Én
@KisTehen: Tényleg menj már az unalmas qrva fajtádba, te szellemi totálkár.
csak úgy....
0rbánék miatt az eu. hamarosan visszaállítja a vízumkényszert , már az amik is alaposan megnézik,hogy kit engedjenek be az usa. ba magyar útlevéllel! 0rbanisztán,te egy szégyenflekk európában!
kereső
@KisTehen: 09:18 természetesen. Hiszen ő volt az aki 50 év államadósságát 2,5 x -sére növelte. Ő volt az akinek ideje alatt az mnb saját tőkéje negativba fordult a hatalmas kamatteher miatt, és ezzel éves szinten (2022/2023) 1800-2300 milliárdos kigazdálkolandó költségvetési terhet rótt az országra. Ő volt az, aki gyakorlatilag 0%-os hatalmas hiteleket biztositott a kiválasztott maffia tagoknak, amelynek kamatterheit az adófizetők állnak végső soron. Ő az aki nyakló nélkül támogatja az állami költségvetésből az idegen munkaerő számára létrehozandó munkahely teremtést- amely majd nem is az országnak fog termelnei, hanem a kinai és egyéb dél-ázsiai befektetőknek- miközben teljesen tönkre vágják a természeti környezetet, és csökkentik a mg. termelésre alkalmas földterületet.Természetesen gyurcsány imF hiteléről van szó.
verőce21
@Aki Én: Meg egy csomó közvetítő, te agyhalott hulladék...! :)
verőce21
@koszpeko: te hülye vagy...! "Mekkora mínuszt hozott" az államnak, de mekkora hasznot a közvetítőknek, te barom...!
verőce21
@csak úgy...: 10:10) beszélsz hülyeségeket...?
Csak magadban..., azzal nem zavarsz senkit, te elmebeteg...!
vitriol
Nem buktak bele, ezért bátran tesznek rá még egy lapáttal!
csak úgy....
@verőce21: te egy ritka buta komcsi,aki már nem is komcsi , de annak ellenére buta maradt mint minden segg komcsi! ! :) - a logikád levelezön végzett marxista leninistára vall...,ök voltak ennyire meggyözödésesek mint te!
verőce21
@csak úgy...: beszélsz butaságokat, mint mindig...?
csak úgy....
@verőce21: lagymatag a védekezésed mint egy buta komcsié! :)
verőce21
Elég szépen kisegítették a magyar gazdaságot a dollár és eurobetéteikkel a jómódú migránsok. Persze, hogy kell kamatot fizetni rá nem kétséges, de az állam jobban járt ezekkel letétekkel, mintha bankoktól, vagy keményebb hitelezőktől kölcsönzött volna. Ott jelzálogot is jegyeznek valamilyen állami tulajdonra, itt pedig semmire...!
"Nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta...!" :)
Nessy
@verőce21: Át is bújtak rajta! Egyből arra a haldokló nyugat felé!
verőce21
@Nessy: A migráns szalad, a pénz marad, a pénz marad...! :)
verőce21
@csak úgy...: 20:44) terád, egy buta verébre nem lövök ágyúval...!
Aki Én
@verőce21: ,, Meg egy csomó közvetítő, te agyhalott hulladék...! :)"

A válogatott embereik, te agyhalott idióta.

,,Helyes! Ha valaki Nyugatra igyekszik, at is nekünk jattoljon...! :)"

Szóval nekünk senki nem jattolt, te buta vén hülye. Az államnak nagyon sokba került.
Ezt sem érted, te vén alkoholista.
verőce21
@Aki Én: Néked diliházban lenne a helyed!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.