A Médiatanács hétmillió forintos bírságot szabott ki a TV2 médiaszolgáltatójára.

Perkálhatnak Mészárosék: bírságot szabtak ki a TV2-re

Az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön adott ki egy közleményt, amiből kiderül: állampolgári bejelentés nyomán indított hatósági eljárást a Médiatanács a Tények Plusz június 7-én 18 óra 45 perckor, illetve a Mokkacino június 8-án 8 óra 45 perctől a TV2-n sugárzott adása, valamint a tenyek.hu streamingszolgáltatáson elérhető műsorszámok kapcsán. Az mfor.hu szemléje szerint hozzátették:

a műsorokat mind a négy alkalommal 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-besorolással látták el, a Médiatanács vizsgálata alapján azonban ez nem felel meg a III. kategória szempontjainak a szexualitás képi és verbális ábrázolása miatt, amely így káros hatással lehetett a 12 és 16 év közötti korosztály tagjaira.

A műsort tehát a "16 éven aluliak számára nem ajánlott" kategóriába kellett volna sorolni, így viszont nem kerülhetett volna adásba sem a reggeli, sem a kora esti órákban, mivel a 16 éven aluliaknak nem ajánlott tartalmakat a törvény értelmében csak 21 óra és 5 óra között lehet műsorra tűzni. Így a szolgáltató egyszerre sértette meg a korhatár-kategóriába sorolásra és a közzétételre vonatkozó törvényi előírásokat, a Médiatanács ezért 4 millió 500 ezer forintnyi bírsággal sújtotta – írták.

Hozzátették: szolgáltató a tenyek.hu oldalon két alkalommal publikált olyan tartalmat, amely jogsértőnek minősült a helytelen korhatár-besorolás miatt, ami további 2 millió 400 ezer forint bírságot von maga után. Ezen felül százezer forint bírságot szabott ki a Médiatanács a szolgáltatóra azért, mert a tenyek.hu műsorkínálatát tartalmazó felületen a két műsor korhatárkategória-jelzései nem voltak feltüntetve.

Forrás: mfor.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
A negyedórás órabére!Remélelem,hogy 1x csak találkozik a szívlapáttal,bár a nyelét sem tudná megfogni!
Péter2
@lusta: Nekem van belőle egy békebeli , egy fuvaros barátom apjáé volt , már az enyém , szeretem mert hatékony , kerítés alapot betonoztam tavaly előtt evvel raktam a keverőt .
nemkati
@balos: @lusta: @Péter2: Oktatóvideó a szívlapát szakszerű használatáról:
img.index.hu/imgfrm/2/2/1/5/IMG_0014142215.gif
balos
@lusta: Előtte expanderezek én is,hogy érezze a patkány a tőrődést!
Eladott Ország
Hihetelen milyen nagy összeg, ennek többszörösét lenyulják rólunk. A kormányzati (közpénzből fenntartott) hírcsatornának egy hétvégi bulija (délutáni baba zsúr) sem jön össze hét millából. Nevetséges összeg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.