Az este két kormánybizottság is alakult, melyek a nevelésüggyel, valamint a vidékfejlesztéssel foglalkoznak.

Alakult egy Nevelésügyi és egy Vidékfejlesztési Kormánybizottság is – derül ki a csütörtök késő este megjelent Magyar Közlönyből. Mindkét plénum feje Orbán Viktor miniszterelnök, és tagjai között fellelhető Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, valamint Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója is.

A Nevelésügyi Kormánybizottságnak négy állandó tagja lesz: Pintér Sándor belügyminiszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából derült ki, hogy az Orbán Viktor által beterjesztett kormányhatározat szerint a miniszterelnök egy Nevelésügyi Kormánybizottság felállításáról döntött.

Ennek feladata

a magyar állam által a gyermekek hároméves korától nyújtott, a gyermekek nevelését célzó, a kormányzaton belül több miniszter irányítása alá tartozó szervezetrendszeren keresztül szervezett, működtetett és ellátott szolgáltatás nyomon követése, figyelemmel kísérése,

illetve az ezzel összefüggésben felmerülő kormányzati feladatok összehangolása.

A Nevelésügyi Kormánybizottság elnöke a miniszterelnök, Orbán Viktor.

A miniszterelnök továbbá azt is megjegyezte, hogy a bizottság titkárát ő maga nevezi ki, aki az üléseken állandó meghívottként vesz részt. Ezeken az üléseken az elnök és a tagok helyetteseinek nincs helye. A bizottság üléseinek előkészítése céljából munkacsoportok hozhatók létre, melyek tagjait az elnök, Orbán Viktor kérheti fel.

A határozat a mai naptól, november 17-től lép érvénybe.

A Vidékfejlesztési Kormánybizottság tagja még a kormányfőn, a kancelláriaminiszteren és a miniszterelnök politikai igazgatóján túl Nagy István agrárminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

E plénum feladatát a kormányhatározat három pontban rögzíti:

-a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar, valamint az agráriumhoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó iparágak, térségek és közösségek további erősítése, fejlesztése érdekében ellátott kormányzati tevékenység, valamint az ennek érdekében működtetett kormányzati szervezetrendszer működésének nyomon követése, figyelemmel kísérése,

az ezekkel összefüggésben felmerülő kormányzati feladatok összehangolása és a nemzetstratégiai szempontok érvényre juttatásának biztosítása, különös figyelemmel az ellátás- és az élelmiszer-biztonságra, valamint a területfejlesztési szempontokra, továbbá

a mezőgazdasági termékek világpiaci szintű kereskedelme terén zajló versenyben történő hosszú távú helytállás érdekében a folyamatos fejlesztések, az élen járó agrártechnológiák elsajátítása és alkalmazása, valamint a digitalizáció vívmányainak meghonosítása érdekében szükséges kormányzati intézkedések összehangolása.

Forrás: mfor.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Ez az a két terület ahonnan még lehet valamit is elvenni?
rakitics41
Emlékeznek még biztos az "illetékes elvtárs"-ra, Koltai Robi előadásában?Akkor ez még kabaré tréfa volt, ma pedig a valóság!Na ez az illetékes elvtárs most a "mi kedvenc" politikusunk, Orbán Viktor!Mindenhez ért,minden bizottság elnöke, Ő méltósága! Mindenben ő dönt!Csak azt nem értem, hogy miért kormányfőnek hívják és miért nem diktátornak?Szégyelli az elnevezést, mert tudja , él még emlékeiben hogy mit is jelent, és a könyvekből , filmből még emlékszik Rákosi pajtásra, és az korábban nem volt nyerő nála!Közben ahogy idősödött megszerette, és olyanná akart változni mint ő .Már nem kell erre várni, ez a helyzet bekövetkezett!
jáger laszló
Olyan izgatitt vagyol
Ismét indult a Nemzeti Komzukláció!!
Nem a kérdések az érdekesek,hanem még nem tudom hová is dobjam a csomagot!!!???
Na csak ennyi baj legyen!!
csak ennyi
barátilag
J.L
Nessy
Ha azt akarod, hogy egy probléma ne oldódjon meg, hozz létre bizottságot! (Murphy) Jól elücsörögnek a farkukon és spekulálnak a tagok az elnökkel az élen, mint a krokodilus a Gangesz partján!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.