A miniszterelnök szerint közös felelősség, hogy legyen alapja az etnikai alapú politizálásnak.

Orbán Viktor szerint a Szovjetunió idején is jobb volt a kárpátaljai magyaroknak, mint most

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd 

Hiába tűnhet úgy, hogy Ukrajna és Magyarország lépéseket tett a megegyezés felé, az ukrán szakértők szerint a magyar kormánytagok a nyilatkozataikkal rendszeresen lerombolják azt, amit a szakértőknek sikerül felépítenie – írtuk meg néhány napja mi is. Ezek az aggodalmak újfent igazolódni látszanak – mint az RTL.hu idézi, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken ezt nyilatkozta:

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a magyar nyelv és oktatás szempontjából a helyzet Szovjetunió idején jobb volt, mint most az ukrajnai állam idején.

Orbán a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülésén fejtette ki nézeteit, mások mellett az etnikai alapú politizálásról. A kormányfő azt mondta, a szlovákiai választások egy régi dilemmát élesztettek újjá: miután a magyarok már többedszerre nem tudtak bejutni a parlamentbe, ismét élővé vált a kérdés, van-e jövője az etnikai alapú politizálásnak, főként romló demográfiai mutatók mellett. Szerinte az, hogy legyen etnikai alap, „közös felelősségünk”.

A kormányfő a Kárpát-medencei magyar élet legnehezebb, legfájdalmasabb pontjának a kárpátaljai magyarság helyzetét nevezte. Szerinte a kárpátaljai magyarok minden tekintetben számíthatnak Magyarország támogatására. Ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy a véres, honvédő háborút folytató Ukrajnának még mindig van elegendő figyelme arra, hogy – mint fogalmazott – a magyarokat „vegzálja”.

Orbán a bevándorlásról is beszélt. Fájlalta, hogy nem „beszélő robotokat” engedünk be a bevándorlással, hanem a munkaerővel együtt a kultúrájukat, a civilizációjukat és a gondolkodásukat is. A magyar kormány viszonya egyébként meglehetősen ellentmondásos, ha bevándolrásról van szó: a vendégmunkások ügyét például feltűnő kínossággal kezelik.

Forrás: RTL.hu, MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
orbán szerint Magyarország egy demokratikus jogállam...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ez esetben kérhetnek a kárpátaljai magyarok orosz állampolgárságot, esetleg átköltözhetnek orosz területre.
Ha meg csak Orbán Viktornak ez a véleménye, beszéljék meg vele!
Péter2
Már megint ostobaságot mondott a cigány , Utána lehet olvasni honnét vitték az emberek egy részét Afganisztánba harcolni . Egy kis videóanyag elmondják akik ott jártak , én is ismerek egyet személyesen .
telegdilaci
@Aki Én:Igazság szerint Magyarországon is sokkal jobb volt a Helyzet a -Fidesz 2010-es kormányra kerülése előtt,nem a Magyar Emberek jobblétéért dolgoznak,nem veszik figyelembe a lakosság érdekeit,meg sem hallgatják a problémáinkat,és nem is tesznek a megoldás érdekében semmit Orbánnak egyetlen célja hogy minél tovább hatalmon tudjon maradni ennek érdekében minden aljasságra képes!
telegdilaci
@Nessy:Most kisegítette a Háborúban álló Ukrajnát küldött nekik néhány ezer Használhatatlan lélegeztető gépet,mivel ész nélkül és sokat vettek meg belőle,nagy üzlet volt csak éppen arra volt alkalmatlan amire vették azóta is egy Gödöllői raktárban porosidik,a többsége mivel nem találtak még egy olyan Ostoba kormányt aki vett volna ezekből a használhatatlan gépekből,de valamelyik kormányközeli jól jár a raktározásért fizetett közel évi egy millió forinttal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.