Ez viszont erősíti Ukrajna pozícióját az EU-ban és csak gyengíti Magyarországét az erről író ukrán lap szerint.

Orbánék megbízhatatlanok az ukránok szerint – Amiben megegyeznek a szakértőkkel, azt lerombolják a kormánytagok

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Illusztráció: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko 

Hiába tűnhet úgy, hogy Ukrajna és Magyarország lépéseket tett a megegyezés felé: az ukrán Zn.ua portált idézve arról ír az Index.hu, hogy az Orbán-kormánnyal szerzett keserű tapasztalataik miatt nem különösebben optimisták az ukrán szakértők.

Miután az Európai Bizottság azt javasolta az Európai Tanácsnak, hogy kezdjen tárgyalásokat Ukrajna uniós tagságáról, Magyarország azzal fenyegetőzött, hogy blokkolja azokat, amíg a kárpátaljai kisebbség helyzete nem rendeződik. Mint arról korábban mi is írtunk, az ukrán kormány kész megegyezni Magyarországgal.

Ám Ivanna Klimpus-Csintszadze volt európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettes, az Ukrajna uniós integrációjával foglalkozó parlamenti bizottság vezetője a Zn.ua-nak nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet:

A tapasztalat azt mutatja, hogy sok mindent, amiben munkaszinten megállapodtak, az Orbán-kormány tagjainak politikai nyilatkozatai rombolnak le. Ez az elmúlt években többször is megtörtént, amikor az ukrán és magyar miniszterek által elért megállapodásokat Budapest érvénytelenítette.

A portál szerint a visszalépés folyamata már el is kezdődött, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nemrég arról beszélt, Ukrajna „cinikusan” nem próbálja megoldani a kárpátaljai magyar kisebbség helyzetét.

A szerző szerint mindez összefügg azzal, hogy az Orbán-kormány következetesen lassítja az Oroszország elleni uniós szankciók elfogadását, összességéáben a helyzet pedig gyengíti Magyarország helyzetét az EU-ban, Ukrajnáét viszont erősíti.

Forrás: Index.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Philip Marlowe: Nem a magyar kormánnyal foglakoznak, hanem az ukrajnai magyar kisebbség jogainak rendezésével foglakoznának, ha a magyar kormány nem lenne szószegő- és nem csak az ordibálás, toporzékolás szintjén érdekelné őket ezeknek az embereknek az élete- a jogaik , nyelvhasználatuk államközi megállapodásban rögzitése. De könyebb igy, toporzékolni- és ezzel putyint kiszolgálni, hiszen a magyar kisebbség a "kifogás", miért nem támogatja a magyar kormány Ukrajna anyagi-és katonai segitségét, miért blokkolja az oroszok elleni szankciókat- mert megszvazta. csak éppen segit kijátszani a türk államokon keresztül.
csak úgy....
@Philip Marlowe: tudod butuska, veletek 0rbán seggnyalókkal az a legnagyobb probléma,hogy képtelenek vagytok gondolkodni, ti csak arra vagytok jók,hogy védjétek a hitvány,hazug,tolvaj uraitokat! a picsába nektek szarosnyelvüeknek kéne mennetek,hogy kicsit kitisztuljon végre a buta fejetek!
Namely
Tehát az hír, hogy egy kurva az mondja egy másik kurvára, hogy kurva?
Namely
@csak úgy...: tudod butuska, veletek seggnyalókkal az a legnagyobb probléma,hogy képtelenek vagytok gondolkodni, ti csak arra vagytok jók,hogy védjétek a hitvány, hazug, tolvaj uraitokat! A picsába nektek szaros nyelvűeknek kéne mennetek, hogy kicsit kitisztuljon végre a buta fejetek!

(Orbánt kihúztam, (a helyesírási és stilisztikai hibákat javítottam), így már rátok vonatkozik. Hát nem érdekes? :D saját magad sem vagy tisztában azzal, mekkora majom vagy :D)
zenebohóc
Na, azért!!! Csak óvatosan kedves Vlagyimir !!!
ómió
Pedig hazudozásban nagyon jók az ukrán efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.