Hozzá köthető svájci számlán landolhattak agrárpénzek – ezzel gyanúsítják a milliárdos Nobilis Kristófot, akit gyanúsítottként hallgatott ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Magyar milliárdost gyanúsítanak pénzmosással, ő az

Kétmilliárd forintot keresnek Nobilison. Forrás: Pixabay

Nobilis Kristóf milliárdos üzletember kihallgatása az Agrárminisztériumot érintő, több mint kétmilliárd forintos hűtlen kezeléssel van összefüggésben – írja a 24.hu.

A milliárdos – akinek fia Nobilis Márton, az agrártárca államtitkára – panasszal élt a gyanúsítása ellen. Védője, Papp Gábor szerint az üzletember nem követett el bűncselekményt, és részletes vallomást tesz, melyben tényekkel fogja alátámasztani, hogy a gyanúsítása képtelenség.

Nobilis neve és a hozzá kötődő svájci bankszámla az Agrárminisztérium visszaélési ügyében került elő, amit a Székesfehérvári Törvényszéken tárgyalnak. A Direkt36 cikke szerint

a bűnügy elsőrendű vádlottja Nagy János egykori agrárminisztériumi helyettes államtitkár. Azzal vádolják, hogy a közreműködésével fizetett ki a minisztérium egyik háttércége 2,2 milliárd forintot két ügyvédi irodának, amelyek a vádhatóság szerint nem végeztek ezért érdemi munkát.

A pénzt megkapó ügyvédi irodák – amelyek vezetői szintén vádlottak Nagy János mellett – egy budapesti cégen keresztül egy svájci bankszámlára utaltak jelentős összegeket.

Ez a számla egy panamai offshore cég tulajdonában volt, amely a bíró által ismertetett iratok szerint Nobilis Kristófhoz köthető.

Az Agrárminisztériumot érintő pénzügyi manőverek idején a milliárdos vállalkozó fia, Nobilis Márton a miniszter kabinetfőnöke volt, később lett belőle államtitkár.

Forrás: 24.hu, Direkt36
Fotó: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@csak úgy...: Pont ez jutott eszembe! A feláldozható kategóriában van az ürge! Lesz még itt egy pár attól tartok.
csak úgy....
csak nem egy kegyvesztett fideszes a szentem, akire már rá lehet húzni a balhét?
lássátok tezsvérek, ennyi az élet...
levarosbukta
@csak úgy...: Pont ez jutott eszembe! A feláldozható kategóriában van az ürge! Lesz még itt egy pár attól tartok.
namihami
Kamaraerdőn minden luxust kielégítő ingatlan igényes bérlőnek hosszú(???) távra kiadó!
Vajon kiadó lesz-e és meddig!?!?! Vagy jön a Barna Segély!?!?!?
justhpeter
@csak úgy...: @levarosbukta: @namihami: Mi a tippetek ? Ki fog esni valamelyik ablakon ?
kereső
Nobilis cégbirodalmának egy része a Balatonhoz kötődik: Almádiban kikötője, étterme, szállodája és ingatlanai vannak. Pénzügyi szolgáltató cége a CEC Zrt., amely csaknem kilencmilliárd forintnyi ingatlanhitelt helyezett már ki. De beszállt a Firstfund Közép-európai Alapkezelő ingatlanalapjába és a magyar magánszemélyek által gründolt CIG Közép-Európai Biztosítóba is. A legjelentősebb értéket azonban még ma is a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. képviseli. A cég, amelyet Ungár Andrással, Küllői Péterrel és Lantos Csabával, valamint Varga Zoltánnal együtt birtokoltak, ma már három nagy tulajdonos kezében van (rajta kívül Ungár özvegye, Schmidt Mária és Spéder Zoltán a meghatározó tulajdonosok. Továbbra is részesedéssel bír a Közép-Európai Média és Kiadói Szolgáltató Zrt.-ben, társa itt is Spéder Zoltán. A médiacsoporthoz tartoznak az Index és a Portfolio portálok, az Inforádió és a Bookline internetes kereskedőcég, a Napi Gazdaság, valamint a Plazmamédia magyar és szlovák reklámcégei. Magánvagyonából Erdélyben egy fafeldolgozó céget is gründolt, amely nyílászárókat szállít külföldi piacokra.

Na, ki mit kivánt meg?BIF- tiborcz i. nagykorú ??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.