Semmiféle forrást nem folyósíthat Magyarországnak az Európai Bizottság addig, amíg a kormány nem teljesít minden követelményt, illetve amíg nem orvosolja a hiányosságokat – jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa kedden Strasbourgban.

Szorul a hurok Orbán körül: semmilyen uniós pénz nem jön, míg nem teljesíti végre a korrupcióellenes feltételeket

Az igazságügyi biztos egyértelműen fogalmaz és náluk van a kassza kulcsa. Forrás: Youtube

Didier Reynders, az Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság és az igazságszolgáltatás függetlenségének folyamatos veszélyeztetése, valamint az uniós finanszírozás feltételeinek nem teljesítése Magyarországon címmel tartott vitáján hangsúlyozta: több reform, egyebek mellett az igazságszolgáltatást érintő intézkedés megvalósítása folyamatban van Magyarországon – írja a 24.hu.

A bíróság függetlenségének, a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak hiányosságai, a gyermekvédelmi törvény, illetve az akadémiai szabadság biztosítását szavatoló jogszabályok nem elégségesek – mondta. Az Európai Bizottság figyelemmel kíséri a brüsszeli testület aggályainak kezelésére hozott magyar intézkedések végrehajtását

– idézi az MTI Reynderst.

Johannes Hahn költségvetésért felelős biztos közölte, hogy az Európai Unió Tanácsa megtiltotta, hogy új jogi kötelezettségvállalás jöjjön létre a közhasznú alapítványokkal bármely európai program végrehajtására, ugyanis összeférhetetlenség kockázata áll fenn a vezetésüket illetően. Azt mondta, bár történtek változások Magyarországon, de az eddigi intézkedések nem elégségesek.

Az Európai Bizottságnak december 15-ig kell elfogadnia helyzetértékelését arról, hogy Magyarország részben vagy egészben megoldotta-e a problémákat, majd több további lépés megtétele után lehetősége van arra, hogy a megszorításokat törölje – tájékoztatott az uniós biztos.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke szerint a korrupt kormányával való elégedetlenség valójában politikai zsarolás, hogy térdre kényszerítsék Magyarországot, amiért a béke pártján áll, ellenzi az illegális migrációt és megvédi a gyermekeket a gender ideológiától.

Forrás: 24.hu
Fotó: Youtube

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: @Shikari: 2 hülye 1 pár! :) tibim,tesznek a vétótokra, te tétó!
boci, veszélyben a "tisztelet díjad" ! :) -karácsonykor nálatok csak a parketta lesz a fa alatt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@csak úgy...: "@Shikari: tibim , a ti többségetek = buta,írástudatlan cigók !"
Választások idején több száznak az állandó lakcíme egy buszmegálló volt! Micsoda 2/3? A végén az is kiderül, hogy 10e alatt vannak!

A fidelitas is ki van képezve a csalásra!
Magánklinikán lakcím, hmm, nem is értem az EU-t! Előbb kellett volna megvonni a milliárdokat!
"Ki is költözött az I. kerületi klinikáról a több tucatnyi fidelitasos, akik pont azelőtt jelentkeztek be, hogy a Fidesz hatvan szavazattal választást nyert
A tavaly szeptemberi időközi választások előtt egyszerre jutott eszébe több tucat fidelitasosoknak, hogy az I. kerületbe kéne költözni, ugyanarra a lakcímre. A választást megnyerte a Fidesz, most pedig ők is távoznak.
A 24.hu szerint a társaság tagjai között van Baczkó Norbert korábbi Fidelitas-elnök is. A klinikára bejelentkező fidelitasosok között van olyan, aki egy hónapig volt csak az I. kerület lakója. És akadt olyan is, akinek papíron az édesanyja és a 76 éves nagymamája is beköltözött ideiglenesen a magánklinika címére.
Ezt a mutatványt azért hajthatták végre ilyen nyíltan, mert egy 2021-es, Semjén Zsolt által benyújtott törvény miatt már nem bünteti a törvény a voksturizmust és a fiktív lakhelyekkel történő ügyködéseket."
rtl.hu/belfold/2023/11/22/i-kerulet-fidesz-fidelitas-voksturizmus-koltozes-maganklinika
balos
A hollik nevű senki,most beszél félre az atv-n!Szerencsétlen,minden kérdésre vissza megy a tatárjárásig onnan próbálja levezetni az "egyenletet"!Sajnos valami baj lehet a programozásával,mert már a kérdések értését sem tudja az bitjével megválaszolni!
Yoda69
Legyen feltétel az antikorrupcios ugyeszsegbe valo belepes.
Ha ezt nem lepik meg orbanek akkor nuku money.
Yoda69
@Shikari: Mi van bringas? Nem kuldi rendesen a penzt a rogan propaganda osztalya?
jáger laszló
Ergo a tanárok ne számítsanak a 800 ezer bruttóra a közeljövőben!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.