Kezeljük helyén a Fidesz legújabb agymenését! – kezdte bejegyzését közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Hadházy: "Kezeljük helyén a Fidesz legújabb agymenését"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kedden késő este nyújtotta be Kocsis Máté a „nemzeti szuverenitás védelméről” szóló törvényt, amely alapján felállítanák a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak nevezett intézményt.

Első olvasásra az a legfontosabb, hogy a sajtó vegzálása kimaradt belőle, pedig eredetileg nyilván erre volt kihegyezve az egész. Lengyelországban megtörtént ugyanez, ott is nekiestek Kaczynskiék az egyik, külföldi tulajdonban levő tévécsatornának, de aztán az európai és amerikai ellenállás miatt visszavonulót fújtak. Orbánék vagy tanultak ebből, vagy már előre komoly pofonokat kaptak a nindzsák és inkább meg sem próbálják a maradék független sajtó egy részét kicsinálni – tegyük hozzá: egyelőre.

- olvasható a bejegyzésben.

Hadházy Ákos szerint a javaslat legfenyegetőbb eleme a Btk. módosítás, "amiről sokat fogunk még hallani a propagandától, hiszen milyen jól hangzik, hogy három év börtönt lehet kapni".

Miért is? Valami olyasmiért, amit nyilván senki nem fog elkövetni. Ezt tehát tekinthetjük propagandacélú jogalkotásnak.

Hozzátette:

Feláll még a legújabb állami kádertemető, Szuverenitásvédelmi Hivatal, aminek egyetlen dolga lesz: zaklatni és rágalmazni bárkit, aki az állampárt útjában áll. Jogköre ugyanis csak arra terjed ki, hogy vizsgálódjon, bárki ellen, akiről feltételezi, hogy külföldi érdekeket szolgál. El is kezdhetné rögtön a Várban, de hát a rendszer lényege épp a szelektív jogalkalmazás.

A független képviselő szerint tudatosítani kell magunkban és másokban is: "Magyarország szuverenitását, sőt a magyar emberek jólétét az a kormány fenyegeti, amely elárulta a szövetségeseit, eladta magát a putyini Oroszországnak és a kínai kommunistáknak".

Ez az egész cirkusz szuverenitás védelme körül csak arra jó, hogy ezt elfedje, félelmet és gyűlöleted keltsen az erre fogékonyak lelkében

- írja bejegyzésében Hadházy.

Véleménye szerint az egész ügyben van egy nagyon is ijesztő tanulság:

ezt az egész förmedvényt egy az egyben a putyini rendszertől importálták Orbánék, azzal a különbséggel, hogy a sajtóra vonatkozó részt végül MÉG nem merték átvenni. De az egész történet újabb konkrét figyelmeztetés: végig fognak menni a putyini út minden szakaszán, ha hagyjuk nekik.

Forrás: Facebook

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Emlékeztek a Moszkva nem hisz a könnyeknek című filmre? Akkoriban még nagyon akartam hinni abban, hogy a Szovjetunió is egy békés világ, hasonlóan a mienkéhez.
Ma már, híven a cím valódi mondanivalójához, olyan távolinak, sivárnak és embertelennek érzem, látom az orosz nemzetet, hogy az már nekem fáj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@utánam a vízözön: 19.41

Én is. De nem a tegnap számít. Ha módot adsz rá, szeretném élvezni a beírásaidat.
Dr. Proktor
Kis-Ororszország leszünk?
Hazai Navalnijok készüljetek...
jáger laszló
Ez a Szuverenitás Hivatal
1 brain storming
Mai ÁVH...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@KisTehen: @Pegero: Imádnivaló, ahogy ti, két ostoba lúzer ráugrotok a takonyra.
Sosem hagyjátok ki ezt az ostoba és felesleges vergődést.
Ha cáfolni sosem tudjátok, ezzel csak megerősítitek.
De ti ehhez is totál idióták vagytok. Nem véletlen nevet rajtatok mindenki. De talán leginkább a fidesz.
kereső
@Nyírfa: tegnap 18:19. Ez az Európai Parlament javaslata- amely magának is nagyobb beleszólást követel az unió ügyeibe. Mert , mindannyian tudjuk- hogy az ET-ben, EB-ben is mennek a piszkos kis külön alkuk- és divik a merkeli kamarilla politika.Ezért is halad olyan lassan a 7-es cikkely szerinti eljárás- és már "unják" az EP választott képviselői(440 millió uniós állampolgár választott képviselői)- amit az állam-és kormányfők művelnek.
Orbán erősebb uniót akar? Megkapja...-csak nem úgy, ahogyan ő gondolja. És hiába "szivenszúrózik"nincsajogállamnakdefinicjajuci, verheti a scheggét a földhöz.
Nyírfa
@kereső: 14.57

Szeretem, ha valami egyértelmű, kijátszhatatlan, természetes, egyszerű, és ez az őszinteség és a tisztesség. Ha Orbán , a simlis kikényszerítette , hogy az EU ebbe az irányba haladjon, akkor , köszönet ugyan nem jár érte, de akarata ellenére valami jót is tett.
Kimondottan örülök, hogy az EP-nek nagyobb hatalma lesz a jelenleginél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.