Kezeljük helyén a Fidesz legújabb agymenését! – kezdte bejegyzését közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Hadházy: "Kezeljük helyén a Fidesz legújabb agymenését"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kedden késő este nyújtotta be Kocsis Máté a „nemzeti szuverenitás védelméről” szóló törvényt, amely alapján felállítanák a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak nevezett intézményt.

Első olvasásra az a legfontosabb, hogy a sajtó vegzálása kimaradt belőle, pedig eredetileg nyilván erre volt kihegyezve az egész. Lengyelországban megtörtént ugyanez, ott is nekiestek Kaczynskiék az egyik, külföldi tulajdonban levő tévécsatornának, de aztán az európai és amerikai ellenállás miatt visszavonulót fújtak. Orbánék vagy tanultak ebből, vagy már előre komoly pofonokat kaptak a nindzsák és inkább meg sem próbálják a maradék független sajtó egy részét kicsinálni – tegyük hozzá: egyelőre.

- olvasható a bejegyzésben.

Hadházy Ákos szerint a javaslat legfenyegetőbb eleme a Btk. módosítás, "amiről sokat fogunk még hallani a propagandától, hiszen milyen jól hangzik, hogy három év börtönt lehet kapni".

Miért is? Valami olyasmiért, amit nyilván senki nem fog elkövetni. Ezt tehát tekinthetjük propagandacélú jogalkotásnak.

Hozzátette:

Feláll még a legújabb állami kádertemető, Szuverenitásvédelmi Hivatal, aminek egyetlen dolga lesz: zaklatni és rágalmazni bárkit, aki az állampárt útjában áll. Jogköre ugyanis csak arra terjed ki, hogy vizsgálódjon, bárki ellen, akiről feltételezi, hogy külföldi érdekeket szolgál. El is kezdhetné rögtön a Várban, de hát a rendszer lényege épp a szelektív jogalkalmazás.

A független képviselő szerint tudatosítani kell magunkban és másokban is: "Magyarország szuverenitását, sőt a magyar emberek jólétét az a kormány fenyegeti, amely elárulta a szövetségeseit, eladta magát a putyini Oroszországnak és a kínai kommunistáknak".

Ez az egész cirkusz szuverenitás védelme körül csak arra jó, hogy ezt elfedje, félelmet és gyűlöleted keltsen az erre fogékonyak lelkében

- írja bejegyzésében Hadházy.

Véleménye szerint az egész ügyben van egy nagyon is ijesztő tanulság:

ezt az egész förmedvényt egy az egyben a putyini rendszertől importálták Orbánék, azzal a különbséggel, hogy a sajtóra vonatkozó részt végül MÉG nem merték átvenni. De az egész történet újabb konkrét figyelmeztetés: végig fognak menni a putyini út minden szakaszán, ha hagyjuk nekik.

Forrás: Facebook

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Emlékeztek a Moszkva nem hisz a könnyeknek című filmre? Akkoriban még nagyon akartam hinni abban, hogy a Szovjetunió is egy békés világ, hasonlóan a mienkéhez.
Ma már, híven a cím valódi mondanivalójához, olyan távolinak, sivárnak és embertelennek érzem, látom az orosz nemzetet, hogy az már nekem fáj.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Emlékeztek a Moszkva nem hisz a könnyeknek című filmre? Akkoriban még nagyon akartam hinni abban, hogy a Szovjetunió is egy békés világ, hasonlóan a mienkéhez.
Ma már, híven a cím valódi mondanivalójához, olyan távolinak, sivárnak és embertelennek érzem, látom az orosz nemzetet, hogy az már nekem fáj.
Béla333
Egyébként OK! Ne jöjjön külföldről pénz a választásra, de akkor a kormány, az állam se szálljon be a mi pénzünkből a Fidesznek kampányolni!
Se plakátokkal, se a közösséginek csúfolt tévékkel, rádiókkal, se a bekebelezett újságokkal, médiával.
Az utolsó fillérig - büntetőjogi felelősséggel - számoljanak el a kampánypénzekkel és ha kiderül egy vállalkozóról, vállalkozásról hogy azért segít a pártoknak pénzzel, egyebekkel, hogy egy győzelem után azt bőségesen állami rendelésekkel visszakapja, akkor az érintettek vesztegetés és annak elfogadása miatt kétszeres büntetési tételt kapjanak.
Nos így rendben a dolog!
Béla333
@Béla333: 17.58
Ja azt elfelejtettem beleírni, hogy a választás ilyen tisztaságát nem ám a Polt Petiék ellenőrizzék, hanem egy független Uniós vizsgálóbizottság!
Így már OK!
kereső
Ez nem "agymenés" Ákos, hanem a demokrácia ellenes , diktatórikus fasiszta törvény- putyini módra.
kereső
Ésssssssssssssss, az Európai Parlament hivatalosan is kezdeményezte a vétőjog jelentős korlátozását.
"
A Parlament azt szeretné, ha a reformokkal nőne az Európai Unió cselekvőképessége, az uniós polgárok szavának pedig nagyobb súlya lenne. A képviselők legfontosabb javaslatai a következők:

kétkamarás rendszer és új szavazási rendek a Tanácsban a patthelyzetek elkerülésére, több döntés minősített többség és rendes jogalkotási eljárás alapján;

a jogalkotás kezdeményezésének joga, valamint társjogalkotói jogkör a Parlamentnek a hosszú távú költségvetés kialakításában;

a Bizottság (átnevezve „Európai Végrehajtó Testületnek”) tagságára vonatkozó szabályok teljes felülvizsgálata, ideértve a Bizottság elnökének megválasztását is (a jelölés joga a Parlamenté, a jóváhagyásé pedig az Európai Tanácsé lenne, vagyis éppen fordítva, mint jelenleg), valamint lehetőség a Bizottság elnöke számára, hogy a biztosi kollégium tagjait politikai preferenciák alapján, ugyanakkor a földrajzi és demográfiai egyensúlyt szem előtt tartva válassza ki;

lényegesen nagyobb átláthatóság a Tanácsban azáltal, hogy jogalkotási kérdésekben közzéteszik az egyes tagállamok álláspontját; valamint

a polgárok akaratának jobb érvényre juttatása megfelelő részvételi mechanizmusok létrehozásával és az európai politikai pártok szerepének fokozásával."

Magyarországon meg éppen ellenkező folyamat zajlik- a parlament =népképvislet jogkörének szükitése, a képviselők jogositványainak korlátozása.
kereső
@Béla333: Ne, polték ellenőrzik most sem, hanem az ÁSZ- egyébként ok.
kereső
@Nyírfa: 17:51 "Akar-e Moszkva háborút???"...
Nyírfa
@kereső: 18.08

Na, végre! Új korszak kezdődik, Orbán elérte, hogy az unió vezetői észbe kapjanak, és gyorsabb ütemben kötelezzék el magukat a haladás mellett. :)
Péter2
Beljebb léptek még egyet a kommunista egypárti rendszer kapuján , ezzel egyet érnek el , hamarabbi kikerül az ország az unióból, és a NATO -ból , és csak a kecskebaszó országok mint a török vagy az azeri stb, ahol ugyan ez az ideológiai berendezkedése van az országnak, csak ezekkel az országokkal lesz kapcsolata Magyarországnak , mert a fejlett nyugat falat fog húzni maga körül , sem a rendszert, sem az ideológiai berendezkedést nem fogja beengedni , ami helyes is , viszont a lakosságnak fel kell készülni a keleti életszínvonalra , mint 70 évek Romániája , lovas és szamár vontatta szekér kordé több volt az utakon mint autó , jó irányba halad az ország , hogy ez akár 20 éven belül megvalósuljon ha így megy tovább minden , de akár egy polgárháború is lehet belőle aminek a kimenetele ki tudja milyen lenne , mert a fidesz 2 millió x szavazója még 1/3 sincsen azoknak akik nem szavaztak, és nem a fideszre szavaztak , mert ha az a 2/3 megtalálja a fideszt közös ellenségnek , akkor a választást sem kell megvárni , úgy járhatnak mint " csau " járt , és még a honvédség sem kellene . Bár mi megtörténhet , ahogy az elnyomó ruszkik ellen is megmozdult az ország , akkor az elnyomó , autóliter fidesz ellen is megtörténhet .
Nyírfa
@kereső: 18.11

" evgenyij Jevtusenko: Akar-e Moszkva háborút
Akar-e Moszkva háborút?
Megmondja minden árnyas út,
kérdezd a nyírfát és fenyőt,
a csönddel áldott, tág mezőt,
a katonát, ki ott pihen
a nyírfa alján névtelen,
s az ő fiát hívd mint tanút:
akar-e Moszkva háborút.
Nem értünk hulltak el csupán
harcosaink, csaták sokán.
Hanem, hogy minden földeken
az álom boldog, szép legyen.
Hol lomb sziszeg, s plakát hunyorg,
alszol Párizs, alszol New York,
álmotok tán felelni tud:
akar-e Moszkva háborút.
Igaz, tudunk harcolni mind!
De nem akarjuk, hogy megint
tengernyi hős vérezzen el
gyászos hazai téreken.
Kérdezz meg minden jó anyát,
hallgasd meg hitvesem szavát,
s már szíved is felelni tud:
akar-e Moszkva háborút.
(Bede Anna fordítása) "

A napokban olvastam, hogy az orosz nők szervezkedni kezdtek a háború ellen.
Szép ez a vers, bár a magukévá tennék orosz honban is.
Nyírfa
Most látom, Jevgenyijből lemaradt a J. Sajnálom a pontatlan másolást, de ezt könnyebb pótolni, mint amikor az igazságból marad le az i.
jáger laszló
Szuverenitásvédelmi Hivatal
nem más lesz mint az új ÁVH!
Emberek szervezetek +figyelése ,zaklatása!!
Semmi szükség rá!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Hölgyeim, és uraim, ott a parlamentben! Ha ezt megszavazzák, megszavazzák az egypárt rendszert, a megfélemlítést, a koncepciós ügyeket, a megfigyelést! Anno 1950- 1855. A Terrorháza igazgatónője, ha kérik, visszaállítja az "eredeti állapotot"? Még hallgatni is ijesztő, ami a törvénytervezetben, és várhatóan a fidesz alaptörvényének 12. módosításába bekerülhet.
CsipkeRózsa
@Pegero: 17:56

Miért kellett így szólnod Nyírfához, és miért feltételezel ilyet?
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 19.17

Köszönöm szépen, Rózsa , de azért nem reagálok rájuk, mert érdektelenek számomra.
Nyírfa
@utánam a vízözön: 18.46

Nem volt vicces.
Ftomi
@jáger laszló: Pontosan!

Az meg csak hab a tortán amit a hadseregnek nevezett "kaszinó huszárokkal" tesznek!
Magánhadsereg a MI pénzünkön, de őket védeni hivatottak!
Nem munkaviszony a katonaság!!??

Na, kéreti nagyon figyelni, mer minket figyelnek az biztos!
Nyírfa
@utánam a vízözön: 19.41

Én is. De nem a tegnap számít. Ha módot adsz rá, szeretném élvezni a beírásaidat.
Dr. Proktor
Kis-Ororszország leszünk?
Hazai Navalnijok készüljetek...
jáger laszló
Ez a Szuverenitás Hivatal
1 brain storming
Mai ÁVH...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@KisTehen: @Pegero: Imádnivaló, ahogy ti, két ostoba lúzer ráugrotok a takonyra.
Sosem hagyjátok ki ezt az ostoba és felesleges vergődést.
Ha cáfolni sosem tudjátok, ezzel csak megerősítitek.
De ti ehhez is totál idióták vagytok. Nem véletlen nevet rajtatok mindenki. De talán leginkább a fidesz.
kereső
@Nyírfa: tegnap 18:19. Ez az Európai Parlament javaslata- amely magának is nagyobb beleszólást követel az unió ügyeibe. Mert , mindannyian tudjuk- hogy az ET-ben, EB-ben is mennek a piszkos kis külön alkuk- és divik a merkeli kamarilla politika.Ezért is halad olyan lassan a 7-es cikkely szerinti eljárás- és már "unják" az EP választott képviselői(440 millió uniós állampolgár választott képviselői)- amit az állam-és kormányfők művelnek.
Orbán erősebb uniót akar? Megkapja...-csak nem úgy, ahogyan ő gondolja. És hiába "szivenszúrózik"nincsajogállamnakdefinicjajuci, verheti a scheggét a földhöz.
Nyírfa
@kereső: 14.57

Szeretem, ha valami egyértelmű, kijátszhatatlan, természetes, egyszerű, és ez az őszinteség és a tisztesség. Ha Orbán , a simlis kikényszerítette , hogy az EU ebbe az irányba haladjon, akkor , köszönet ugyan nem jár érte, de akarata ellenére valami jót is tett.
Kimondottan örülök, hogy az EP-nek nagyobb hatalma lesz a jelenleginél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.