Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Charles Michelt, az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A megbeszélésre a decemberi EU-csúcs előkészítése keretében került sor.

A tárgyaláson Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter is részt vett – ismertette a sajtófőnök.

Az EU egysége állandó erőfeszítést igényel és ez a fő erősségünk

– posztolta a találkozóról X-en (a volt Twitteren) Charles Michel.

Orbán zsaroló levele után a Karmelitába jött az Európai Tanács elnöke, a magyar kormányfő nem egyedül fogadta Charles Michelt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét a Karmelita kolostorban 2023. november 27-én. A megbeszélésre a decemberi EU-csúcs előkészítése keretében került sor. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ahogy arról a Politico alapján korábban mi is írtunk, Orbán Viktor néhány napja levelet küldött Charles Michelnek. Ebben a magyar miniszterelnök azzal fenyegetett, hogy kisiklatja az Ukrajnáról szóló tárgyalásokat, ha az uniós vezetők nem kezdenek stratégiai megbeszélésbe arról, hogyan kezeljék a keleti EU-tagjelöltet. Orbán Viktor az orosz–ukrán háború jelenlegi helyzete miatt nevezte sürgősnek a megbeszélést, a lap szerint azt írta: addig nem születhet döntés a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi támogatásról vagy a további oroszellenes szankciókról. A tagállamok vezetői ezekről a december 14–15-i csúcstalálkozójukon dönthetnek egyhangúlag, azaz bármelyik állam- vagy kormányfő vétózhat.

Forrás: MTI, Telex

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Amit O1G csinál, az nem politizálás, hanem bűnözés!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Amit O1G csinál, az nem politizálás, hanem bűnözés!
Nessy
@KisTehen: Tudja, a zsarolás bűncselekmény! És kormányunk már sokadik esetben zsarol, vétózuik. Itthon teleplakátolja az országot Eu ellenes plakátokkal, majd pénzért tartja a markát, miközben a kötelezettségeit nem teljesíti! Lehet, hogy az ön köreiben ez "tisztességes".
Clavigo
Ez a putyinszopó ,dagadt Görény teljesen megutáltatja a magyart az EU- ban... Azért kíváncsi lennék a birkahívők arcára,,ha hirtelen kibasznák a "Clubból " ezt a trágya országot...
Nessy
@KisTehen: Itthon egész jól el van a kormány, mióta az utolsót is eltüntették! Bevezethetnék a parlamentben is a vétó jogot, nem csak a fidesz, (az remekül használja itthon is! Nem tűzi napirendre, és passz.) hanem a többi frakció esetében is!
kereső
nepszava.us/a-vetojog-miatt-zsarolo-fasisztak-jatekszere-az-europai-unio/

"Ennyi erővel az Európai Unió vétójogot adhatna közvetlenül Putyinnak is. A Kreml mondja meg, hogy mi legyen az Európai Unióban. A Kreml ad engedélyt Európában arra, amire akar. Az orosz mintájú keresztényfasiszta diktatúra szorítja sarokba egész Európát. Orbán idegen test az EU-ban, a pávatánca a színlelést szolgálja, a vétója az igazi énjét mutatja. Mindennek oka az, hogy az EU nem képes tudomásul venni, hogy Magyarországon elmúlt a demokrácia, mint egy átmeneti betegség. Magyarország visszatért a két világháború közti horthysta, fasiszta, antiszemita identitásához, annak antidemokratikus államformájához, amely tagadja a felvilágosodást, a liberalizmust, a jogállamiságot, ma nem európai oszág. E minőségében az EU tagjaként az Európai Unió értékeinek és jogállamiságának esküdt ellensége, amely saját orosz mintájú fasiszta diktatúráját akarja egész Európában mintává és mércévé tenni, Európát fasizálni és a Kreml érdekei alá kényszeríteni. Ha az EU enged a zsarolásának, pontosan úgy jár, mint amikor valaki az orosz maffia zsarolásának enged."
kereső
@KisTehen: 17:422 Sorold már fel a fékeket-és ellensúlyokat! mert az eu-s döntéshozatalban szereplő "vétó"- nak semmi köze nincs azokhoz. A vétő a konszezuson alapuló döntés egyik módszere- ha egy tagállamnak a döntés károkat okozna, vagy hátrányosan érintené- akkor alkalmazhatja a vétó eszközét. De nem lehet zsarolásra használni- ráadásul idegen hatalmak érdekében. Mert az Ukrajna támogatás vétója, az kimondottan orosz érdek- és nem magyar.
Menj a karámba boci...hülye vagy ehhez is!
namihami
Főnök itt az erősítés! Megjött a Brokijani!
jancsipapa
@Nessy: Zsarolás? Valóban , az megy mindkét irányba...
Lepényleső
"Hegy ha nem megy Mohamedhez,Mohamed megy a hegyhez!"?
Hegy az amely széltében bár terebélyes,de nagyságban szóra nem érdemes?
brunton
@kereső: egyetértek 100%-ban, mint filozófia tanár...
kereső
@Maccska: Tanár úr, megindokolnád miért is? Milyen kára, avagy jogsérelme származna Magyarországnak (nem orbánnak és a kormánynak/amelynek fele orosz kitüntetésekkel virit), abból, ha Ukrajna megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat az eu-val? Milyen kára és jogsérelme keletkezett Magyarországnak abvból, hogy 2017 óta folyamatosan blokkoljja Ukrajna NATO társulási szerződését? Mert mindkettő blokkolás, és vétő csak a Kárpát-aljai magyarok életminőségét rontja, és kiszolgáltatja őket IS!! az orosz agresszor törekvéseinek.
Te jössz !
Toller Béla
@Maccska: Összevissza beszélsz ! Mi köze a kettőnek egymáshoz ? Nem is hasonlítanak ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.