Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Magyarországra utazik, hogy kétoldalú megbeszélést folytasson Orbán Viktor miniszterelnökkel az Európai Tanács ülésének előkészítéseként, írja az X-en Ecaterina Casinge, Michel szóvivője. A találkozót december 14-15-én tartják.

Hétfőn Magyarországra utazik Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, hogy kétoldalú megbeszélést folytasson Orbán Viktorral, közölte az X-en Ecaterina Casinge, Michel szóvivője. A hvg.hu által kiszúrt posztban a szóvivő azt írta: a tárgyalások az Európai Tanács ülésének előkészítéseke jegyében zajlanak majd, a csúcstalálkozó december 14-15-én lesz.

Orbán zsaroló levele után Budapestre jön tárgyalni vele az Európai Tanács elnöke

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b) és Orbán Viktor kormányfő kezet fog a spanyolországi Granadában 2023. október 5-én. A találkozón a kétnapos európai csúcstalálkozó témáit tekintették át. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A lap emlékeztet, hogy Charles Michel látogatásának hátterében az állhat, hogy Orbán Viktor nemrég levelet írt az Európa Tanács elnökének, amelyben a magyar miniszterelnök jelezte:

Magyarország addig nem hajlandó támogatni több, az ukrajnai háborúhoz kapcsolódó intézkedést, amíg Brüsszel meg nem tesz néhány lépést.

Orbán egy Ukrajnáról szóló „stratégiai megbeszélés” sürgős összehívását követelte, belengetve, hogy ha erre nem kerítenek sort, akkor Magyarország válaszul megvétózza

Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalásának megkezdését,

az Ukrajnának szánt újabb támogatások folyósítását

és az újabb (12.) oroszellenes szankciós csomagot.

A látogatás mögött állhat Orbán Michelnek írt – a Politico által körbejárt – levele, amelyben azzal fenyeget, hogy kisiklatja az Ukrajnáról szóló tárgyalásokat, amennyiben az uniós vezetők nem kezdenek stratégiai megbeszélésbe a Kijevvel kapcsolatos politikájukról - teszi hozzá a 444.hu.

Orbán az orosz-ukrán háború jelenlegi helyzete miatt tartja sürgősnek a megbeszélést.

A lap szerint Orbán azért fokozza a feszültséget, mert próbál befolyást szerezni a 13 milliárd eurós uniós támogatással kapcsolatban, amelyet a Bizottság a jogállamisági reformokról szóló döntéséig továbbra is blokkol – igaz, egymilliárd euró megelőlegezésére már mintha hajlandó lenne a szervezet.

Forrás: hvg.hu, 444, 24.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@Őrnagy: orbángazdád a senki,te pedig nála is kevesebb vagy szaragyú zsebhortysta
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@Philip Marlowe: ne feledd ezt a hozzászólásodat,mikor te fogsz bőszen Gyurcsányozni,Sorosozni stb...akkor remélem eszedbe jutnak a soraid
frank
A propeller átveszi pl. az 56-os menekültek,illetve disszidensek kinn született gyerekeinek elkorcsosult
gyerekei által firkált hazaáruló Amerikai Népszava és Kanadai Népszava cikkeit.
jancsipapa
Ez meg nem tudja , hogy Orbán már legalább százszorosan el van szigetelődve ?...
Pálinkás Pál
@KisTehen: fosni lassan a puhosnak kell majd...
izéke
@Őrnagy: a magadnak hazudott három diplomáddal jobb választ vártam volna tőled, " mondhatta volna szebben,kis lovag " próbálj meg kitenni magadért mert így mégy orbán is letagad
ómió
@Aki Én:Majd te, ugye, amúgy brüsszeli efftársiasan majd meghazudod nekünk, hogy mi a "zsaroló"!? Ott az elmeosztályon "tanultadban" , bolsiék fosgerince, ezt már a Lenin összesből megtanultad!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.