Idén is megválasztották Európa legmeghatározóbb cselekvőit, álmodozóit és felforgatóit. Orbán rossz hírt kapott: egyre inkább csökken a befolyása Európában

"Bástya elvtársat már meg sem akarják ölni?" Forrás: Politico

Orbán is a top 3-ba került a listán – persze csak a felforgatók között. Ráadásul már ott sem annyira menő, mint "fénykorában".

A Politico szerint Orbán Viktor 2011 óta „leépítette jogállamiságot és a médiaszabadságot, összeütközésbe került az uniós intézményekkel, túszként tartotta fogva Brüsszelt azzal, hogy a pénzszerzés érdekében vétózott, és baráti viszonyt alakított ki Vlagyimir Putyin orosz elnökkel” – írja a Telex.

Magyarország erős embere így jó úton halad, hogy továbbra is az EU ünneprontójaként lépjen fel. A lap szerint a 2024-es EU-elnökség alatt Orbán „túlzásba eshet”, és „a hat hónapos mandátumot arra használhatja fel, hogy az európai értékekkel ellentétes politikát támogasson”.

Tavaly Giorgia Meloni olasz miniszterelnök előzte meg a listán a magyar kormányfőt, ő idén már a „cselekvők” kategóriájában került az első helyre.

Idén azonban Orbánt megelőzte az orosz diktátor, Putyin másik kulcsfontosságú embere. A ráadásul nő(!) Elvira Najbullina, az Orosz Központi Bank elnöke lett a legnagyobb felforgató Carles Puigdemont, az Európai Parlament spanyol (katalán) képviselője előtt.

Doktorminiszterelnök Úrnak sajnos be kellett érnie a harmadik hellyel. A legnagyobb álmodozó Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, az év legbefolyásosabb embere pedig Donald Tusk, az Európai Tanács korábbi elnöke, Lengyelország volt miniszterelnöke lett, aki az októberi választás után a lengyel koalíciós kormány vezető ereje lehet.

Forrás: Politico, Telex
Fotó: Politico

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Lehet, hogy megint a komcsik legvidámabb barakkja szintre süllyed az ország, de annyi örömöm lesz benne hogy látni fogom Orbán ahogy semmibe fogják venni az eltvársai is amint kikerülünk az EU-ból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@Maccska:Nem minden Magyar akarja Orbánt van akinek már a látványától is felfordul a gyomra a sok ócska hazugságait meg végképpen gyűlölöm,leginkább a mélyszegénységben élők szavaznak rá és érthetetlen módon sok idős Ember tisztelet a kivételnek,na és ott vannak az agymosott szektatagok akik nem gondolkodnak lehet őket hazugságokkal manipulálni félre vezetni,és nem utolsó sorban ennek az Autokráciának,nagyon sok a Haszonélvezője!
ómió
A bolsi tetübanda körében, hál' Isten, egyre szükségtelenebbnek lát ott valamiféle vélt megbízhatóságot!
Eladott Ország
@Pegero: ma, 15:28 ☻ Ha agyilag is felfognád - 07:28 - "képidézet". Neked a KESMA a kormány szennylapja, is magas, mint nyúlnak a lórács, fideszbirka! Csak fikázni tudsz , diszlexiás vagy haladéktalanu fordulj orvoshoz, így is sok a várólista a soraitokban.
barczium.elte.hu/wp-content/uploads/2021/01/diszlexia.jpg
csak úgy....
0rbánról már meloninak is az a véleménye,hogy dinnye a faxi..
Lepényleső
...a nem létező? ("Igen ritka az az ember akinek előnyére válik ha megismerik!"
Vélhetően a bölcselet e témában rppantul ide illik?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.