A kormány honlapja szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat feladatait január 1-jétől a 100%-os állami tulajdonban lévő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át.

Vége! Kivégezték az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Lantos Csaba energiaügyi miniszter (b) és Szanka Gábor Gyula, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke Budapesten, az OMSZ-nél tartott díjátadón 2023. szeptember 28-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

A Magyarország nemzeti meteorológiai szolgáltatójáról és a meteorológiai tevékenységről szóló rendelet hatálya kiterjed majd a meteorológiai tevékenységet folytató természetes és jogi személyekre, állami szervekre, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezetekre, a nemzetközi szerződésekből adódó meteorológiai feladatok ellátására

- számol be a 24.hu.

A tervezet megkülönbözteti elkülöníti a meteorológiai tevékenységeket, az állami meteorológiai tevékenységtől. Állami meteorológiai tevékenység körében ellátandó feladatok a következők:

a) a nemzeti meteorológiai adatbázisra támaszkodó elemző, értékelő és előrejelző rendszer működtetése, meteorológiai adatok és meteorológiai információk előállítása;

b) a meteorológiai tevékenység során előállított hiteles meteorológiai adatok és

meteorológiai információk közzététele;

c) a polgári és állami célú repülések végrehajtásához szükséges speciális meteorológiai

adatok és meteorológiai információk előállítása;

d) az állami rendezvények és programok meteorológiai támogatása; továbbá

e) az állami vízgazdálkodási közfeladatok ellátásához meteorológiai adatok és

meteorológiai előrejelzések biztosítása.

A nemzeti meteorológiai szolgáltatóként meghatározott állami cégnek pontosan leírják feladat- és hatáskörét. A jövőben a társaság egyebek mellett a meteorológiai folyamatokról, a szélsőséges időjárási helyzetekről, a főbb éghajlati tényezőkről évente, a tárgyévet követő év március 31-ig kell a környezetvédelemért felelős miniszternek (Lantos Csabának) jelentést készítenie; a megújuló energiatermelést támogató meteorológiai szolgáltatásokat fejlesztenie, a szél- és napenergia termelés előrejelzés hatékonyságát javító előrejelzéseket előállítania.

A tervezet záró rendelkezései szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat mint a környezetvédelemért felelős miniszter irányítása alá tartozó, központi hivatalként működő központi költségvetési szerv 2023. december 31-én szűnik meg, az általa ellátott feladatokat a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság veszi át 2024. január 1. naptól – teszi hozá a 24.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál 2023. december 31-én foglalkoztatott kormánytisztviselők kormánytisztviselői kormányzati szolgálati jogviszonya a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 114. §-a alapján 2024. január 1-jén munkaviszonnyá alakul át a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél.

Forrás: 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A következő törvénnyel ez a céget a Mi Istenünk már az időjárás (fidesznek kedvező) szabályozására is felhatalmazza!
Mi az neki?!?!? Egy ujjpattintás! Elég csak az inflációs értéket alapul venni, azt is megcsinálta! És mára annyi, amennyit mondott...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Sámannus: Na ki is a kivitelező, aki lesz@rja az önkormányzatot, a lakókat?
lusta
@Nyírfa: Pl. Ózdon a kivitelező Józsi bácsi cége volt, de a fővállalkozó, aki a milliárdos hasznot zsebre rakta a Méhszaros&Méhszaros Kft. volt. Józsi bácsi meg örült hogy a végén kifizették és a zsíros haszon csak álmaiban jelent meg.
Nyírfa
@lusta: 13.18

Keserű mosollyal nyugtázom, hogy a NER-emberek, mint az általuk uralt, következmények nélküli ország letéteményesei , köszönik kérdésünket, jól vannak, és boldog karácsonyt kívánnak.
Nyírfa
@justhpeter: 17.59

Tudod, mi a nem semmi? A labdák, amelyeket feldobtatok , s amelyeket vétek lett volna nem leütni. Amúgy a keresztény éjjeliőr...:)). Ezt a kommentfolyamot borongós hangúlatúak figyelmébe ajánlom, garantáltan el fogják nevetni magukat. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.