A Telex értesülései szerint Szanka Gábor lesz az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetője.

Egy évvel a tűzijátékbotrány után új vezetőt neveztek ki az Országos Meteorológiai Szolgálat élére
Fotó: Pixabay

Ahogy arról tavaly mi is megírtuk, az operatív törzs augusztus 20-án, az OMSZ meteorológiai előrejelzésre hivatkozva lefújta az estére tervezett tűzijátékot. A várt vihar azonban nem érkezett meg. Az OMSZ elnökét és szakmai elnökhelyettesét is menesztették.

A Telex forrásai szerint az új vezető érkezését egy állománygyűlésen jelentette be az OMSZ dolgozóinak Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára és Keszthelyi Nikoletta, a tárca környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Arról is beszéltek, hogy a jövőben nagyobb átalakítás várható az OMSZ-nél.

Az Energiaügyi Minisztérium a Telex kérdésére megerősítette, Lantos Csaba energiaügyi miniszter július elsejétől Szanka Gábort nevezte ki az OMSZ vezetőjének.

Mint írják, az OMSZ-nek megkerülhetetlen szerepe és feladata van az energiasemlegességi törekvések, valamint a fosszilis alapúról áram alapúra átálló energiatermelésben az időjárásfüggő megújuló energiák támogatásában, ezért a jövőben a szervezet tevékenysége tudományos és klímakutatási feladatokkal bővül.

A kormány célja, hogy az OMSZ olyan korszerű és versenyképes szervezetté váljon, amely a dinamikusan változó kapacitásigényekhez igazodó struktúrájával megfelel az állam és az ügyfelek (energiaszektor, közlekedés, agrárium) által támasztott elvárásoknak

– áll a minisztérium közleményében.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: telex.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Már így is a vicc kategóriába tartozik az időjárás előrejelzés. Miért nem a Pintér Sanyibácsit nevezték ki. Elvégre mindenhez ért.
Qqberci
"49 éves közgazdász"... Bányamérnök nem volt?...

"hamarosan nagyobb átalakítás is várható a cégnél."

Ezentúl az időjárás előrejelzés tartalmát arRogán Antal fogja előírni...
simmering73
Már így is a vicc kategóriába tartozik az időjárás előrejelzés. Miért nem a Pintér Sanyibácsit nevezték ki. Elvégre mindenhez ért.
jáger laszló
1 biztos ettől függetlenül az időjárás nem fog +változni
Ezt jó,ha tudják az érintettek!!csak ennyi
barátilag
J.L.
Revans
@durbincs:aranyeresre tolt seggét naponta közszemlére teszi főköcsög?:))
csipetke
Ez a Szanka vajon kinek a kije? Merthogy csak ahhoz nem ért,amire kinevezték. De lásd az egész bandát.--pintér nem ért az egészségügyhöz,oktatáshoz,mégis ő felügyeli. De fel lehetne sorolni az egész kormánynak csúfolt halmazt, pofára lettek összeválogatva,nem szakértelemre. Vagy lásd orbánt, nagyon sokmindenhez nem ért, de kormányozni végképp nem tud. Csoda,hogy az ország a békasegge alatt van?
levarosbukta
@csipetke: Én sajnálom szegényt! Tuti sok választása nem volt. Vagy elfogadja a kinevezetést, vagy mehet a lecsóba. Bár szerintem aug. 20 után igy is úgy is odakerül :) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.