A kormány honlapja szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat feladatait január 1-jétől a 100%-os állami tulajdonban lévő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át.

Vége! Kivégezték az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Lantos Csaba energiaügyi miniszter (b) és Szanka Gábor Gyula, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke Budapesten, az OMSZ-nél tartott díjátadón 2023. szeptember 28-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

A Magyarország nemzeti meteorológiai szolgáltatójáról és a meteorológiai tevékenységről szóló rendelet hatálya kiterjed majd a meteorológiai tevékenységet folytató természetes és jogi személyekre, állami szervekre, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezetekre, a nemzetközi szerződésekből adódó meteorológiai feladatok ellátására

- számol be a 24.hu.

A tervezet megkülönbözteti elkülöníti a meteorológiai tevékenységeket, az állami meteorológiai tevékenységtől. Állami meteorológiai tevékenység körében ellátandó feladatok a következők:

a) a nemzeti meteorológiai adatbázisra támaszkodó elemző, értékelő és előrejelző rendszer működtetése, meteorológiai adatok és meteorológiai információk előállítása;

b) a meteorológiai tevékenység során előállított hiteles meteorológiai adatok és

meteorológiai információk közzététele;

c) a polgári és állami célú repülések végrehajtásához szükséges speciális meteorológiai

adatok és meteorológiai információk előállítása;

d) az állami rendezvények és programok meteorológiai támogatása; továbbá

e) az állami vízgazdálkodási közfeladatok ellátásához meteorológiai adatok és

meteorológiai előrejelzések biztosítása.

A nemzeti meteorológiai szolgáltatóként meghatározott állami cégnek pontosan leírják feladat- és hatáskörét. A jövőben a társaság egyebek mellett a meteorológiai folyamatokról, a szélsőséges időjárási helyzetekről, a főbb éghajlati tényezőkről évente, a tárgyévet követő év március 31-ig kell a környezetvédelemért felelős miniszternek (Lantos Csabának) jelentést készítenie; a megújuló energiatermelést támogató meteorológiai szolgáltatásokat fejlesztenie, a szél- és napenergia termelés előrejelzés hatékonyságát javító előrejelzéseket előállítania.

A tervezet záró rendelkezései szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat mint a környezetvédelemért felelős miniszter irányítása alá tartozó, központi hivatalként működő központi költségvetési szerv 2023. december 31-én szűnik meg, az általa ellátott feladatokat a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság veszi át 2024. január 1. naptól – teszi hozá a 24.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál 2023. december 31-én foglalkoztatott kormánytisztviselők kormánytisztviselői kormányzati szolgálati jogviszonya a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 114. §-a alapján 2024. január 1-jén munkaviszonnyá alakul át a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél.

Forrás: 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A következő törvénnyel ez a céget a Mi Istenünk már az időjárás (fidesznek kedvező) szabályozására is felhatalmazza!
Mi az neki?!?!? Egy ujjpattintás! Elég csak az inflációs értéket alapul venni, azt is megcsinálta! És mára annyi, amennyit mondott...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Hát, így jár az, aki Soros György háttérhatalmi hálózatának utasításait hajtja végre, és vihart jósol, csak azért, hogy bukjon már meg végre ez a fiatal demokrata ( jót nevettem! ).
Valljuk be, magyarok, nem szégyen az őszinteség, sem reggel, sem délben, sem este, hogy olykor Gyurcsány is bele kajánkodott az időjárásba, ugyanis megbízható forrásból értesültem, hogy Istennel egyeztetni időjárásilag nem félt, úgy gondolta, jó lesz. Isten pedig, a kis huncut, jó mókának tartotta, hogy megtréfálja kedvencnek éppen nem mondható kis teremtményét, fogta a nagy fakanalát, és jól megkeverte a frontokat. Így megy ez.
balos
Azt kell szétverni a nernek ami még magától működik,mert az nem hallja a csúti-hitler direktíváját!
nemkati
És még mindig nem létezik a már 100%-os állami tulajdonban levő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. nevű cég. Persze van még 1 hónapja, hogy létrejöjjön. Csak szokatlan, hogy egy nemlétező cég van 100%-ban az állam tulajdonában. Vagy nem is olyan szokatlan?
Nyírfa
@nemkati: 15.16

Jó humorú embör a magyar, na de ennyire?
namihami
A következő törvénnyel ez a céget a Mi Istenünk már az időjárás (fidesznek kedvező) szabályozására is felhatalmazza!
Mi az neki?!?!? Egy ujjpattintás! Elég csak az inflációs értéket alapul venni, azt is megcsinálta! És mára annyi, amennyit mondott...
Sámannus
Milyen meteorológus az aki még az esőt és a Duna hőfokát sem tudja megjósolni Különösen Paks alatt és a várban. Nem játék az orosz-lán bajsza. Jó nektek a bányászbéka valaga is matyarok.
csapnivalo
Márpedig januártól olyan időjárás lesz, amit jóváhagynak! Na!
Péter2
@izéke: Nálunk itt Győr környékén a nemzeti -nemzethy szó jelentése a lopás , aljasság ,annyira ráéget ez a szó a kormányra és annak tevékenységére , pl ahol lakom a falunkba betörés , lopás történik , akkor már azt mondják nemzeti dolog történt , ha meg jönnek a vasas cigányok akkor meg itt vannak a nemzetiségiek vagy nemzetiek .
simmering73
Ez már nem az a meteorológiai szolgálat, ami Vissy Károly idejében volt. Szegény forog a sírjában, hogy mivé züllesztette ez a mocskos banda az OMSZ-t.
justhpeter
Ez is tökéletesen rendben van A kormány minden szerdán ülésezik, tehát minden szerdán meghatározhatják kormányrendeletben a következő heti időjárást azzal a kitétellel, hogy hetente kétszer - 23 óra 59 perckor - Semjén Zsolt jogosult módosító indítványt tenni az időjárás ügyében. Oszt' Jónapot 4
Nyírfa
Tisztelt Fórumtársak!

Úgy nem lehet nyugodtan vacsorázni, hogy közben ráz a röhögés, mert félő, hogy félre megy a falat, és nagy-nagy kár lenne az én drága kis életemért. Namármost, következésképpen, tehát:
arra kérlek kedves mindnyájatokat, hogy egy percnyi csenddel adózzatok nekem, amely idő alatt elfogyasztom a maradék halat a pirított rozskenyérrel. Nem, nem kattintok máshová, itten lecövekeltem. Köszönettel: én.

Ui.: Megvagyok, szabad a vásár! Szóval, hogy van az a módosító, @justhpeter: ? :)))
Sámannus
@Nyírfa: Szia Nyírfa, Lesz ám még inzultáció is ebben az ügyben. Ha békát is le kell váltani akkor jön Zsóti, utána a Lyóisten!
Nem maradhatnak a kipcsakok csak úgy időjárás nélkül.A csüngőhasú hogyan járná a guggolós táncot a putyinkája dácsájában, ha még időjárást sem kaphatunk.
lusta
Teljesen jogos és érthető a megszüntetése az OMSz-nek. Mint tudjuk a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk mindent mér és vizsgálja a lakossági hangulatot. Észrevették, hogy az OMSz bizonyos jelentései után megugrik az óvodások nemváltó műtétjeinek a száma. Arra is felfigyeltek, hogy ugyanezen OMSz jelentések után a nyugati szuverenitásunkat befolyásoló dollárok és eurók az ellenzéki pártokhoz és civil szervezetek ömlöttek. Sőt azt is észrevették, hogy Soros és Gyurcsány is aktívabb lett. Miután az OMSz vezetése a többszöri figyelmeztetés után sem volt hajlandó változtatni (az elvárosoknak megfelelően) a jelentésein. Ne csodálkozzanak. @Nyírfa:
Lepényleső
...is,- aztán lassan bevezetik a nyilvánost,- és majd nem tudni az jár e jól aki nem kerül sorra most?
justhpeter
@Nyírfa: A módosító logikája egyszerű: a kormányhatározat általi Semjén kijelölés nem az értelmes gondolatot szolgálja, csak azt, hogy más ne tudjon módosítót beadni. Erre Semjén azért alkalmas, mert ő a parlamentben a keresztény éjjeliőr. A módosító tartalmához Semjénnek nincs hozzáférése, hiszen mint megélhetési üzletikeresztény csak paravánnak jó, a tartalmat vagy Orbán vagy Rogán adja a kezébe.
Nessy
Nem lesz több probléma a tűzijáték, meghívóval, kordonok közt, ellenőrizve beengedett közönség előtt tartandó Orbán "nyilvános szózata", békemenet stb. idején az időjárással! Majd egy új államtitkát fogja felügyelni, és koordinálni az időjárás rendelés betartását!
Nyírfa
@Sámannus: tegnap, 19.56

Szia, @Sámannus:! A béka az utolsó mentsváruk, a táltosok az ő némaságukból vagy kuruttyolásukból jósolhatnak, így Orbán bármikor a nemzet meteorológusaként jelentgetheti az időjárást. Nem is kell hozzá más, mint egy sámándob, a köztévé, és egy alákérdező mikrofonállvány.
Más: Jön, jön, jön...a Népszabadság! :)
csak úgy....
ha már nincs urológus, akkor minek köll a meteorológus? - fideszes logika...
Nyírfa
@lusta: tegnap, 21.12

Borzasztóak ezek a rebellis libisik, balosok, klíma-, meg környezetizék, ott tesznek be a világmegváltó terveknek, ott gáncsoskodnak, ahol csak tudnak, hát elvesszük a kedvüket az ellenszurkolástól, megvannak a tervek, végre is hajtjuk őket, mert a szuverén Magyarország csak szuverén Európában, a szuverén Európa pedig csak szuverén földön létezhet, ezt én mondom, én, Az Orbán Viktor, minden magyarok vezetője, minden tisztességes európai álma. Ennek az álomnak, a világegyetemtől való teljes függetlenségünk kivívásához keresek bajtársakat, harcosokat, fegyvert, paripát és PÉNZT, főleg ez utóbbit ne sajnáljátok tőlem, mert az ügy, melyben képvisellek, és vezetlek benneteket, nemes, és e csatában mellettem áll a jóisten, erről személyesen biztosított engem.
Aki nincs velem, az Isten ellen van, félnetek jó lesz, híveim! Előre!

Valahogy így. :)
Nyírfa
@justhpeter: tegnap, 22.25

Semjén, alias keresztény éjjeliőr :)))), módosítóját beadta, szerelmes könnyeivel azt is telesírta, nem akarná ő már ezt az egészet, inkább hajtana szép nagy tevéket, bűnbánó imáit a rénszarvasoknak címezné , térgyepülve a jó meleg homokban.
Nyírfa
@Sámannus: 10.52

Azokat úsztatnám benne, akik megérdemelnék. Nem NER-közeliek véletlenül? Csak véletlenül.
lusta
@Sámannus: Na ki is a kivitelező, aki lesz@rja az önkormányzatot, a lakókat?
lusta
@Nyírfa: Pl. Ózdon a kivitelező Józsi bácsi cége volt, de a fővállalkozó, aki a milliárdos hasznot zsebre rakta a Méhszaros&Méhszaros Kft. volt. Józsi bácsi meg örült hogy a végén kifizették és a zsíros haszon csak álmaiban jelent meg.
Nyírfa
@lusta: 13.18

Keserű mosollyal nyugtázom, hogy a NER-emberek, mint az általuk uralt, következmények nélküli ország letéteményesei , köszönik kérdésünket, jól vannak, és boldog karácsonyt kívánnak.
Nyírfa
@justhpeter: 17.59

Tudod, mi a nem semmi? A labdák, amelyeket feldobtatok , s amelyeket vétek lett volna nem leütni. Amúgy a keresztény éjjeliőr...:)). Ezt a kommentfolyamot borongós hangúlatúak figyelmébe ajánlom, garantáltan el fogják nevetni magukat. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.