Több mint 4000 tanárt üldözött el a státusztörvény.

Annyi tanár hiányzik, hogy már az átvezénylést készíthetik elő a tankerületek

Illusztráció: Pixabay.com

A tanárok 5 százaléka döntött úgy szeptember végéig, hogy a státusztörvény után nem tanít tovább – számol be az RTL Híradó. A tankerületek adatait összesítve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra jutott, 2478-an mondtak fel. Az Átlátszó oknyomozó portál a közös megegyezéssel megszűnő munkaviszonyokat is számolva már azt írja, összesen 4314 tanár hagyja ott a pályát.

A távozók helyére jelenleg csak 707 pedagógust keresnek a hivatalos közigazgatási állásportálon.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint ennél ugyanakkor jóval több betöltetlen állás van. Úgy tudják, már a tanárok átvezénylését készítik elő, hogy helyettesítsenek a szomszédos településeken.

A tankerületek szerint a státusztörvény óta kétszer többen álltak munkába, mint ahányan elhagyták a pályát. Ez a PDSZ szerint úgy jöhetett ki, hogy sok iskolában részmunkaidős tanárokkal töltik be az üres helyeket.

Sem a kormány, sem a Klebelsberg Központ nem válaszolt a híradó kérdéseire a tanárhiányról.

Forrás: RTL Híradó
Fotó: Pixabay.com

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@Shikari: ne aggódjál már, minden a legnagyobb rendben...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nejlontacskó
@Shikari: ne aggódjál már, minden a legnagyobb rendben...
Clavigo
@Shikari: Ezek " szervezik " az átvezénylést...:) ???Szép baleset lesz ez is... Gyagyás vagy..
namihami
@Maccska: 12.22: Ezt most úgy érted, hogy a behozott ""nemrabszolgákat""" betanítani köteles hazai(!!!) (MAGYAR) melósok elbocsájtása a normális?!?!?!
namihami
@Shikari: 11.53: Szerinted melyik megoldást kell preferálni? A tanár költözzön--igény szerint--oda, ahol éppen kell vagy naponta ingázzon? Vajon a tanár családja (akinek szintén lehet férje, gyereke) mit szól a hiányához vagy a napi kirándulásaihoz?
Még a tanyasi iskola tanára (akár 100 évvel ezelőtt) is helybeli volt! Most a fideszfejlődés eredményeként mobil lesz a tanár is!?!?!?!
Pági
@Shikari: na, ez azután egy logikus következtetés! Bakker!
Pági
@namihami: arról nem is beszélve, hogy nem lesz hatékony. Persze az nem számít.
Péter2
Most még jobban fel fog erősödni a felmondási hullám , mikor kényszerből kell, ki tudja hová ingázni , költözni , nem beszélve ahol sokan vannak a nemzetiek oda meg senki nem akar menni tanítani , meg is értem !
namihami
@Pági: 12.39: Nem is kell, éppen ez a cél! Elég, ha nevét, a nagy x-et le tudja írni és a fideszlogót felismeri! Sőőőt, a több kevesebb lenne!
lusta
@namihami: Minden kezdet nehéz. Már vannak konténer iskolák. Első lépésben lesznek mobil pedagógusok, míg a második lépésben mobil konténer iskolák.
Szerintem rövidesen szabadalmaztatják.
Nyírfa
@lusta: 14.07

:)))

Sőt! A legegyszerűbb megoldás a kerekre szerelt guruló épület lenne, és megindulhatna a nemzeti házvándorlás. Nincs költözés, megy a ház, az iskola, a kórház, ahova kell. A lóvontatta , szekérhúzta mozgatás bevezetése korszerű, zöld, energiahatékony , igazán praktikus közlekedést tesz lehetővé. Kis ház: egy ló. Nagyobb ház: két ló. Még nagyobb: három ló. Az ennél is nagyobbakat lebontjuk, Lázárnak már úgyis régen fáj a foga a panelek visszabontására, most kiélheti magát. Csökken a fűtőenergia felhasználása, nincs szén-dioxid kvóta, tiszta háváj az élet.
Merje bárki is azt állítani, hogy nem kivitelezhető!
Nessy
@Nyírfa: Reggel kicsit korábban bemegy a suliba a nebuló, és ahol van szaktanár odavontatják naponta többször. És akkor a tanár egyik épületből átsétál a másikba! Népnemzeti Órarend felügyelő, koordináló, ellenőrző hivatal felállítva, a vezetőjét a miniszterelnök nevezi ki!
vacsi
Szerintem ezzel csak a tanárok felmondási hulláma kap új lendületet!
Nyírfa
@Nessy: Naugyhogyugye! Hivatalvezetőnek javaslom fénylő vezércsillagunkat, a vihart az égről leparancsoló, a jövőbe látó, a mindenhez is értő európa-, világ- és olimpiabajnok nindzsahuszárt, a felcsúti ooooorrrrbbbán viiiktort!
Nyírfa
Mennyi elütésem van. Pedig nem, szeretem a pontatlanságot. Nagyon nem.
Nessy
Hja kérem, ahol az összes szavazó 50%-a, a félmillió ellenőrizetlen levélszavazattal együtt 2/3, , azaz 67 %, azt egy saját választási törvénnyel, ezt nem nehéz abszolválni! Sőt a 100% sem lesz probléma, még pár módosítás a választások előtt nem egész félévvel! Mert ez ugyebár így tisztességes! Mármimt az érdekeltek, és a bigott hívek véleménye szerint!
Clavigo
@Maccska: @Shikari: Szoftveren múlik,,meg határon túli bérmagyarokon...
Nyírfa
@Clavigo: 16.27

Ők tudják a legjobban, de a csillagot is letagadnák az égről, csak ne kelljen beismerni.
Lázár meg elkotyogta, hogy 40 aktivistát küldenek a szerb választásokra, és 40 szerbet várnak jövőre viszonzásul. Ez az orbán-féle szuverenitás.
Azért a szerbekkel nem packáznék, elég hirtelen haragú nép, meggondolatlan is, nem érdeklik a következmények, s momentán többen néznek jeges tekintettel Vucicra. Orbán pártfogása mellett az EU-bővítés is egyre távolabb kerül tőlük.
Erről jut eszembe: leszavaztatják vajon a félmillió vendégmunkást is fideszék? Kovács néven beköltöztetik őket a Várba, fővárosi, nagyvárosi panelekbe, szállodákba, Szegedre...
Csak ne tudnánk, hogy milyen elvetemültségekre képesek!
teuton
@Shikari: Az analfabetaknak jön 2/3, akik azt sem tudjak, hogy jött ez ki! 2,5 millio analfabeta birka krumpliert megvett szavazatabol semmilyen demokraciaban nem lesz 2/3, lasd Lengyelorszag! A pisisek is vagy 35% szavazatot kaptak, megis megbktak!
teuton
@Shikari: Na figyelj te analfabeta naci! Az meg ok, hogy nem tudsz olvasni, de a matekhoz sincs fingod.
1. Helyettesitönek felvettek nem kepzett tanarokat, hanem nyuggereket -mert keves a nyugdijuk, mennek dolgozni!- meg föiskolasokat!
2. Ha 1 allasra 5 reszmunkaidöst vesznek fel, akkor több lett a tanar, vagy kevesebb??? Mert a reszmunkaidös 3 helyen is dolgozik akar, mert 1 reszmunkaidöböl nem tud megelni! Vagyis 3 felmondott helyen tanit EGY reszmunkaidös, akit mindenütt külön szamolnak! Tehat több tanar lett, vagy kevesebb te matekzseni???
teuton
@Shikari: Te a retkes anyad sem tudod ki volt! Meg analfabeta is vagy, ezert nem erdekel teged az oktatas, csak röfögsz reggeltöl estig baromsagokat. Nem kellene dolgoznod a napi 15 oras böföges helyett? Ja, te ingyen kapod a krumplit...
teuton
@Shikari: Cigany naci, tanulj meg olvasni!
1. A telaviviak most O1G legjobb haverjai, ugyhogy ne sertegetsd öket!
2. En joval eszakabbra es nyugatabbra lakom!
3. Te hol laksz naci cigany?
teuton
@Shikari: Leragadtal Tel Avivnal naci? Oda a gazdad jat sürün a korrupt Bibi haverjahoz! De az sem zavarja, hogy elötte meg muszlim diktatotokkal kipcsakkodik...
teuton
@Shikari: Jut eszembe... Ennyire keveset fizetnek a berkomment baromsagaidert, hogy megint 14 oras müszakod volt, 6:35töl 20:38ig??? Ment takaritani, azert többet fizetnek, nalunk az analfabeta külföldi takarito 15,50 euros orabert kap! A seggnyalasert talan többet is kaphatsz...
teuton
@Shikari: Analfabeta naci, azt sem tudod, mennyit kapsz napi 14-15 ora böfögesert, vasar- es ünnepnap is? Na pont ilyen barmokra van szüksege a propagandanak...
teuton
@Shikari: Egyebkent ha megtanulsz olvasni, akkor majd lathatod, hogy a fitymaszpropaganda szerint zero tolerancia van zsidozo antiszemitakkal szemben. Szoval a büntetes mar uton van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok