Az Európai Parlamentnek továbbra is migrációpárti javaslatai vannak a migrációs paktummal kapcsolatban, egyre több arra vonatkozó kivételt szeretnének beletenni a jogszabályba, hogy kik azok, akiknek könnyítetten engednék meg a bejutást az Európai Unióba, és utólag kellene elbírálni a kérelmüket – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence: Döbbent csend volt a brüsszeli tárgyalóteremben – videó
Fotó: Facebook / Rétvári Bence

Az Európai Bizottság, a Tanács és az Európai Parlament közötti egyeztetések még tartanak, és az uniós törvényhozó testület próbálja még tovább puhítani, migrációbarátabbá tenni a törvényjavaslatot, viszont az EU még az uniós választások előtt mindenáron át akarja azt erőltetni – tette hozzá az államtitkár a tagállamok belügyminisztereinek tanácskozása után.

Láttuk már korábban, hogy még a saját eljárási szabályaival is szembement az Európai Unió, azokat átírva nem konszenzusra törekedett, hanem erőszakkal áterőltette a javaslatát, úgyhogy azt láthatjuk, hogy itt nem a jó javaslat, hanem a minél gyorsabb és minél inkább migrációpárti javaslat az, amit el akarnak fogadni és erőszakkal elfogadtatni mindenkivel

- hangoztatta az államtitkár.

Rétvári szerint 2015 óta hibás úton jár az Európai Unió, a migrációs paktum pedig csak ennek a folytatása és megerősítése lenne, ezért egy újfajta megközelítésre, elsősorban a határok védelmére és a menedékkérelmeknek az Európai Unió területén kívüli elbírálására volna szükség.

Hangsúlyozta: minél tovább halogatja az EU szembenézést a valósággal, annál nehezebb lesz helyrehozni korábbi hibáikat. Az illegális migrációval és az embercsempészekkel minden nappal egyre nehezebb szembeszállni, hiszen egyre szervezettebbek, egyre nagyobb tőkével rendelkeznek – tette hozzá.

Sokszor abból a pénzből fizetik az embercsempészek díját, amelyet Nyugat-Európában segélyként kapnak a migránsok

- jelentette ki.

A segélyt arra használják fel, hogy kifizessék a rokonaikat, barátaikat Európába csempészők díját

- tette hozzá.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet:

az Európai Unió eldöntheti, hogy melyik irányba megy tovább: 7500 kilométeren a saját belső határain állítja vissza a az ellenőrzést, vagy pedig 440 kilométernyi szárazföldi szakaszon Bulgária és Görögország Törökországgal közös határszakaszán, vagyis az Európai Unió külső határán állítja meg az illegális migrációt. Magyarország az utóbbit támogatja.

Arról is beszámolt, hogy a tanácsülésen közzétett adatok szerint az embercsempészeknek 5 ezertől, 16 ezer euróig terjedő díjat fizetnek az illegális migránsok, továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy Európán belül számos helyen visszaállították a határellenőrzést.

Európában lassan több helyen lesz határellenőrzés, mint ahol nem. A tanácsülésen többen is megállapították, hogy az Európai Uniónak a belső határok nélküli térsége már a múlté, a határellenőrzések miatt megszűnt a szabadon átjárható Európa

- jelentette ki.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepi időszakban megnőtt a terrorfenyegetettség az EU-ban, fokozzák a rendőrök közterületi jelenlétét, több helyütt a zsinagógákat is bezárták.

Míg az izraeli fociválogatott Magyarországra jött, hogy biztonságban lejátssza nemzetközi mérkőzéseit, addig más országban növelik, főleg az arab illegális migránsok által támadott zsidó intézményeknek a védelmét

- emlékeztetett.

Rétvári Bence arra is kitért, hogy a tanácsülésen bemutattak egy rövid videót a résztvevőknek a Magyarország déli határán agresszíven fellépő illegális migránsokról, akik rendőrökre támadnak, többször lőfegyverekkel. Mint mondta, annak ellenére, hogy a videó levetítése az utolsó napirendi pontban történt, "döbbent csend volt a brüsszeli tárgyalóteremben".

Sokan fotózták a videónak egyik-másik képkockáját, többen el is kérték ezt a felvételt. Az elsöprő többsége a brüsszeli döntéshozóknak és a belügyminisztereknek nem járt a magyar déli határnál, és teljes újdonság volt a számára, hogy pontosan mi is történik ott

- mutatott rá.

Az államtitkár szerint elgondolkodtató, hogy úgy hoznak hónapok óta döntéseket a migrációs paktumról, hogy amikor látják, a videón mi történik ténylegesen is a magyar-déli határnál, akkor döbbenet és csend uralkodik a teremben.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
" hogy amikor látják, a videón mi történik ténylegesen is a magyar-déli határnál, akkor döbbenet és csend uralkodik a teremben. " A helyzet az, hogy a hiteleteket nem egyszer eljátszottátok , már nem hisznek nektek több okból sem 1 elengedtek több mint ezer embercsempészt , akik már valószínű , hogy szállítják az embereket , a nemrég Németországban elfogott embercsempész kitálalt , hogy Magyarországon lehet a legkönnyebben becsempészi az embereket , mert le leget fizetni az ott tartózkodó szervek egy részét ! De szerintem ezek az önigazolásukra , képesek eljátszani az eseteket , ismerve Európában egyetlen kormány a fidesz ahol létezik a propaganda minisztérium a propaganda meg = önigazolás bármi áron , hazugság ,kormány ideológiai kiszolgálója .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
" hogy amikor látják, a videón mi történik ténylegesen is a magyar-déli határnál, akkor döbbenet és csend uralkodik a teremben. " A helyzet az, hogy a hiteleteket nem egyszer eljátszottátok , már nem hisznek nektek több okból sem 1 elengedtek több mint ezer embercsempészt , akik már valószínű , hogy szállítják az embereket , a nemrég Németországban elfogott embercsempész kitálalt , hogy Magyarországon lehet a legkönnyebben becsempészi az embereket , mert le leget fizetni az ott tartózkodó szervek egy részét ! De szerintem ezek az önigazolásukra , képesek eljátszani az eseteket , ismerve Európában egyetlen kormány a fidesz ahol létezik a propaganda minisztérium a propaganda meg = önigazolás bármi áron , hazugság ,kormány ideológiai kiszolgálója .
Dr. Proktor
"hogy itt nem a jó javaslat, hanem a minél gyorsabb és minél inkább migrációpárti javaslat az, amit el akarnak fogadni és erőszakkal elfogadtatni mindenkivel"
Akkor ezek szerint szerinte ugyanez megy a mi parlamentünkben is, csak minden más témában!
Yoda69
"Sokszor abból a pénzből fizetik az embercsempészek díját, amelyet Nyugat-Európában segélyként kapnak a migránsok"

Retvari! Ki is engedte szabadon a Magyarországon bebortonzott embercsempeszeket? Asszem ti olyan bűnt kovettetek el felturbozza az illegális migrációt, úgyhogy jobb ha nem pofazol.
brunton
@Péter2: igen, igen...szinjáték, megtévesztés az egész,-cél a sok millió euró megszerzése ,munka nélkül---EU--Mint fejőstehén...voltam határőr,engem nem tudnak becsapni...
brunton
@brunton: ...szélhámosság,fideszes megtévesztés a jelenlegi határőrizet..--sok milliárd eurót akarnak kicsalni Brüsszeltől...munka nélkül pénzhez jutni...
verőce21
Döbbenet, mennyi migránssimogató, nemzetvesztő lipsi van ezen a blogon...!
balos
Ahol ilyen propagandát tolhatnak ott nem véletlen,hogy lassan a mein kampot kell tanítani az óvodában is!
Dr. Proktor
@Maccska: A lopás feltárása a bűncselekmény nálad ezek szerint, lopni pedig támogatnivaló?
Yoda69
@verőce21: Mondod te, akik szabadon engedtetek az embercsempeszeket. Azok meg kamoinnal hozzal az illegalis migransokat. Akkor ki is a migrans simogato?
csak úgy....
ez a szerb-magyar határ egy érdekes jelenség! szerbia-horvátország között nincs kerítés és a horvát-magya határon mégsem "tolonganak" a migránsok...,talán mert a horvátok nem haverjai viktornak mint vučić!?
Dr. Proktor
@Péter2: ... a lefizetett szervek pedig leadják az "alkotmányos költséget" az illetékes pártirodákban?
telegdilaci
@Péter2:Miközben a Nagy keresztény Rétvári az EU-T kritizálja arról elfelejt beszélni hogy a Magyar kormány sem veszi figyelembe a Magyar lakosság érdekeit,minden tíltakozás társadalmi egyeztetés ellenére ránk erőltetik a környezet szennyező,nagy viz és energia igényű akkumlátor gyárakat,akkor miről is hadoválnak?
ómió
Pedig Brüsszelben alig várnak mind több muszlim migráncsra!
verőce21
@Yoda69: A magyar nemzetiségű embercsempészeket nem engedte szabadon senki, azokra lehet érvényesíteni a magyar büntető törvényeket.
De ha úgy lenne az a "teherautós" fuvar, ahogy írod, akkor minden feka teherautón "menekülne" Németország felé, nem törnék magukat a déli határkerítésnél...!
Nem igaz amit írsz!
Yoda69
@verőce21: Te meg ulyeseget irsz mar megint. A kulfoldi embercsempeszre miert ne lehetne ervenyesiteni a magyar torvenyeket, ha a buntenyt Magyarorszag teruleten kovetik el?
csak úgy....
a magyar rendörök meg taxiztatják az embercsempészeket,hogy azok többet tudjanak fordulni!
verőce21
@Yoda69: "A külföldi rabok fogva tartása jelentős költségekkel jár, tekintettel arra, hogy a magyar nyelvet nem beszélik, valamint a különböző kultúrák miatt az elhelyezésükről és az étkezésükről is másképp kell gondoskodni. A magyar börtönök nem arra épültek, és nem is azt a célt szolgálják, hogy ilyen multikulturális közeg őrzését biztosítsák."
csak úgy....
@verőce21: ismét a hihetetlen tudásodról tettél tanubizonyságot,végre megértettem,hogy fideszék miért is adták haza (pénzért) a baltás gyilkost ! :)
ezek szerint, öröm egy arabnak magyarországon bünözönek,gyilkosnak lenni ,mert pár napra a tettük után szabadok mint a madár! - hinnye, ez ám a jogállam a javábu... ;)
jáger laszló
Döbbenten hallgatták a képviselők.hogy 1500 embercsempészt szabadon engedtünk,hogy ismét dolgozhassanak a terepen!! Ebből látható,hogy család és emberbarát a kormányunk!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
@verőce21: "Döbbenet, mennyi migránssimogató, nemzetvesztő lipsi van ezen a blogon...!"
Már megint nem figyelsz eléggé, Vergőce! Összekevered a migránssimogatást az álszent hazudozás csépelésével.
Sakk Matt
@verőce21: Akkor ki kell utasítani az országból! De nem úgy, hogy az ország közepén szélnek ereszti az orbáni bűnbanda!!!
Elvinni a határig és picsán rúgva át tessékelni a mocskos szarháziakat!
Yoda69
@verőce21: Es amit ide masolsz azt te komolyan is veszed? Ne legyel mar ennyire tokkelutott. Ha teged Thaifoldon elkapnak 50 gramm heroinnal a zsebedben, siman kivegeznek, es leszarjak, hogy milyen kajara vágysz.
Nemzetkozi jog, hogy az adott orszagban elkovetett bunt az adott orszag bunteto jogai szerint kell megitelni. Persz a bunozo kiadhato az anyaorszag bunoldozo szerveinek, amennyiben biztositva latott, hogy a bunozo nem kerulheti el a buntetes vegrehajtasat. Az hogy orbanek kiengedtek 2000 embercsempeszt erosen szembe megy a nemzetkozi joggal, es a magyar emberek erdekeivel, es vedelmevel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.