A legtöbb magyar egyáltalán nem hisz a nemzeti konzultáció eredményének.

Már a fideszesek is kezdenek kiábrándulni a nemzeti konzultációbólMTI/Lakatos Péter

A kormány újabb nemzeti konzultációt vezényelt le, ami enyhén szólva sem lett sikeres. A Népszava a Publicus Intézetet kérte fel, hogy mérje fel, miként vélekednek az emberek a kérdőívekről. 

Az egyik legfontosabb következtetés, hogy

csak a megkérdezettek 26%-a véli úgy, hogy tényleg az emberek véleményére kíváncsi a kabinet, a többség szerint adatgyűjtés folyik. 

Szintén meglepő, hogy még a fideszesek csaknem ötöde is úgy érzi, hogy irányítottak a nemzeti konzultáció kérdései.

Az rtl.hu néhány pontban összegezte a kutatás eredményeit:

A megkérdezettek 50 százaléka szerint a legújabb, szuverenitásvédelminek titulált nemzeti konzultáció legfőbb célja, hogy a kormány adatokat gyűjtsön a választókról. Csak 26 százalék véli úgy, hogy tényleg az emberek véleményére kíváncsi a kabinet.

Az adatgyűjtést mint célt az ellenzékiek háromnegyede mellett a bizonytalanok fele és a kormánypártiak valamivel több mint ötöde jelölte meg indokként.

A kormánypártiak háromnegyede szerint valós problémákról szól és pontosan megfogalmazott a konzultációs kérdőív, az ellenzékieknek viszont ugyanekkora hányada jelentette ki, hogy súlyosan eltorzított, valótlant állító kérdésekre vár választ a hatalom. A bizonytalanok fele is utóbbiakhoz hasonlóan gondolkodott.

Az összes megkérdezettnek kevesebb, mint ötöde érezte úgy, hogy a konzultáció végeredménye valós képet fest majd az emberek véleményéről. Persze a kormánypártiaknak csaknem háromnegyede ebbe a csoportba tartozott, az ellenzékieknek viszont csak 6, a bizonytalanoknak pedig mindössze 22 százaléka osztotta ezt a nézetet.

Forrás: rtl.hu, Népszava.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
nehéz lesz az agymosott zombi birkák fejében fényt gyujtani!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Nem hiszem, hogy egy igazi orbáncsicskának egyszerre csak megjön az esze, hiszen nincs minek megjönnie.
Másol
@Menőmanó: köszönjük azok nevében is akik esetleg még nem tudják az országos leadóhely listát
Yoda69
Mindjart jon a propeller tehene es majd o megmondja frankot :)
jáger laszló
Vannak későn érő típusok
Ezt tudomásul kell venni
Most nőtt be a fejük lágya
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@Aki Én: Megint a Böszmeánuszból nyikorogsz, bolsiék szarkupaca!? Onnét "hinted" a hazaáruló szarkupac bolsi tetvességedet!?
telegdilaci
@dr. prédikátor:Igazság szerint egyetlen létfontosságú kérdés nincs ebben az agymosó Hazugság propaganda levélben,csak a Folyamatos az EU-T gyalázó Ócsároló kérdésekról szól az egész amire normális gondolkodó Embereknek nincsennek értelmes válaszai a Nagy keresztény kormányunknak 13-év alatti kormányzása alatt nem tudom hányadik konzultációja ez a vegyes moslék,soha a Lakosságot érintő valós kérdésekről soha nem kérték ki az Emberek véleményét,már azért is felesleges erre a még WC-papírnak sem jó levélre súlyos milliókat kidobni az Ablakon mivel senki nem tudja azokon kívül akik kitalálták ezt a Förmedvényt hogy hányan küldték vissza és milyen válaszok születtek,úgy is azt fogják hazudni hogy nagyon sikeres volt miközben egyre többen unalmasnak találják ezeket a leveleket és már nagyon kevés Embert érdekel! Ómió mennyivel jobb a potrohos ánuszából kibujva osztani az észt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.