A legtöbb magyar egyáltalán nem hisz a nemzeti konzultáció eredményének.

Már a fideszesek is kezdenek kiábrándulni a nemzeti konzultációbólMTI/Lakatos Péter

A kormány újabb nemzeti konzultációt vezényelt le, ami enyhén szólva sem lett sikeres. A Népszava a Publicus Intézetet kérte fel, hogy mérje fel, miként vélekednek az emberek a kérdőívekről. 

Az egyik legfontosabb következtetés, hogy

csak a megkérdezettek 26%-a véli úgy, hogy tényleg az emberek véleményére kíváncsi a kabinet, a többség szerint adatgyűjtés folyik. 

Szintén meglepő, hogy még a fideszesek csaknem ötöde is úgy érzi, hogy irányítottak a nemzeti konzultáció kérdései.

Az rtl.hu néhány pontban összegezte a kutatás eredményeit:

A megkérdezettek 50 százaléka szerint a legújabb, szuverenitásvédelminek titulált nemzeti konzultáció legfőbb célja, hogy a kormány adatokat gyűjtsön a választókról. Csak 26 százalék véli úgy, hogy tényleg az emberek véleményére kíváncsi a kabinet.

Az adatgyűjtést mint célt az ellenzékiek háromnegyede mellett a bizonytalanok fele és a kormánypártiak valamivel több mint ötöde jelölte meg indokként.

A kormánypártiak háromnegyede szerint valós problémákról szól és pontosan megfogalmazott a konzultációs kérdőív, az ellenzékieknek viszont ugyanekkora hányada jelentette ki, hogy súlyosan eltorzított, valótlant állító kérdésekre vár választ a hatalom. A bizonytalanok fele is utóbbiakhoz hasonlóan gondolkodott.

Az összes megkérdezettnek kevesebb, mint ötöde érezte úgy, hogy a konzultáció végeredménye valós képet fest majd az emberek véleményéről. Persze a kormánypártiaknak csaknem háromnegyede ebbe a csoportba tartozott, az ellenzékieknek viszont csak 6, a bizonytalanoknak pedig mindössze 22 százaléka osztotta ezt a nézetet.

Forrás: rtl.hu, Népszava.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
nehéz lesz az agymosott zombi birkák fejében fényt gyujtani!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
nehéz lesz az agymosott zombi birkák fejében fényt gyujtani!!!
vacsi
Valóban, veszélyes, hogy megmásítják - esetleg az EU úgyis félresöpri, stb...
Pálinkás Pál
ez lassú folyamat lesz, mivel a fideszhívek átlag értelmi szintje cka..olyan 40 IQ pont...tehát még az a bizonyos tantusz is igen lassan esik le nekik...
nejlontacskó
Ha az emberek véleményére kíváncsiak, akkor nem előre megfogalmazott válaszokat kell kiküldeni, hanem városszerte fórumokat, közmeghallgatásokat kell tartani!
Na ott kapnának választ, minden feltett kérdésükre.
De erre speciel, nem kíváncsiak!!!
verőce21
Szánjunk rá néhány percet hazánk védelmére...! :)
Béla333
Pedig az önálló gondolkodásra képtelen hülyemagyar maffiahívőknek jól jön, ha más gondolkodik helyettük...
Erre szolgál a szájbarágós, alákérdezős Arrogáns Tóni által összerakott hazugság cunami!
Béla333
Az ország igazán fontos és lényeges sorskérdéseiről bezzeg nem kérdezik meg az embereket, mert félnek, hogy a válaszok olyanok lennének, ami nem tetszik nekik.
Pl. a maffiózók orosz politikája, vagy a hazai korrupciós helyzet és még egy csomó húsbavágó kérdés, amit nem mernek feltenni az embereknek...
jáger laszló
Így van ezzel a többség
Nem érdekli az x-elgetés
+ van győződve,hogy semmire sem jó!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Csak nem fideszesekre ragasztva sikerült hazudnotok magatokat, efftársak!?
Béla333
De azért a fanatikus maffiahívőket semmilyen értelem nem tudja eltéríteni attól, hogy részt vegyenek egy ilyen kampányban...
Tibcsi
@verőce21: Neked találta ki a kérdéseket Rogán.
Tudod,Rogán=Göbels
Sakk Matt
@verőce21: Persze..
Válaszolj olyan kérdésekre, amelyekben már előterjesztették a törvényt :P

Ha nem érted, hogy ez felesleges és felelőtlen pénzkidobás, akkor buta vagy!
csak úgy....
hiszi a piszi! valaki el tudja képzelni ezt a "kiábrándulást" ha omiot,kis tehent,shikarit,macsskát ,veröcét...és a többi észlényt olvasgatja?
csak úgy....
@Sakk Matt: ne légy gonosz, ök ezt nem érthetik, -a pisa tudja ,hogy miért!
Nessy
Tisztelt hívek! Önök láttak már ellenőrizhetően, korrekt módon feldolgozott konzultációs összefoglaló elemzést??
Mert eddig annyit tudni bemondás alapján, mennyit küldtek vissza, és a visszaküldő,k illetve a "magyarok" 98%-a egyetért a kormánnyal. Ami az előző konzultáció bemondott számai alapján kb. a megkérdezettek 13-14%-a.
Másol
tegnap adtam le 61 darabot a hivatalos gyüjtöpontokon most már jo helyen van had pihenjen ott orbán propagandája
rücsü41
Megválasztunk egy kormányt és az a döntései után megkérdezi az embereket ,hogy ugye jól döntöttünk?Semmi értelme az egésznek, a kormány a rossz döntések következményit nem tolhatják rá az emberekre.A kormány jog ás hatáskörét az Alaptörvény szabályozza, és az ott megjelölt döntésekért csak egyedül a kormány felel mert a törvény szerint felelős kormánynak kell lenni itt, nálunk ,Magyarországon aminek jelei nem mutatkoznak ha a döntéshez most már rendszeresen a nép véleményét kérik.A döntések következménye nem hárítható át.Az EU-ban a szavazásnál a kormányfő egyedül szavaz, és a a EU Parlamentjében képviselők is , és senkit nem érdekel, hogy egy ellenőrizhetetlen konzultáció után mi volt a véleménye magyaroknak.Soha nem született még egyetlen döntés sem úgy, hogy azzal indokolták volna ott a döntéseket a vezetők , hogy azért döntöttünk úgy mert a magyarok konzultáción ezt meg ezt javasolták.Aki elhiszi azt a stupid szöveget hogy a konzultáció erősíti a magyarok véleményét az EU-ban, az szellemileg retardált!Ezt a kormány és Orbán Viktor is tudja, még is ezzel eteti a magyarokat, mert látja hogy elegen vannak akik még mindig Orbán hazugságai ellenére , hisznek neki!
Aki Én
@ómió: @verőce21: mondjuk ez nem rólatok, ártalmas agyhalott csicskákról szól. Ti lesztek az utolsó hívei a hazaáruló tolvaj ge-cinek.
nejlontacskó
@verőce21: Rendben van, szánjunk rá néhány percet.
Mondjuk, hogy kitölti a teljes lakosság, és a kormány véleményét osztják többen, mi fog változni?
csak úgy....
@m73: ne bíztasd,hiszen ellenségük van böven csak a józan eszük hibádzik!
Másol
@Horizont: több családról tudok hogy ök is gyüjtik a propaganda íveket
Menőmanó
@Másol: Országszerte többszáz helyen gyüjtik az íveket, én kisvárosban lakom, de vagy 6 helyen le lehet adni.
Itt van az országos leadóhely lista, ha érdekel valakit.

www.7igen.hu/konzultaciorol/adod-az-ivet
justhpeter
Nem hiszem, hogy egy igazi orbáncsicskának egyszerre csak megjön az esze, hiszen nincs minek megjönnie.
Másol
@Menőmanó: köszönjük azok nevében is akik esetleg még nem tudják az országos leadóhely listát
Yoda69
Mindjart jon a propeller tehene es majd o megmondja frankot :)
jáger laszló
Vannak későn érő típusok
Ezt tudomásul kell venni
Most nőtt be a fejük lágya
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@Aki Én: Megint a Böszmeánuszból nyikorogsz, bolsiék szarkupaca!? Onnét "hinted" a hazaáruló szarkupac bolsi tetvességedet!?
telegdilaci
@dr. prédikátor:Igazság szerint egyetlen létfontosságú kérdés nincs ebben az agymosó Hazugság propaganda levélben,csak a Folyamatos az EU-T gyalázó Ócsároló kérdésekról szól az egész amire normális gondolkodó Embereknek nincsennek értelmes válaszai a Nagy keresztény kormányunknak 13-év alatti kormányzása alatt nem tudom hányadik konzultációja ez a vegyes moslék,soha a Lakosságot érintő valós kérdésekről soha nem kérték ki az Emberek véleményét,már azért is felesleges erre a még WC-papírnak sem jó levélre súlyos milliókat kidobni az Ablakon mivel senki nem tudja azokon kívül akik kitalálták ezt a Förmedvényt hogy hányan küldték vissza és milyen válaszok születtek,úgy is azt fogják hazudni hogy nagyon sikeres volt miközben egyre többen unalmasnak találják ezeket a leveleket és már nagyon kevés Embert érdekel! Ómió mennyivel jobb a potrohos ánuszából kibujva osztani az észt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.