Csák János a fideszes kormány kultúráért felelős minisztere a parlament kulturális bizottságának meghallgatásán vett részt hétfőn.

"Van egy törvényünk, én azt betartatom" – magyarázkodott a két perccel korábban "krisztusi korba ért magyar szabadságot" emlegető főfideszes

"Én csak egy egyszerű miniszter vagyok." Forrás: Facebook

Csák bejelentette, hogy új kulturális szabályozást fog benyújtatni a bizottságnak, majd a parlamentnek, várhatóan jövő nyáron. Egy olyan javaslatot, „ami méltó a krisztusi korba lépett magyar szabadsághoz”. Következő mondatai alapján a krisztusi korban lévő magyar szabadságra való hivatkozás fideszesről magyarra fordítva további kemény megszorításokat jelent, ugyanis:

követelmény lesz majd a színházaknál, hogy megváltozzon az a helyzet, ami néhányuknál fennáll, miszerint egyharmad bevételük jön csak a jegybevételekből, a többi pedig támogatás. „Ezt meg kell változtatni. (…) A kultúra fenntartása nem pusztán állami feladat. Nem azért jöttem miniszternek, hogy újabb és újabb téglaépületeket húzzak fel, hanem hogy elősegítsem, hogy tartalom legyen bennük” mondta meglehetősen zavarosan.

Ezután azzal mentegetődzött, hogy nem helyeket akar megszüntetni, „viszont megmérek mindenkit”. A krisztusi korban lévő magyar szabadság jegyében jövőre minden színháznak az eddigi féléves jelentések helyett már negyedéves jelentéseket kell leadnia, és Csák azt is nézni fogja, hogy egy-egy előadással mennyi nézőt tudnak bevonzani.

Ezután a klasszikus – nürnbergi perekben megismert – védekezést alkalmazva bedobta, hogy „ő csak egy egyszerű miniszter, nem kell értelmeznie a törvényeket, csak be kell azokat tartatnia” – a melegellenessé eltérített gyerekvédelmi törvény egyre kellemetlenebb következményeiről kezdték kérdezgetni ugyanis.

L. Simon kirúgásáról Csák ez alkalommal azt mondta, ő többször konzultált vele, és „ő azt mondta, ezt a törvényt nem tudja betartani. Mi lenne, ha egy hadsereg főtisztje azt mondaná, hogy hát, bocsi, nem tudom betartani az előírásokat?”.

A szexualitás kultúrában megjelenő, különféle explicit ábrázolásaival kapcsolatos képviselői kérdésre annyit tudott válaszolni, hogy: „Boccaccio-t is mondhatná”. Ezután a krisztusi korban lévő magyar szabadságra való hivatkozás jegyében így folytatta Csák:

„van egy törvényünk, én azt betartatom. Nincs véleményem életstílusokról, bízom a vezetőinkben. Én miniszterként nem tudnék stratégiai kérdésekkel foglalkozni, ha én mondanám meg, mi az az öncélú szexualitás.”

Csák ezután még jobban felbátorodott:

„Nekem mint egyszerű miniszternek, ezt kell tennem. Én nem értelmezem a törvényt. A gyerekvédelmi törvény nem a kulturális minisztériumra vonatkozó törvény, hanem a teljes magyar életvilágra vonatkozó. A kormány nem áshatja alá az Országgyűlés szuverenitását”.

Csák szerint a kormány kultúrpolitikája arról szól, hogy „teret és lehetőséget nyissunk, és a tehetségeket ebben segítsük. A kormány nem fog szülni tehetségeket, a kormány csak felismerheti őket, és őket gondozni kell”. A miniszter szerint „ez a kultúraváltás folyamata. Én ezt jó dolognak tartom” – dőlt hátra végül elégedetten a fideszes miniszter.

Forrás: Telex

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ennek beszorult a feje a moslékos dézsába, csak a bodnár tudja levenni óla.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Menőmanó: Azért ötleteket nem kellene adni.
lusta
A rendeleti kormányzásnál elég hülyén hangzik az országgyűlési hivatkozás.
Nessy
@lusta: Nem zakkantabb a nyilatkozat sem, mint az Orbáni "törvény - rendeletek'!
dr. prédikátor
minegyik fitymaszos jellemtelen, gerinctelen féreg!!! versengenek hogy ki nyaljon jobban a cigány lóku7pecnek!!!
Sakk Matt
@Menőmanó: A pornó mondjuk pont nem öncélú ;)
Ezodabasz
Miért akar a fideSS-maffia mindenbe beleavatkozni??? Mindent és mindenkit megrendszabályozni a "saját" törvényeik alapján. Szuverenitás csak és kizárólag a fideSS-konda kiváltsága?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.