A 25 százalékos béremelésre mondta ezt.

Volán sztrájk: Lázár János szerint irreális, eltúlzott a bérkövetelés mértékeMTI/Kovács Tamás

Mint ismert, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 2023. december 10-ére és december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál – tudatta a hang.hu. Az érdekképviselet ezt azzal indokolta, hogy elakadtak a bérfejlesztési tárgyalások, 2024-re 25 százalékos béremelést szeretnének, erre az igényre azonban a Volánbusz Zrt. november 24-ig nem válaszolt.

Az elégséges szolgáltatás keretében az első nap, vagyis vasárnap a járatok 80, a második nap pedig az 55 százaléka közlekedni fog.

De ez még így is azt jelenti, hogy a Volánbusz a két nap során összesen mintegy 23 ezer kieső járattal tervez országszerte.

A Volánbusznak az az álláspontja, hogy az idei évben munkabeszüntetésre sem ok, sem jogszerű lehetőség nincs, hiszen a Kollektív Szerződés keretében a 2023-as évre érvényes bérmegállapodás van hatályban, amit a Volánbusz vezetése maradéktalanul betartott. Ezzel érvelt Lázár János is. Az építési és közlekedési miniszter írása szerint a munkabeszüntetés „jogszerűsége erősen vitatható”, miután a mostani esztendőre már megszületett a bérmegállapodás és azt a munkáltató fillérre be is tartja.

A politikus arról is írt, hogy a Volánbusznál működő közel két tucat szakszervezet közül csupán egy van, amely „ennyire túlzó mértékű” béremelést követel. Így fogalmazott:

A MÁV-VOLÁN-csoport legnagyobb vagyona nem az infrastruktúrája vagy a járműállománya, hanem a munkavállalói, akik a sok kihívás közepette is mozgásban tartják az országot. A béremelés igénye tehát jogos, a 25 százalékos mértéke viszont teljesen irreális, eltúlzott. Senki, sehol nem tud ekkora bérfejlesztést végrehajtani nemhogy az állami, de még a magánszektorban sem.

Forrás: hang.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Tudod, bibas, nem a béreemelésben sok a 25, hanem inklációnak volt sok, és még most is 20 körül van ! Ti meg itt repteret, rákosdlilibábot, lówellnest, aksigyárakat, minden baromságot vesztek a pénzünkön ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Lázásnak mennyi a havi jövedelme? És ezért mit tesz le az asztalra?
Maxipocak
@vacsi: Az még hagyján! De mennyit tesz zsebre az asztalról?!
Maxipocak
@Philip Marlowe: Lófszt. Annyi a miniszter fizetése amennyit a csürhe megszavaz magának! Plusz még innen-onnan párszáz millió. Lázár az egyik legnagyobb maffia tag, csak ő sunyibb mint a többi és még ad a látszatra.
Yoda69
Orbán 70%os emelest kapott az elmúlt 2 evben
namihami
@Pusztai: 14.22: De hiszen tudjuk! A Kmalac nem adta milliós lépés alatt!
Persze, ha beszámítjuk, hogy ha a vagyonát egyensúlyba kéne hoznia a család(!!!) jövedelmével, akkor az emelésnek min 7, de inkább 8 számjegyűnek kellene lennie! És emellett is évek kellenének hozzá!
Eközben a kaja, pia és egyéb rezsi még sehol!
human
A miniszterelnök és a képviselők bére mennyivel emelkedett az elmúlt pár évben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.