A 25 százalékos béremelésre mondta ezt.

Volán sztrájk: Lázár János szerint irreális, eltúlzott a bérkövetelés mértékeMTI/Kovács Tamás

Mint ismert, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 2023. december 10-ére és december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál – tudatta a hang.hu. Az érdekképviselet ezt azzal indokolta, hogy elakadtak a bérfejlesztési tárgyalások, 2024-re 25 százalékos béremelést szeretnének, erre az igényre azonban a Volánbusz Zrt. november 24-ig nem válaszolt.

Az elégséges szolgáltatás keretében az első nap, vagyis vasárnap a járatok 80, a második nap pedig az 55 százaléka közlekedni fog.

De ez még így is azt jelenti, hogy a Volánbusz a két nap során összesen mintegy 23 ezer kieső járattal tervez országszerte.

A Volánbusznak az az álláspontja, hogy az idei évben munkabeszüntetésre sem ok, sem jogszerű lehetőség nincs, hiszen a Kollektív Szerződés keretében a 2023-as évre érvényes bérmegállapodás van hatályban, amit a Volánbusz vezetése maradéktalanul betartott. Ezzel érvelt Lázár János is. Az építési és közlekedési miniszter írása szerint a munkabeszüntetés „jogszerűsége erősen vitatható”, miután a mostani esztendőre már megszületett a bérmegállapodás és azt a munkáltató fillérre be is tartja.

A politikus arról is írt, hogy a Volánbusznál működő közel két tucat szakszervezet közül csupán egy van, amely „ennyire túlzó mértékű” béremelést követel. Így fogalmazott:

A MÁV-VOLÁN-csoport legnagyobb vagyona nem az infrastruktúrája vagy a járműállománya, hanem a munkavállalói, akik a sok kihívás közepette is mozgásban tartják az országot. A béremelés igénye tehát jogos, a 25 százalékos mértéke viszont teljesen irreális, eltúlzott. Senki, sehol nem tud ekkora bérfejlesztést végrehajtani nemhogy az állami, de még a magánszektorban sem.

Forrás: hang.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Tudod, bibas, nem a béreemelésben sok a 25, hanem inklációnak volt sok, és még most is 20 körül van ! Ti meg itt repteret, rákosdlilibábot, lówellnest, aksigyárakat, minden baromságot vesztek a pénzünkön ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
@Nessy: Na de hol vannak a munkások a herékhez képest?1 here már a zacskóban arra az életre készül!A munkás pedig legfeljebb 40 évi munka után "nyer" pihenést,ha addig bele nem döglik !
balos
A lázár neveze-tetű pedig akkor is jobban járna,ha élete végéig a fiújának a seggében vájkálna anyagért!Mert annyit is ér!
Toller Béla
Tudod, bibas, nem a béreemelésben sok a 25, hanem inklációnak volt sok, és még most is 20 körül van ! Ti meg itt repteret, rákosdlilibábot, lówellnest, aksigyárakat, minden baromságot vesztek a pénzünkön ...
puszt
Inkább irreális, túlzó, a gazemberségetekkel hozzá nem értésetekkel megspékelve az infláció... Nem?
tothjani
De Lázár szerint nem irreális hogy a legjobb földeket polgármesterként, szinte ingyen leminősítve vette meg magának, és most drága pénzért lehet tőle bérelni.
A 19 éves kölke is Volvoval jár, mert a nyáron diákmunkásként jól keresett, pedig valós munkát az apja sem végzet életében soha.
nejlontacskó
Egy Fidesz nyalonc szemszögéből!
Értsétek már meg, hogy bármilyen mértékű béremelés követelés, el van túlozva!
Telhetetlenek vagytok, de persze, a képviselők 33%-os béremelését túloztátok, ugye?
Pedig ők értetek-értünk tepernek, izzadnak, a nap 24 órájában...
Takarékoskodni kell, nem követelőzni!!!
Clavigo
vazzze,,, 2 tucat szakszervezet van a volánbusznál... ??? Az agyam eldobom...
jesz
...nem tudni mennyi a bázis...lehet, hogy erre az alig látható bázisösszegre a 25% is kevés...első hallásra sok a 25%, de valószínű a volánosok nem beszélnek a levegőbe...
vacsi
Lázásnak mennyi a havi jövedelme? És ezért mit tesz le az asztalra?
Maxipocak
@vacsi: Az még hagyján! De mennyit tesz zsebre az asztalról?!
Maxipocak
@Philip Marlowe: Lófszt. Annyi a miniszter fizetése amennyit a csürhe megszavaz magának! Plusz még innen-onnan párszáz millió. Lázár az egyik legnagyobb maffia tag, csak ő sunyibb mint a többi és még ad a látszatra.
Yoda69
Orbán 70%os emelest kapott az elmúlt 2 evben
namihami
@Pusztai: 14.22: De hiszen tudjuk! A Kmalac nem adta milliós lépés alatt!
Persze, ha beszámítjuk, hogy ha a vagyonát egyensúlyba kéne hoznia a család(!!!) jövedelmével, akkor az emelésnek min 7, de inkább 8 számjegyűnek kellene lennie! És emellett is évek kellenének hozzá!
Eközben a kaja, pia és egyéb rezsi még sehol!
human
A miniszterelnök és a képviselők bére mennyivel emelkedett az elmúlt pár évben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.