A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton, a közösségi média oldalán osztotta meg véleményét.

Menczer: „Ukrajnában nyolc évvel ezelőtt kezdték el elvenni a magyar közösség jogait”

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Fidelitas XX. kongresszusán a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2023. november 11-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Az MTI jelentése szerint, Menczer Tamás kijelentette, hogy a pénteki ukrán parlamenti döntést részletesen értékelik majd.

"Az azonban már most látszik, hogy az messze van a 2015-ös jogok visszaadásától"

- fogalmazott.

A továbbiakban pedig azt ígérte, hogy  folyamatosan figyelemmel kísérik majd a végrehajtást.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cherry
A saját háza táján söprögess ,,,bunkó !!!
human
Amit a haverjuk Fico megőrzött, szlovák nyelvtörvényről miért nem beszélnek? Ott nem kell ugyanilyen harciasan fellépni?
kereső
Az ugye nem gond, hogy a Vajdaságban nem csak a magyar nyelvű helység névkiirásokat tüntették el központilag, de még latin betúkkel sincsenek kiirva a tellepülés nevek- csak cirill betúkkel.
8 évvel ezelőtt nem Zelenszkij volt az állam elnök, hanem valami porosenko nevű- akivel mostanság orbán éppen konspirálni akart az ukrán államelnök és kormánya ellen.
Hogy milyen tetú a magyar kormány és az állampárt, ez a menczer nevű sportriporter nagyon jól mutatja.
ómió
Már azóta támogatta őket az itthoni bolsi tetübanda!?
telegdilaci
@Cherry:Ukrajnával ellentétben mi olyan jogokat adunk hogy kettős állampolgárság,és Magyar nyugdíj amiért soha nem dolgoztak meg amikor ide menekültek a Háború elől Ukrajnából első dolguk volt bemenni a kormány hívatalba,és aki még nem volt kettős állampolgár kérte a Magyar Állampolgárságot,ezzel együtt a Magyar útlevelet és ha már minden megvolt tovább álltak nyugat Európába nem maradtak Magyarországon,nekik egy ugró deszka volt Magyarország!
balos
Ez a mencer nevű vérszívócska támogatja az itthon maradó állampolgárok jogait lábbal típró vérmegyei tömeggyilkosainkat!Persze a pénz nagy vonzerő,annak aki a sötét erő barátságát keresi!
human
@Shikari: Ficó és a magyarellenes nyeltörvénye az rendben van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.