Egyelőre nem jutnak dűlőre. 

Forrnak az indulatok Lázár János és a Volán között – A szakszervezet elnöke visszavágott a politikusnakMTI/Kovács Tamás

Ahogy azt megírtuk, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 2023. december 10-ére és december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál, miután a bérfejlesztési tárgyalások falakba ütköztek. Ők 2024-re 25 százalékos béremelést szeretnének, erre az igényre azonban a Volánbusz Zrt. november 24-ig nem válaszolt, így megindult a munkabeszüntetés.

Erre Lázár János a múlt héten úgy reagált, hogy illegális, eltúlzott a követelésük.

Az ügyben most Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke szólalt fel az ATV Start című műsorában. Elmondta: bár a Volánbusz közlése szerint nagyon alacsony a sztrájktámogatottság aránya, a szervezők azt állítják, a közöltnél nagyobb volt a munkabeszüntetés támogatottsága.

Az atv.hu szerint a szakszervezeti vezető hozzátette: Egy hétköznapon sem dolgozik minden buszvezető. Szerinte az elégséges szolgáltatást végzők – tehát a sztrájk idején is dolgozni kénytelen munkavállalók – közül is sokan egyetértettek a munkabeszüntetéssel.

Dobi István hozzátette: a Volánbusz szerint a dolgozók 22 százaléka értett egyet a sztrájkkal, a szakszervezet szerint viszont 40.

A mai, második nap sokkal eredményesebb lehet, mint a sztrájk első napja volt – vélekedett a szakszervezeti elnök. Mint megírtuk, a Volánbusz korábban azzal számolt, hogy a sztrájk két napja alatt körülbelül 23000 járat maradhat ki országszerte.

A Volánbusz honlapján fent van a kimaradó járatok listája – hangzott el. Dobi István egyértelművé tette: reggel és este, vagyis a munka- és iskolaidő kezdetén és végén a teljes keresztmetszet járni fog.

Forrás: atv.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
az " elégséges szolgáltatást " akkor lótúrót sem érnek el...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
" tehát a sztrájk idején is dolgozni kénytelen munkavállalók "-...ez a mondat maga a röhej...ugyanis..ha biztosítják az "
Pálinkás Pál
az " elégséges szolgáltatást " akkor lótúrót sem érnek el...
Péter2
@Pálinkás Pál: Szolganépnél így működik , a sztrájknak csak akkor van értelme , ha pl kihirdetik 2 napra , az alatt hiába a megállapodás a 2 napot akkor is be kellene tartani , így volna hatása !
jáger laszló
Sztrájk amely röhejbe landolt
L se kellett volna kezdeni,mert a követelésük irreális volt !!
csak ennyi barátilag
J.L.
Eladott Ország
-irreális, hogy rogáncsöcsília’, meg a sarkikurva’ milliárdokat lophatnak semmi munka nélkül
-irreális, hogy egy tanár, egy ápolónő éhbérért robotol,
-irreális, hogy a kisnyugdíjasok vagy esznek, vagy kiváltják a gyógyszereiket,
-irreális, hogy nálunk az emberek fele nem tud nyaralni, örül, ha kis családját eteti,
...lehet folytatni. Lézerdzsoninak még alsóbb körökben is Mr. 40 % a neve. Imádom, amikor Ladában tolja a PR-t; Éves 18-20% infláció nem irreális (fa) Jankó, csak azt 8%-nak hazudjátok, különben látszana, hogy ekkora infláció mellé teljesen reális a 25% emelés. "Csak" 8 %? Mindez az előző évi bő 25%-ra jön. Hurrá! Mert nektek az 5 milliós béretek nem irreális, amikor 160 ezer a minimálbér, a költségvetés összeomlott, az ország meg totál rottyon van. Egy munkát soha nem végző, közpénzből milliárdossá vedlett tolvajt ugatott. Neked Rapcsák táskájának hordozása, seggének törlése smafu? Ménösgazda’, nem mindenki viheti vízágyba a teheneit.
bence
Lázár szerint a buszvezetők 25 % követelése sok de Lázáréknak , az évi 30 % is kevés volt ! Pedig érdemi munkát a buszvezetők végeznek ! Remélem nem hagyják abba amíg a követelt bért meg nem kapják ?!
Csak Norisz és senki más
LÉZER JANI és a VOLÁN?! Nem inkább a minisztérium és a közlekedési társaság?
Eladott Ország
"A béremelés igénye jogos, a 25 százlékos mértéke viszont teljesen irreális, eltúlzott. Senki, sehol nem tud ekkora bérfejlesztést végrehajtani nemhogy az állami, de még a magánszektorban sem..." Fogd mega söröm: Valahol ki kell pihenni a másodállásban szerzett fáradságot. A keményen dolgozó nagyemberek bére, öt év alatt 80 %-kal nőtt. A te fizetésed na az nem reális te nyomorult tolvaj!
uploads.disquscdn.com/images/d60f7acf7d240dcfa3a9f94f817bbc5b77b5e05b058e4f429b8b503427b3f8ee.jpg?w=800&h=750
Szerintem a 40 százalékos infláció, amit 25-nek hazudtatok, az volt az irreális, te szervilis tolvaj. Ha most minden munkavállaló és nyugdijas kapna 25 százalék fizetésemelést, akkor sem lenne ott a reáljövedelmük, ahol 2019-2020-ban volt. Ja, kivétel a tiétek, mert az úgy emelkedik, mintha kötelező lenne. Egy miliárdért újítanak fel istállót és kocsiszint a Lázár vezette ménesbirtokon.
uploads.disquscdn.com/images/41d0c1bd09ea0d2be8155565eb7abc057e941dbba65d36236582275911cde663.jpg?w=800&h=174
justhpeter
Szerintem egy szívlapát Lézer Jani minden gondját "orvosolja".
Lepényleső
Abban az esetben ha egyezkednek a Nagy János-sal,ügyeljenek arra,hogy azt ne szombat este tegyék
mint az egykori Welt 2000 tulajdonosa,- mert esetleg a nagy sokk miatt ők is meghalhatnak másnapra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.