Hétfőn az Országgyűlés két bizottsága hallgatta meg Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert.

Navracsics: nem lehetséges a pedagógusbér-emelés, de nem a kormányon múlikMTI/Bús Csaba

Navracsics egyebek mellett azért felel most, hogy „behajtsa azt a pár eurót”, amit Magyarország lehívhat az uniós támogatásokból – tette közzé a telex.hu

A beszédben több mindenre kitért, részben az EU-val való elhúzódó tárgyalásokra a juttatásokról. Ennek kapcsán elmondta:

„Néha abban a hiszemben voltam, hogy már meg is egyeztünk”,

aztán kapott egy új feljegyzést. Azt is hozzátette, hogy az Európai Parlament „nem könnyíti meg a helyzetet”. Nincs hatásköre az ügyekben, de bizalmatlansági indítványt nyújthat be az Európai Bizottság ellen, ami egy évtizedekkel ezelőtti eset óta ott van az intézményi memóriájában. Mindezek ellenére optimistán tekint a tárgyalásokra.

Az LMP-s Csárdi Antal a gazdasági bizottság ülésén rákérdezett, hogy ha közel a megegyezés az uniós forrásokról, miért nem finanszírozzák elő a tanárok béremelését is.

Navracsics Tibor elismerte, hogy egyelőre ennyi a költségvetés teherbíró képessége, és nem teszi lehetővé az előfinanszírozást, itt fejnehéz a társfinanszírozási rendszer (azaz kezdetben főleg az EU fizetné a béremelést az EFOP Plusz nevű operatív programból, ezt fokozatosan a magyar költségvetés venné át).

Forrás: telex.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Miért hazudik az "emberarcú" fideSS-es? A magyar kormány rengeteg eu által is támogatni kivánt projektet előfiranszirozott a költségvetés terhére. A pedagógusok bérrendezésének 20%-át állná az eu- a 80% a kormány feladata. Mindig elhajlitják a valóságot- úgy beszél navracsicska is, mintha az egész összeget a eu-nak kellene kiperkálni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Nem lehet ezt az esztelen hazudozást komolyen venni.
kereső
Miért hazudik az "emberarcú" fideSS-es? A magyar kormány rengeteg eu által is támogatni kivánt projektet előfiranszirozott a költségvetés terhére. A pedagógusok bérrendezésének 20%-át állná az eu- a 80% a kormány feladata. Mindig elhajlitják a valóságot- úgy beszél navracsicska is, mintha az egész összeget a eu-nak kellene kiperkálni.
Béla333
Nem a kormányon múlik... Nem hát, Csicska!
Senki nem is gondolja úgy, hogy nektek bármi közötök lenne a pénzek érkezéséhez.
Ha véletlenül majd 20 év múlva jön egy kis apró, ahhoz nektek semmi közötök nem lesz...!!!
csak úgy....
ez a faxi olyan mint egy bebaszott buta soför az ö állítólagos vezetö szerepében!
Yoda69
Most jon 1 milliard Euro az Uniotol, abbol egybol lehet rendezni, csak nincs meg az akarat. Meg egyebkent is kell az uj yacht, meg az orban uradalom fenntartasa is sokba kerul.
Másol
amikor már nem lesztek a komcsi bölcsös vezérrel,akkor lesz Magyarországnak jó
Clavigo
A repülőtérvásár a qrmányon múlik...(?)
jáger laszló
Nem hát hanem Orbánon, akár a Vodafone és a Liszt vásárlás is!!
Tibi azért ne nézz hülyének még ha azt hiszed hogy ezzel átverhetsz!!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Menőmanó
Tudjuk, hogy nem a kormányon múlik, hanem Orbánon. Ő buta szavazókat akar, ahhoz viszont semmi szükség tanárokra. Akadályozzák a butulást. Ezért üldözi, sanyargatja, alázza őket, de így is lassan fogynak.
csak úgy....
@Shikari: tibim,mikortól szoktál át a ruszki farkakról az arab ,hamász féle farkakra?
te egy extrém sexet kedvelö purdé lehetsz...,mázlid,hogy a nácik gázkamráik után hozott téged a gólya,különben se híred se hanvad sem lenne..
Clavigo
@Shikari: Máááá' megint nyűgös vagy,te abortusz szökevény ?
rücsü41
Eddig az volt az álláspont ,hogy a munkavállaló fizetését a munkáltató biztosítja és fizeti meg, most változott a helyzet Navracsics úr?Mióta nem a munkáltató felelőssége és kötelessége a dolgozók bérének biztosítása és fizetése karban tartása , emelése?Legalább egy törvénnyel indokolt mesét had halljunk már, hogy tudjuk hogy miért bánik így a nemzet napszámosaival a magyar állam?
csak úgy....
@Menőmanó: bocs ,de a kormány tagok többen vannak mint 0rbán,ha akarnák le is foghatnák - de nem akarják, mert tisztában vannak azzal,hogy ök 0rbán nélkül csak kupac szarok!
Havanagi
@kereső: Erre csak egy magyarázat van: TELJESEN ki akarja fektetni az országot a lakosaival együtt.
sokanvagyunk
Szerintem ennek a bagázsnak a fizetését kellene az EU-s pénzekhez kötni.
Menőmanó
@csak úgy...: Többen vannak, de nem "szuverén" személyek. Nincs saját akaratuk.
Ftomi
Ezzel csak annyit ismertél el, hogy nem tudtok az igazi NÉP igényeinek megfelelni!
Igaz, másnak sem!

Szerintem a NÉPNEK is ugyan úgy kell viselkednie mint a kormány viselkedi!
Sajnos nincs pénz a fizetésetekre!
Nem a NÉPEN múlik!
Cherry
Ez a banda semmit nem szégyel, tolvaj patkányok,, mindenkire mutogatnak, de ök a legalja szemetek a világon, 2 kézzel lopják a nép pénzét...
kereső
@sokanvagyunk: 16:18 2007-ben a fideSS toporzék pjotr szájával javasolta, hogy a parlamenti képviselők fizetése ne emelkedjen mindaddig, amig nem euro a fizetőeszköz Magyarországon. A net nem felejt...
izéke
@kereső: mégsem dörgölik sehol a képébe a mocsoknak a saját szavait...
csak úgy....
@kereső: @izéke: feledékeny ,buta nép lett a magyar, - tiszrelet a kivételeknek, akik már szavazni sem járnak el, mert minek ha 0rbánnak a külhoniak továbbra is biztosítják a 2/3 ot.
- gondolom röhögnek is nagyokat a benszülötteken...
vitriol
navracsics! elég már a hazudozásból, egy éve hitegeted a magyarokat és ígérgeted, hogy hamarosan megérkezik a pénz, de te tudod legjobban, hogy nem tudják utalni, mert nem vagytok hajlandók elvégezni a feltétek szerinti kötelességeteket! Pofátlanul azt ismételgetitek, hogy nem rajtatok múlik, de ezzel már a magyarok rég tisztában vannak, hogy ez is csak hazugság!
Nessy
Tessen mondani Navracsics miniszter! A maguk bérének, és egyéb juttatásainak emelése nem függ Brüsszeltől, csak a pedagógusokéés azt elbírja a költségvetés?? Mi köze van az Uniónak a magyar állam által foglalkoztatott pedagógusok béréhez???
human
" egyelőre ennyi a költségvetés teherbíró képessége"

Vodafone felvásárlása?
Repülőtér vásárlás?
Maxi Dubaj építése?

Mi a francról beszél NavraCsicska?
csak úgy....
@Shikari: tibim,te és a munka... :) hány millióval is lógsz még a volt nejednek az elmaradt gyerektartások miatt?
Sámannus
Külföldi választási csalásokra van pénz igaze geczy huszár! Takkarrroggyatok má a büdös qurva kupiba ahová születtettek.
csak úgy....
@Shikari: jujj tibim,most megfogtál ! :) - te gondolkodásra képtelen munkakerülö, te akinek a tenyere max. a vakaródzástól lett kérges! te aki nácinak és embernek is posvány, te magyarok magyarkodó antisztahanovista szégyene!
bence
Csak a címre reagálva ! Hát kin múlik te ostoba ?! A Vodafonra költött milliárdokat a pedagógusokra és az egészségügyre kellett volna költeni !
csak úgy....
navra olyan mint mátyás okos lyánya,aki hozott is meg nem is...
nosza pedagógusok, hálálkodjatok brüsszelnek ,aki adott - csak az uratok megint hazudott!
csak úgy....
@Shikari: mint mikor te hagytad ott az akkor még kiskorú lányaidat,te tetves?
csak úgy....
@Menőmanó: 16:20 igazad vagyon, talán ezért is szeretné 0rbán elfeledtetni nagy imrét,malétert...stb. akik anno vették a bátorságot,pedíg az egy döglesztöbb korszak volt..
Nessy
Most repteret kell venni, meg akkugyárakat támogatni, meg még sok mindenre kell a pénz! Van egy prioritási sorrend, tetszenek tudni kedves pedagógusok!
csak úgy....
@Nessy: önben mindíg is az okos, megérö, toleránst kedveltem, aki tisztában van az adott helyzettel ,- mindenki csak addíg nyújtózkodjon ,hogy ne lógjon ki 0rbán kívánság listája alól!
Nyírfa
Ennek az embernek nem arca van, hanem pofája, és nem szégyelli. Ahogy a kormány és a 135 bátorok sem. Érdemes kockáspapírt és ceruzát ragadni, és pénzügyi mérleget készíteni. Rögtön kiderül, mire megy, ment és fog elmenni többek között a pedagógusok béremelése. Ugye, Navra?
csak úgy....
@Nyírfa: na de miböl törlesszék a rengeteg titkosított hitelüket, amiket miatatok a ti jólétetek érdekében vettek föl titokban? azért megértöbbek is lehetnétek ezzel az apailag sokat pofozott,vert gyerekkel...,mert ugyi nem navra mondja meg,hogy merre van jobbra vagy balra...,az még mindíg a csuti guru dóga!
Nyírfa
@csak úgy...: 21.45

Attila idejében a szolgákat az elhunyt uruk mellé temették. Lehet, hogy Navra is így jár. Meg a többi.
csak úgy....
@Nyírfa: drága temetés lesz az nektek...,föleg a meg a többi miatt!
Lepényleső
...nyilván,- évek óta nem,- mi meg el is hisszük,hiszen ez már kötelező elem,
vagy jöhet ismét az ÁVH.- ellenkező esetben,- náluk pedig nincs kegyelem?
Nyírfa
@csak úgy...: Amennyibe eddig kerültek, abból osztrák életszínvonalunk lehetne.
csak úgy....
csak félve kérdem az itteni szagértöket,- akkor most csak a pedagógusok lettek ismét átbaszva, vagy velük együtt brüsszel is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.