Az MSZP arról beszélt, hogy a magyaroknak "orbántalanítaniuk" kellene az EU-t.

Új ige született: „orbántalanítás” D.r Pásztor Bálint/Facebook

Az Európai Unió "orbántalanítását" nevezte a magyarok egyik legfontosabb feladatának a jövő évi EP-választáson Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtökön Budapesten. Stefan Löfven, az Európai Szocialisták Pártja (PES) elnöke azt mondta, az autoriter rendszerek lassan falják fel a demokratikus intézményeket, és ez a folyamat erőteljesen halad Magyarországon.

A PES Európai Szocialisták egy jobb életért – A munkavállalók ereje című konferencián Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta, nagy a tét a jövő évi választásokon:

meg tudja-e az ellenzék őrizni a 2019-ben elnyert szabad városokat, és meg tudja-e őrizni a 2026-os választásokra az ellenzéki győzelem esélyét.

A miniszterelnökről szólva úgy fogalmazott:

Orbánnak az a vágya, hogy nagyon megverje az ellenzéket. Orbán vezetni akarja az EU-t, az ő jobboldali, újjobboldali és szélsőjobboldali barátaival.

Hozzátette, az EP-választás tétje, Orbán Viktor megfékezése, amit az unió nem fog tudni elérni, nincs hozzá ereje és lehetősége. "Nekünk, magyaroknak kell orbántalanítani az Európai Uniót" – jelentette ki.

A társelnök azt mondta, a feladat nagyon nagy, az MSZP ezt jelezte is az egész országnak és az ellenzéki pártoknak is, kérve őket az összefogásra.

Rámutatott, Európa-szerte koalíciós kormányok működnek.

Kérek mindenkit, vegye rá kedvenc pártját, hogy bizony működjön együtt annak érdekében, hogy Magyarországon képesek legyünk már az európai parlamenti választásokon is visszaszorítani Orbánt

– szorgalmazta.

Kunhalmi Ágnes azt is kérte az ellenzéki szavazóktól, ne válasszanak olyan pártot, amely nem akar együttműködni, mert az kormányozni sem fog tudni, hiszen akkor is együtt kell működnie.

Úgy folytatta, ha nem akarnak együttműködni az ellenzéki pártok, akkor a választók az MSZP EP-listáját tudják választani, mert a szocialista párt Orbánt akarja legyőzni.

Szerinte Orbán Viktor három oldalról is támadja a magyar ellenzéket: a számvevőszék több száz milliós büntetést ró ki rájuk, hogy ne tudjanak kampányolni, megváltoztatták a választási törvényt és "szuverenitásvédelminek nevezett hatóságot" hoznak létre, amely bárkit megbüntethet.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Néha nem ártana! Igy megy tovább, Bulgáris is leelőz bennünket. Az egy kori legvidámabb barakkból mára az Unió második legszegényebb országa lettünk! Dobpergésm , szóljanak a harsonák, tapsoljanak, vigadjanak a csóró híveik, meg a határon tűli hú magyarjaik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Tetvesbolsi magyarjaink már tuti végleg "kicsinálnák" az országot!
balos
@Fenyöfa58: Nem!ö az opniban a juti falat a felszopóknak!
Nanya
@simmering73: Bízzunk istenben,hogy ezt a sötét szarcsimbókos nyájat mint legrosszabb álmot emlegethessük
jáger laszló
2024-ben Kunhalmi legszívesebben orbántalanítana!!???
Hát nem sok esélyt látok erre a műveletre 1NLőre..
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.