Az MSZP arról beszélt, hogy a magyaroknak "orbántalanítaniuk" kellene az EU-t.

Új ige született: „orbántalanítás” D.r Pásztor Bálint/Facebook

Az Európai Unió "orbántalanítását" nevezte a magyarok egyik legfontosabb feladatának a jövő évi EP-választáson Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtökön Budapesten. Stefan Löfven, az Európai Szocialisták Pártja (PES) elnöke azt mondta, az autoriter rendszerek lassan falják fel a demokratikus intézményeket, és ez a folyamat erőteljesen halad Magyarországon.

A PES Európai Szocialisták egy jobb életért – A munkavállalók ereje című konferencián Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta, nagy a tét a jövő évi választásokon:

meg tudja-e az ellenzék őrizni a 2019-ben elnyert szabad városokat, és meg tudja-e őrizni a 2026-os választásokra az ellenzéki győzelem esélyét.

A miniszterelnökről szólva úgy fogalmazott:

Orbánnak az a vágya, hogy nagyon megverje az ellenzéket. Orbán vezetni akarja az EU-t, az ő jobboldali, újjobboldali és szélsőjobboldali barátaival.

Hozzátette, az EP-választás tétje, Orbán Viktor megfékezése, amit az unió nem fog tudni elérni, nincs hozzá ereje és lehetősége. "Nekünk, magyaroknak kell orbántalanítani az Európai Uniót" – jelentette ki.

A társelnök azt mondta, a feladat nagyon nagy, az MSZP ezt jelezte is az egész országnak és az ellenzéki pártoknak is, kérve őket az összefogásra.

Rámutatott, Európa-szerte koalíciós kormányok működnek.

Kérek mindenkit, vegye rá kedvenc pártját, hogy bizony működjön együtt annak érdekében, hogy Magyarországon képesek legyünk már az európai parlamenti választásokon is visszaszorítani Orbánt

– szorgalmazta.

Kunhalmi Ágnes azt is kérte az ellenzéki szavazóktól, ne válasszanak olyan pártot, amely nem akar együttműködni, mert az kormányozni sem fog tudni, hiszen akkor is együtt kell működnie.

Úgy folytatta, ha nem akarnak együttműködni az ellenzéki pártok, akkor a választók az MSZP EP-listáját tudják választani, mert a szocialista párt Orbánt akarja legyőzni.

Szerinte Orbán Viktor három oldalról is támadja a magyar ellenzéket: a számvevőszék több száz milliós büntetést ró ki rájuk, hogy ne tudjanak kampányolni, megváltoztatták a választási törvényt és "szuverenitásvédelminek nevezett hatóságot" hoznak létre, amely bárkit megbüntethet.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Néha nem ártana! Igy megy tovább, Bulgáris is leelőz bennünket. Az egy kori legvidámabb barakkból mára az Unió második legszegényebb országa lettünk! Dobpergésm , szóljanak a harsonák, tapsoljanak, vigadjanak a csóró híveik, meg a határon tűli hú magyarjaik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
A maszop...? A végén majd úgy "orbántalanítják" magukat, hogy megszűnnek mint párt és eltűnnek a politikából...!
Orbántalanítják magukat, nem kell többé politikával foglalkoznia Ágicának sem...!
Nessy
Néha nem ártana! Igy megy tovább, Bulgáris is leelőz bennünket. Az egy kori legvidámabb barakkból mára az Unió második legszegényebb országa lettünk! Dobpergésm , szóljanak a harsonák, tapsoljanak, vigadjanak a csóró híveik, meg a határon tűli hú magyarjaik!
Cherry
Jól leugatták a zsiros kis pojácát, befogták a száját az EUs pénzzel, ezt is akarta , csak a pénz, de hatalma már semmi, mellőzik mindenhol a cigány senkit !!!
Yoda69
Nemcsak az EU-t kene, de leginkabb Magyarorszagot.
Es nem csak orbantalanitani, de fideSSteleniteni IS.
izéke
@Yoda69: törvényes eszközökkel ez ma lehetetlen. Amint feltűnne egy valóban alkalmas személy vagy párt,azonnal beindul a karaktergyilkosság és ha az sem segít,hoznák a törvényeket ellenük személyreszabottan. Ha maga Jézus indulna ellenük,róla is kiderítenék,hogy korrupt,szélhámos és migránsokat akar behozni meg háborúzni akar. Meg mi az,hogy Isten fiának mondja magát,mikor orbánnak nincs is fia?
koszpeko
@verőce21: Csak szeretnéd.
Álmodj tovább.
Legyőzzük Orbánt!
Pálinkás Pál
de jó is lenne ha valaki...fizikálisan is így gondolná...mi nem sírnánk utána...
verőce21
@koszpeko: Ahan...! Mint a szadesz, a kisgazdák, az MDF, stb.!
Dr. Proktor
@Nessy: Tévedésben vagy, Bulgária még előttünk van a hátrafelé vezető úton, de legyél nyugodt mert Orbán és a NER mindent megtesz hogy a kanyarban leelőzzük...
Utána új versenytársak után kell nézni, valahol Afrika legelmaradottabb részein!
simmering73
Még egy új ige született: birkátlanítás.
Fenyöfa58
@simmering73: AZ A FideSS BIRKÁK IVARTALANITÁSA LENNE ??? OLLÉ !!! TÁMOGATOM !!!
utánam a vízözön
Alkoholítlanítás.

Brutális, amit szerdán előadtam. Amiket eddig külön csináltam azt most mind egyszerre: törtem-zúztam (ekkora kárt még soha nem okoztam magamnak), durván lesérültem (fáj mindenem - nyílt sebek, zúzódások, betört fej, véres padló, falak... már csak a mennyezetet nem kell újra festeni).
És csak azért nem voltam másnapos, mert aznapos maradtam. Csütörtök este fél kilencre józanodtam ki.
A lista: 4 üveg fehérbor, 10 doboz sör, levezetésképpen egy üveg vörösbor és egy kétdekás keserű, és mindenhez egyszer ettem (kétszer akartam - a nyomok alapján -, de bent felejtettem a sütőben a pizzát és egy kicsit elszenesedett)

Szóval, alkoholítlanítás 2.0 következik. Ez azt jelenti, hogy megszabadultok tőlem, mert ha nem iszok, nem írok (ha tudnád, hogy mennyire nem érdekel a politika, amikor nem iszok, el sem hinnéd; ha nem lenének az agymosó vérbuta fideszes óriásplakátok, még csak nem is gondolnék rá!)

Na jóccakát!

encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR6mXvc5qgjPXAHaSo5LwajMLCkrmeyAIDLyAGt7mCymw&s
Toller Béla
@Őrnagy: persze, mérgeskedsz...nyugi, kikaptatok !
Toller Béla
Nem kell orbántalanítani ez nem szép kifejezés ! El kell zavarni orbánékat, meg kellene menteni azt ami még megmaradt ebből az orszgból ! És baromira tanítani az elmúlt tíz évet az iskolákban !
izéke
@Őrnagy: bőrenagy is kialudta a kannásbor fáradalmait :)))))))
Dr. Proktor
@Pusztai: Sajnos az ellenzékre nem igaz az a mondás ami egy emlékezetes olasz filmben elhangzott:
"Mio figlio non impotente"
Ők tökéletesen impotensek...
Dr. Proktor
@Dr. Proktor: Kicsit bővebben: követik a fidesz módszereit abban a reményben hogy sikerül őket ebben túlszárnyalni, de ez reménytelen, pont úgy mint az elmegyógyintézetben meggyőzni Napoleont hogy ő nem Napoleon!
Ezek csak magukkal vannak elfoglalva és egymás fikázásával, abban a reményben hogy a 3 százalék végre 4 lesz, csak arról feledkeznek meg amire a pártok létrejöttek - az érdekképviseletről!
balos
@Őrnagy: Hát én pedig valóban szabadon és hazámat nem árulóként(mint a geci kitartód)lefoslak a vél-lepényeddel együtt,hogy érezd a törődést!
Fenyöfa58
@balos: KI ez a KŐNAGY ??? VALAMI OPNI menekült ???
Másol
eljön az az idö is vinnyogni fognak a felszopóikkal együtt jo zene lesz
CsipkeRózsa
@utánam a vízözön: Fegyelmezd magad, mert elteszed magad láb alól.
CsipkeRózsa
Az orbántalanítás nem ige, ha azt mondjuk, hogy orbántalanít, akkor ige.

Mit csinál?: orbántalanít,
ómió
Tetvesbolsi magyarjaink már tuti végleg "kicsinálnák" az országot!
balos
@Fenyöfa58: Nem!ö az opniban a juti falat a felszopóknak!
Nanya
@simmering73: Bízzunk istenben,hogy ezt a sötét szarcsimbókos nyájat mint legrosszabb álmot emlegethessük
jáger laszló
2024-ben Kunhalmi legszívesebben orbántalanítana!!???
Hát nem sok esélyt látok erre a műveletre 1NLőre..
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.