Hitellel segítik a fideszes önkormányzatokat, a többiek hitelkérelmét elutasították.

A kormány megmagyarázta: Azért nem adnak pénzt ellenzéki önkormányzatoknak, mert azoknak nincsen pénze

A fővárosnak sem ítélték meg a hitelt. Kép: MTI/Soós Lajos 

Csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben „Az önkormányzatok adósságot keletkeztető, valamint kezesség-, illetve garanciavállalásra vonatkozó ügyleteihez történő 2023. október–novemberi előzetes kormányzati hozzájárulásról” szóló határozat. Ebből, mint az ATV Híradó arról beszámol, kiderül:

Szinte csak kormánypárti vezetésű városok kapnak a hitelből.

A Híradó megkereste az Építési és Közlekedési Minisztériumot, hogy megtudja, milyen szempontok alapján döntöttek. A választ a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya küldte el. Azt írták:

Azoknak az önkormányzatoknak a hitelkérelmét támogatták, akik jól gazdálkodnak, akiknél a csőd és az eladósodás nem fenyeget.

A hír kapcsán a hvg.hu felidézi, összesen 26 település igényeiről döntött a kormány, és a nagyobb városok közül csaknem kizárólag a fideszes vezetésűeknek (valamint a Fideszhez közel álló független polgármester által irányított Békéscsabának) adtak lehetőséget hitelfelvételre. Az egyetlen kivétel Siófok, amely 600 milliós fejlesztési kezesség-, illetve garanciavállalásra kapott engedélyt egyes önkormányzati létesítmények felújítására, fejlesztésére, fűtés- és világítási rendszer korszerűsítésére.

Forrás: ATV Híradó, hvg.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Szokásos fidesz praktika. A baloldalt kifosztják, majd arra hivatkozással hogy nincs pénzük, a hitelt is megtagadják tőlük a kormányzati gazemberek. Ököljogállam.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...és azért nincsen mert ők vették el,
- és kegyesen adták tovább a maradékot azoknak,akik számukra biztosítanak akár kétes voksokat?
jáger laszló
Szűklátókörűség
Ezek a pénzosztók észre sem veszik,hogy ezáltal a fidex szimpatizánsokat is büntetik!!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
telegdilaci
@Horizont:Az én felfogásom szerint nem annak a Településnek kellene pénzt adni amelyiknek nincs nem annak akinek van?lehet én maradi vagy régimódi vagyok!
evacica
Hát ilyen Magyarország miniszterelőke! Egy senkiházi aki képtelen becsületesen játszani nála a becsület és a tisztesség ismeretlen fogalom! Remélem ezért is egyszer felelni fog nem csak a lopásaiért és hogy erkölcsileg és morálisan is ide züllesztette ezt az országot és Európa szégyenei lettünk!
percsi
Hol a több mint 5 millió "nem" fid-sek pénze? Ők adják a java adót a közösbe!
Felháborító!
Sakk Matt
@Horizont: Ááá..ezeknél ez kontra-kontraproduktív - azért nincsen pénz, mert ellenzéki a vezetés, az egybites fidesznyik így működik és ezt a NER központban pontosan tudják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.