Spoiler: imádságot.

Karsai Dániel: „Nagyon szép karácsonyi ajándékot kaptam Orbán Viktortól”Bedő Dávid/Facebook

Nagyon szép karácsonyi ajándékot kaptam Orbán Viktortól. A tegnapi évzáró nemzetközi sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy „lesz népszavazás”. Bár az erről szóló döntés még nem született meg, nagyon remélem, hogy Orbán Viktor jósnak bizonyul ebben a kérdésben (is) 

– kezdi a bejegyzését Karsai.

Hozzáteszi, hogy az Alkotmánybíróság legfrissebb döntésének értelmében valóban lesz népszavazás, 2008 óta először – legalábbis az aláírásgyűjtésbe bele lehet majd fogni. Azonban nem az életvégi döntés joga kapcsán benyújtott kérvényt fogadták el – a gazdasági kamarának fizetendő kamarai hozzájárulásról lehet majd szavazni.

De abban joggal bízhatunk, hogy ha ez a kérdés átment az összes bírósági és egyéb alkotmányos szűrőn, a mi kérdéseink is át fognak. Meglátjuk

– jegyzi meg.

Karsai reagált továbbá arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy imádkozik érte:

Orbán Viktor velem kapcsolatos nyilatkozatát spirituális szempontból is nagyra értékeltem. Abban ugyanis Orbán úr felajánlotta, hogy imádkozik értem, ha megengedem. Az Alaptörvény VII. cikkében foglalt vallásszabadsághoz való jogban szerintem benne van az imádsághoz való jog. Minthogy ez pozitív cselekedet, így mások jogait biztosan nem sérti, így beleegyezéshez sem kötött. Én azonban ezennel és visszavonhatatlanul kijelentem, hogy mindenki engem támogató imádságát, így Orbán úrét is a legnagyobb örömmel veszem. Elkél a segítség.

Halkan azért megjegyzem, Magyarország Kormányának és vezetőjének az imánál konkrétabb eszközeik is lennének nekem segíteni. Imádkozom azért, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Karsai Dániel, ismeretlenül és kéretlenül, a távolból a szívemre ölellek. Ezt tudom adni, és az aláírásomat, ha sor kerülhet rá.
Titkon csodában reménykedem, a gyógyulás csodájában, merthogy csodák, azok vannak.
Isten áldjon!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Géza
Steve Hawking is ezzel a betegséggel élt és valami hihetetlenül ragyogó koponya volt. Élete végéig pezsgő szellemi életet élt és sikeres, elismert ember volt. Karsai miért akarja elérni, hogy mi öljük meg, ha ő már nem akar élni? Ez az ő döntése és ne kényszerítse ránk, hogy ebben segítsünk neki.
jáger laszló
Orbán is teljes mellszélességgel támogatja az eutanáziát vagy nem!!??
Én nem támogatom,mint már mondottam!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
@Géza: @jáger laszló: A világban már van. Miért kell egy itthon élő embert arra kényszeríteni, hogy külföldee kell mennie, ha ezt a megoldást választaná ?
Csalódnék, ha a kormány a népszavazást választaná, ahogy meggyőződésem, hogy a többség elfogadná.
Géza
@justhpeter: Akkor most én is kérdezek. Miért nem lesz most öngyilkos, amíg maga is meg tudja tenni? Miért akar bennünket egy gyilkosságba belekényszeríteni? Én nem akarok embert ölni, mint gondolom vagyunk még ezzel páran így és az orvosi eskü is tiltja.
Máshol van ilyen? Texasban szabad fegyver viselése van, Hollandiában meg füvezhetsz. Thaiföldön kuplerájok tömkelege van. Ezek kisebb horderejű ügyek, de miért kell miattuk külföldre mennem, hiszen itt tilos?
Akkor hajrá, követeljük, hogy a főúton füves cigivel a szánkban és pisztollyal a derekunkon mehessünk a kuplerájba az József körúton.
jesz
nyugodjunk meg...nincs veszve semmi. A miniszterelnök úr
megígérte, hogy imádkozni fog a jobb sorsáért...és ha ezt megígérte,, akkor az úgy lesz...
Nyírfa
Karsai Dániel, ismeretlenül és kéretlenül, a távolból a szívemre ölellek. Ezt tudom adni, és az aláírásomat, ha sor kerülhet rá.
Titkon csodában reménykedem, a gyógyulás csodájában, merthogy csodák, azok vannak.
Isten áldjon!
Giovanni Alba
Aki még nem látta volna, javaslom, nézze meg a Mielőtt megismertelek c. filmet, és utána térjünk vissza ehhez a beszélgetéshez.
Ditrich
Igaz! A történelem során nagyon sokszor történtek csodák! Emberi életelben is történnek csodák napjainkban is. De ritkák és nem mindenki ismeri el! Van aki azt mondja: mázlid volt! Pedig nem! Orbán Viktor imájáról pedig annyit! Én nem hiszem el hogy ő a pénz istenén a mammonon kívül bárkihez is imádkozna! De ha mégis azt nem fogadják el! Mert a tisztátalan forrásból származó imák nem halgattanak meg!
Giovanni Alba
@Géza: ma, 16:28
"A hatályos magyar szabályozás
A Büntető Törvénykönyv 162. §-a rendelkezik az öngyilkosságban közreműködésről. Ezek szerint: Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Talán Karsai méltósággal szeretne távozni, és ehhez kér jogi lehetőséget. Megtehetné persze titokban, úgymond fű alatt, de az mindenféle vizsgálattal jár, ki volt a közelben, ki tudott róla, miért nem akadályozták meg. Nagyon meg lehet izzasztani a hozzá közelállókat.
Géza
@Giovanni Alba: Oké! Méltóság, stb. A kérdés akkor is az, miért kellenek mások ehhez? Ha gyáva hozzá, őt minősíti és ez nem a mi küzdelmünk. Hagyja meg a mi méltóságunkat, hogy ilyesmibe ne kelljen részt vennünk.
A jogi lehetősége most is meg van. Ha öngyilkos lesz, azt követően nem büntethető.
simmering73
@jesz: Mikor egy szégyenkeresztény imádkozik.
Nyírfa
@Giovanni Alba: 17.32

Ezt hogyan nem lehet érteni? Vannak evidenciák, amit az ember akkor is tud, ha soha nem tanulta, mert érzi az igazságát, a lényegét.
Amikor kicsik voltak a gyerekek, mindent megkérdezhettek, és mindenre válaszoltam, válaszoltunk az édesapjukkal, akkor is, ha a válasz a nem tudom, de utánanézünk volt. És, ami legalább ilyen fontos: a példamutatás, a minta szolidaritásból, empátiából. Hogy lehet ezek nélkül élni?
Giovanni Alba
@Géza: ma, 17:43
Aki ott van mellette, vagy csak tudott a szándékáról, felelősségre vonható, mert nem akadályozta meg.
jesz
Csak érintőlegesen: .mint láthattuk a tévében, csak az ukrán fronton megsebesült, amputált kezű-lábú katonák száma jelenleg 20ezer fő...
...zömük nem az életbenmaradásért könyörög a kibírhatatlan fájdalmai miatt...
...az orosz fronton sem lehet másként...

...mindeközben mindkét ország civil lakosai fájdalmáról mit sem tudunk...

Ebben a tudatban üljön a háborút lelkesen támogató politikus(is) és az euthanáziát ellenző a karácsonyi asztalhoz
justhpeter
@Géza: Itt nem az esetleges öngyilkosságról van szó. Hanem a jogról az életből méltósággal való eltávozásról.@Giovanni Alba: 17:32: kommentjében erről részletesen ír Teljes mértékben egyetértek vele.
Géza
@justhpeter: Erre írtam, hogy távozhat méltósággal, de nem látom okát az öngyilkosságban való segédkezés támogatásának.
Nyírfa
@jesz: 18.41

Aki a háborút támogatja lelkesen, az éppen az orosz elnök, és szövetségesei. Mi , akik Ukrajna mellett tesszük le a voksunkat, az ő honvédő harcukat ismerjük el jogosnak. És az, hogy annyi, de annyi ember veszíti el az életét, a végtagjait, és él át iszonyú fájdalmakat, az nem Ukrajna bűne, és nem a mi bűnünk.
Abban a pillanatban, ahogy az orosz fél kijózanodik, vége van.
Csak gondolj bele, te mit tennél, ha megtámadnák a hazánkat. Azt mondanád, jó-jó, a tiétek a Tiszántúl?
Egyébként valószínűnek tartom, hogy lesz területi engedmény mindkét fél részéről. Putyint sürgősen ki kéne vonni a forgalomból, és egy józan vezetőt állítani a helyére, hogy megindulhassanak az érdemi tárgyalások.
Nagyon várom, hogy az orosz anyák mutassák meg az erejüket. Nemrégen olvastam, hogy szervezkedni kezdtek a háború ellen.
Géza
@Giovanni Alba: Nem. Az, hogy nem akadályozta meg nem büntetendő, hiszen nem segíti, hanem passzív.
Giovanni Alba
@Géza: ma, 19:11
Ha megakadályozhattad volna de nem tetted, akkor mulasztásos törvénysértést követtél el. Mint amikor látod, hogy eltűnt egy csatornafedél és vállat vonva elsétálsz, ha baleset történik, abban nagy a felelősséged.
Nem vagyok prókátor, könnyen tévedhetek is.
justhpeter
@Géza: A fegyver, az áram, a kábítószer, a kés, a vonat nem ugyanaz az álomban való távozásban és ellentétes is az emberi méltósággal is.
Nessy
@Géza: Talán ha láttál volna utolsó stádiumos pl. csontrákos beteget, aki már csont és bőr, és még nyugodtan feküdni sem tud, mert minden csontja fáj. De nálunk még a hatásos orvos9 canabistt sem engedélyezik. Pedig hatásosabb, mint az ópiát tartalmú gyógyszerek, mellékhatás nélkül.
Géza
@Giovanni Alba: Lehet. Ebben én sem vagyok biztos.
Géza
@justhpeter: Ezért bízza ezt az érintettre mindenki. Ne legyen közöm hozzá.
Géza
@Nessy: Úgy tudom, megvannak a fájdalom csillapítására hivatott szerek, de nem vagyok egészségügyis.
Nessy
@Géza: Így igaz. De sok mellékhatással, kevésbé hatásos bizonyos esetekben, ami ma van. Az orvosi cannabis más hatóanyagot tartalmaz, mint az, amelyik kábítószer listán van.! Nincs kizárva, hogy egy- két év múlva l4sz gyógyszer a kórházi fertőzések bizonyos fajátájára, pl. az MRSA, vagy a rák bizonyos fajtái ellen.
jáger laszló
Mindenkinek boldog Karácsonyt kívánok és egészséget 2024-re!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
@jáger laszló: tegnap, 23.44

:)) Viszont kívánom!
bence
@Géza: ! Nem kényszeríti rád ! Csupán segítséget kér az emberektől , hogy méltósággal távozhasson e világból ! Ha nem akarsz segíteni , ne tedd ! De ne gátold meg a saját akarata megvalósításában ! Azzal , hogy aláírják nem meggyilkolják ! Ez az Ő akarata , amit mindenkinek tiszteletben kell tartania ! Kíváncsi lennék ha rólad lenne szó miképpen cselekednél ? Kötve hiszem , hogy biztatnád magadat a vonat elé vetéssel vagy az akasztással ami valóban egy gyilkosságnak felel meg , annál mis inkább mivel Ő az általad javasoltak közül egyiket sem tudná megtenni , mivel fizikai állapota ezt lehetetlenné teszi számára !
bence
@Philip Marlowe: ! Ne ítélj , hogy ne ítéltess ! Ezt akkor tudnád meg , ha ugyanabba helyzetbe hozna az élet !
bence
@jesz: ! (Ne azt nézzétek amit mondok , hanem amit csinálok !) mondá orbán
Géza
@bence: Ez nem ennyire egyszerű. Ezt a szellemet soha nem szabad kiengedni. Ezer alternatív módja van, ne akarja ezt ránk kényszeríteni. Az öngyilkosság és a gyilkosság bármilyen ideológia mentén is történik aljas, méltatlan dolog.
bence
@Géza: ! Mondod te ! jelenleg még makk egészségesen ! Az élet is mint a szerencse forgandó ! Ma nekem , holnap neked !
Géza
@bence: Igen. Ebben az állapotomban mondom. Lehet, hogy változni fog a véleményem, de ma ez!
ESCOBAR
Keresztény ember erről másként vélekedik!
rücsü41
Bár sokan azt mondják hogy ajándéklónak ne nézd a fogát, de azért még sem árt utána járni annak hogy milyen ajándékot adott Orbán Karsai úrnak.Most derült ki, mert Balogh református püspök úr most mert nyilatkozni, hogy abból aztán ő , mint a református egyház feje nem engedhet, amit a Biblia leírt, mármint azt, hogy amit Isten adott , azt csak Isten veheti el, és az embernek úgy ahogy Isten a keresztfán viselte a szenvedéseket az embernek is ugyan úgy élete végéig viselni kell azokat a szenvedéseket amit az Isten kimért rá!Lehet hogy ez utóbbit egy katolikus püspök mondta, de ezt nem von le semmit abból, hogy egyik egyház sem adta áldását az bármilyen formában megvalósuló eutanáziára, és Orbán Viktor , aki nagy tisztelője Balogh püspök úrnak, hiszen miniszter is volt az egyik Orbán kormányban, egészen biztos hogy ellenzi azt amit Karsai úr akar keresztül vinni, és ahol csak tud majd keresztbe tesz ha az ügyben pozitív döntést hoz a bíróság Karsai javára!Ilyen lesz Orbán ajándéka , amit most Karsai nagy tisztel.Ha pedig negatív lesz a döntés , kkor nyugodtan mondhatja azt hogy én jót akarta, de sajnos a bíróság másképpen döntött.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.