A Partizán karácsonyi különkiadásában a Szomszédok egykori szereplőivel és alkotóival beszélgettek a sorozatról, melyben a Janka nénit megformáló Pásztor Erzsi elárulja, mekkora nyugdíjat kap, hogy él most.

Pásztor Erzsi: "Ha nem dolgoznék 87 évesen, a rezsimet nem tudnám kifizetni, pedig nem a visegrádi várban lakom, hanem egy panelban"

Pásztor Erzsi Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő is szerepelt a Partizán karácsonyi különkiadásában, melyben a Szomszédok egykori szereplőivel és alkotóival beszélgettek. Pásztor annak idején Janka nénit alakította a sorozatban, 1987-től kezdődően.

A 87 éves színésznő 1958 óta van a pályán, mai napig játszik színpadon, idén év elején azonban a szinkronizálástól visszavonult, hallásának megromlása miatt. A Partizánban egyebek mellett megélhetési problémáiról is beszélt.

Az egyik darabban 10 éve játszom, ugyanannyiért. Ha ezt egy iparos megtudná, körberöhögne

– idézi Pásztor Erzsit a Pénzcentrum. A színművész úgy gondolja, a nyugdíjasok helyzete most még kilátástalanabb, mint amikor még a Szomszédok műsoron volt. Saját nyugdíja kapcsán azt mondta:

65 éve vagyok a pályán és most van 190 ezer forint nyugdíjam. Hát röhej.

A színésznő néhány éve havi 120 ezer forintos járadékot kap a Kossuth-díja miatt, ami kicsit segít a helyzetén.

Ha nem dolgoznék 87 évesen vagy nem kapnám azt a kiegészítést, akkor hogyan élnék meg? Hát a rezsimet nem tudnám kifizetni, pedig nem a visegrádi várban lakom, hanem egy panelban

– fogalmazott Pásztor, aki arról is beszélt, elviselhetetlennek tartja, hogy „amikor ilyen világban élünk, mint most, akkor a televízióból például árad a dicsekvés, a nagyképűség, a pofátlanság”.

Olyan műsorokat adnak, hogy Kőgazdag fiatalok, akiknek nem kell dolgozni és ömlik hozzájuk a pénz (…) Akkor adják ezt a tévében, amikor a szerencsétlen szülő nem tud a kölykének venni egy iskolatáskát, mert nem telik rá. Hát milyen világ ez?

Pásztor Erzsi 1987-től egészen 1999-ig szerepelt az ikonikus Szomszédok című sorozatban, Szöllősy Janka, vagyis Janka néni szerepében. A tévétörténeti jelentőségű teleregényre még most is sokan emlékeznek, ahogy Janka néni karaktere sem veszett a feledés homályába: a mai napig mémek készülnek róla.

Forrás: Pénzecntrum, 24.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@Maccska: honnan tudod,hogy nincs esetleg régi hitele,vagy támogat valakit,vagy bármi közöd is van a pénzügyeihez? Megkérdezték tőle egy interjúban és ő válaszolt. Nem kezdett el koldulni. Viszont az,hogy 10 éve ugyanannyi pénzt kap egy szerepért,szerintem sokat elmond a mai kultúra állapotáról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Maccska: 19.21

Hát, most megnevettettél. :))
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Ahogy ül a cica az öledben, olyan jókat lehet "hallgatni" együtt a csöndet.

És ahogy néha néz rád.

Máskor finoman üt egyet rád, mert játszani akar.

Halk nyávogással vizet kér.

stb, stb.
izéke
@CsipkeRózsa: a hátamra ül és masszírozza miközben " zörög " :)))) együtt nézzük a tévét és látszik az arcán,hogy tudja miről van szó!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: @izéke: Na, ti macskások, jó reggelt! :))

Volt egy ismerősöm, természetgyógyász, a társa volt a munkában egy nagy vörös macska. Egyszer, amikor felugrottam hozzá látogatóba, a beszélgetés közben az ölembe ugrott ez a termetes jószág, hirtelen azt sem tudtam, mit csináljak. Egy ideig csak ült rajtam az egyik irányban, majd megfordult a másikba. Aztán, mint aki elvégezte a dolgát, leugrott rólam, én pedig megkönnyebbültem. Mint kiderült, a cica érezte, hogy nem stimmel minden a medencémben, és a maga eszközeivel gyógyítgatott.
Tudom, hogy a macska az egyik legspirituálisabb állat, azt is látja, amit mi emberek nem érzékelünk, és lehet, hogy ez zavar a leginkább: nem tudom vele megdumálni. :)
No meg az is egy szempont, hogy önjáró, nem alkalmazkodik, és karmai vannak. :)
verőce21
Örömmel olvasom, hogy egyfajta beszélgetős műsor lett az ünnepekre ez a blog - egy-két beszólogatós vadbarom kivételével...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.