Már tervezgetik a Zelenszkij-Orbán-találkozó témáit az ukrán elnök irodájában.

Orbán dolga egyre nehezebb a Zelenszkij-találkozó elbliccelésével

Vele szívesebben találkozgat. Forrás: Facebook

A fideszes kormányfő elfogadta Volodomir Zelenszkij ukrán elnök meghívását egy kétoldalú tárgyalásra, de most azzal próbálja tovább halogatni az elkerülhetetlent, hogy a találkozót „előzőleg érdemi tartalommal kell megtölteni”. Orbán szerint tehát a kárpátaljai magyarok helyzete és a háború nem érdemi tartalom.

A december 22-i kormányinfón Orbán beismerte, hogy elfogadta az ukrán elnök meghívását egy kétoldalú tárgyalásra, amit szokott módon külügyminisztereik készítenek elő. Három nappal korábban Zelenszkij is évértékelő nemzetközi sajtótájékoztatóján beszélt a lehetséges találkozóról. A kijevi külügyi adminisztráció már elkezdte magyar-ukrán csúcs előkészítését – erről a  kárpátaljai KISZó számolt be.

A már régóta tervezgetett Zelenszkij–Orbán-találkozó kapcsán megszólalt az ukrán elnöki hivatal is. Igor Zsovkva, az elnöki iroda nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes vezetője az Interfax Ukrajna hírügynökségnek beszélt a Zelenszkij-Orbán-csúcs előkészületeiről és azt hangsúlyozta, hogy az esetleges tárgyalások Ukrajna és Magyarország kétoldalú kapcsolatait ölelik fel, ami egy széles spektrum, és nem csak a nemzeti kisebbségek problémái érinti majd. Ennek kapcsán Zsovkva emlékeztetett arra is, hogy a nemzeti kisebbségek ügyében a kijevi parlament az Európai Bizottság ajánlásai alapján fogadta el a nemzeti kisebbségekről szóló kerettörvényt, és a Velencei Bizottság minden ajánlását végrehajtotta, egy kivételt leszámítva.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint az Orbán által blokkolt 50 milliárd eurót mindenképpen megkapja Ukrajna,de az EU próbálja meggyőzni Orbán Viktort, mert az uniós vezetők nem akarják, hogy olyan helyzet alakuljon ki, hogy folyamatosan egy tag nélkül szülessenek döntések – vélekedett a Blikk szerint.

Forrás: KISZó, Blikk

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kinn majd mindent aláír, itthon pedig letagadja!
Az EU-s rutinja majd átsegíti ezen is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: zavarodban magázol,te hös szerelmes ?:)
csak úgy....
@KisTehen: www.youtube.com/watch?v=hjKLaQLY2t4
boci, ez rólad és a viktor iránt táplált szerelmedröl szól!
kereső
Ne is menjen oda- tisztességes hazafiak közé. Mit keresne ott egy erkölcs nélküli senkiházi?
csak úgy....
@KisTehen: te szerelmes buta tehén,itt az oktondi macsska kivételével mindenki rajtad röhög! :) a téma az,hogy ha nem lennél szerelmes 0rbánba,akkor kussolnál ,igy meg nyalod!
csak úgy....
@KisTehen: boci,te egy szerelmes buzzancs libsi! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.