Orbán Viktor közzétette új, decemberi videóját a „hatlövetű” címre keresztelt sorozatában. A miniszterelnök 5+1 fontos történésről számolt be.

Ismét elővette a hatlövetűt a kormányfő: új videót tett közzé a Facebook- és a TikTok-oldalán, amelyben hat pontban értékeli az elmúlt decembert.

Orbán Viktor: "Kellett a legény a gátra 2023-ban!" – Ismét elsütötte a hatlövetűt a kormányfő

A kormányfő első pontja szerint, „vannak évek, amelyekben az a legjobb, hogy véget érnek, így vagyunk mi 2023-mal”. Orbán Viktor felsorolta: a háborúnak nincs vége, a terrorveszély növekszik Európában, míg a migrációs nyomás is egyre nehezebb. „2023-ban kellett a legény a gátra” – szögezte le a miniszterelnök.

A második pont a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnokságra történt kijutásáról szólt.

Orbán Viktor emlékszik, amikor korábban a norvégok „röhögőgörcsöt kaptak”, látva, hogy Magyarország a pótselejtezős ellenfelük. „Most bezzeg a csoportbeosztásnál már nem tolongtak a csapatok”

– fűzte hozzá a kormányfő.

A harmadik pont Recep Tayyip Erdogan budapesti látogatása. Orbán Viktor szerint a török elnök kiemelten fontos stratégiai szövetségese Magyarországnak, „erős ország, amely fejlődik, most már saját autómárkát is előállítanak. Hoztak is belőle egy példányt.”

Orbán Viktor egy lovat ajándékozott a töröknek elnöknek. Most elárulta, először sólyomban gondolkodott, „de az biztos visszarepült volna, és akkor azt hitték volna Isztambulban, hogy rászedtük őket”.

Egy lóerő 435-ért cserébe, csupa ilyen üzletet szeretnék kötni 2024-ben is

– jegyezte meg a kormányfő a videóban.

Az ötödik lövésben a nemrég megválasztott argentin elnökről, Javier Mileiről is szólt:

Ilyet se láttam még, pedig régóta koptatom a politika iskolapadjait: egy elnök, aki láncfűrésszel kampányol.

Orbán szerint a láncfűrészes performansz nem volt indokolatlan, mivel az ország inflációja száz százalék fölött is járt. Hozzátette: idehaza elég volt egy metszőolló is az infláció letöréséhez.

A decemberi összefoglaló videóját Orbán azzal zárta, hogy 2024 egy reményteljes év lesz, feltéve,

ha sikerül rendet vágnunk Brüsszelben, Trump elnök pedig győz, és elhozza nekünk a békét az ukrán háborúba

Forrás: 24.hu, Index

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Peller Anikó: Nehéz elképzelni, hogy valaki 2, vagy 30 nikken mást vagy másképp írjon. Nagyon jellemző az mindenkire, hogy miről mit ír, milyen szavakat használ, hogy fogalmaz. Engem az zavar, hogy az a moderálás, ami korábban megszokott volt, nem csak itt, az megszűnt, talán a szólásszabadság miatt. Az egyes kommentelhető hírportálok szeretik kijelenteni, hogy nem feltétlenül értenek egyet az ott megjelenő véleményekkel, és ennyi. Ugyanakkor pártunk és kormányunk árgus szemekkel figyeli a polgárokat, hogy akár a kormánynak, akár a szuverentitásunknak ártanak-e.
Másrészt vannak írott és íratlan szabályok, amiknek mindenkinek meg kell felelni. Csak be kéne tartani és tartatni.
Peller Anikó
@nemkati: Nem könnyű megtalálni azt a keskeny ösvényt amerre a moderátor jó szívvel haladhat. Ez a marhát azért ideje lenne végleg kigyomlálni, de azért vagyunk páran akik hogy úgymondjam "bátorak". Néha fura, hogy mit enged meg a propi, de szerintem jó ez így. Kinek kinek máshol van a tűrése, régebben egyetlen buzi miatt már fenyegettek a modik. Az se volt jó.
nemkati
@Peller Anikó: Ja, hát moderátora (ha egyáltalán van) válogatja, kinek mi nem fér bele. De az, hogy egy témával kapcsolatban csak azt lehet olvasni oldalakon keresztül, hogy ki hogy anyázza a másikat, arra nekem nincs időm. Moderátor nélkül is lehetnének a kommentelők tekintettel másokra is, na meg betarthatnák azokat a bizonyos írott és íratlan szabályokat. De úgy látszik, sokaknak nem elég a való életben trágárkodni és gyűlölködni. Vagy ott nem is mernek
Ezodabasz
@Peller Anikó: Húúú ezt nagyon félreértettem. Te tudsz többféle de teljesen egyéni stílusban írni ezért azt hittem te voltál a halfarok is. Nem tudom miért. Talán azért mert azt írtad megdöglött...hmm ezt honnan a fenéből tudtad? Tévedni emberi dolog és bocsánatot kérek ha tévedtem. Honnan a fenéből lehetne tudni kinek mi jár a fejében ha nem azt mondja amit valójában gondol? Harminc nick egy félkegyelmű kezében elég veszélyes. Azt kellene szabályozni, hogy egy IP címről csak egy néven lehessen beszólni, vagy csak ellenőrizhető saját néven...Ez nem olyan nagy kihívás a digitális világunkban:))
Bocsi mégegyszer:)
Ezodabasz
@nemkati: tegnap, 13:10 Az alapvető emberi erkölcsi íratlan szabályokat értelmes ember be tudja tartani (bár ilyen szélsőséges körülmények között nem könnyű:). Nem kell hozzá túl sok.Egy kis empátia meg egy kis EQ...
Jól látod hogy ez a virtuális tér egészen más. Itt az a kutya ugat a legtöbbet és leghangosabban aki nem harap:)) Mégcsak nem is válaszol, kikerülik a kérdéseket.
Volt itt már felkérés személyes találkozóra beszélgetésre verekedésre...sosem került rá sor.
A moderátor/cenzúra kérdés már többször felmerült. Ebben a cikkben a hozzásólásoknál volt egy kis beszélgetés. Olvasd el ha érdekel: propeller.hu/itthon/3978870-orban-arulo-ha-zsarol-meg-kell-kerulni-most?all#c3813783
@Peller Anikó: Te is olvasd el!
Lepényleső
A béke általában az árulóknak sosem jött jól,- amely félnek éppen a keze ügyében volt,- juttatta a papírkutyák sorsára,
hiszen akit elárult az érthetően úgy véli törleszthet,a másik félnek pedig ilyenkor már mást nem jelent,- csak terhet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.