A Magyar Honvédség volt vezérkari főnöke Hajdú Péter Frizbi című műsorában elmondta, hogy vérdíjat tűztek ki a fejére a Közel-Keleten.

Ruszin-Szendi Romulusz volt magyar vezérkari főnök elmondta, hogy a Közel-Keleten többször is feszült helyzetbe keveredett. Elmondása szerint vérdíjat tűztek ki a fejére, de mégis golyóálló mellény nélkül ment tárgyalni.

Vérdíjat tűztek ki a volt magyar vezérkari főnök fejére, Ruszin-Szendi Romulusz mégis golyóálló mellény nélkül ment tárgyalni

Ruszin-Szendi Romulusz. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A Magyar Honvédség volt vezérkari főnöke Hajdú Péter Frizbi című műsorában vendégeskedett, ahol elárulta, hogy iraki és afganisztáni szolgálata alatt többször is feszült volt a helyzet.

Ott sokkal többen kerestek az ellenállók közül, hogy esetleg hazavigyék a fejem. Akkor minden ilyen szintű parancsnoknak vérdíj volt a fején. Örökre hálás leszek azoknak a srácoknak, akik akkor védtek

– mondta Ruszin-Szendi Romulusz Afganisztánról. Elmondása szerint amikor a helyi rendőrfőnökkel vagy a kormányzóval tárgyalt, csak egy pisztoly volt nála, míg golyóálló mellény nem, ezzel jelezve a bizalmát az elöljárók felé. Hozzátette, hogy

az őt védő egyenruhások viszont „talpig vasban” álltak körülötte.

A beszélgetés teljes egészében Hajdú Péter műsorának legújabb adásában lesz látható.

Forrás: Index

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nagyon bátorok ez a Szendi, még a celebkedéshez is van mersze. Jut eszembe: küldték, vagy önként toboroz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ezen besírtam!Már akkor is olyan bátor volt,hogy még a wcre is aknakeresővel ment,mert félt a szarától,hogy megismeri!
jáger laszló
Micsoda bátorság
Na ezt kapd be SZBK!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
Nagyon bátorok ez a Szendi, még a celebkedéshez is van mersze. Jut eszembe: küldték, vagy önként toboroz?
csak úgy....
romlusz keveri a vérdíjat a vígaszdíjjal...
Eladott Ország
Akkor olyan bátor hős mint a mi street fighterünk. Az utcai harcosunk munícióval jól felszerelkezve. Dík More! Hát a házi páleszt hun hagytad? Nincs nagyobb öröm a lógó kolbásznál, így hatvan év tájékán. Jájjj!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272176160_2000940946777296_3524168911936768287_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=rdjx5xoQF5UAX_V0ksz&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDEj9b3ridtkqswv-CITlUhCUEL4JbaTf6qTJnYFhu7_A&oe=659BED97
Az utcai harcosok, a Klicsko fivérek és Orbán a potrohás diktátor
uploads.disquscdn.com/images/194b55949daa9266a83815b8e9b11d5c0f9e18236732a47b7daff9d7457ecf42.jpg?w=800&h=526
Yoda69
Rombusz ocsi, ha a fejedre tuztek ki a verdijat akkor a golyóálló mellény mit sem er.
jesz
...mit keresnek ezek olyan helyen, ahol évszázadok óta acsarkodnak egymásra?...csak nem a Magyar hazát védi?

Az nagy szám volt, amikor Vadai kitüntéseket adott áta hős katonáinknak, akik a hazát védték...az akkori miniszter seggrészeg volt éppen...(félelmében)
Eladott Ország
Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy. Nem csodálom, a neve teljesen alkalmatlanná tette erre a feladatra. A Ruszin szó nem jól cseng, minden ami Rusz.., orosz barátsággal vádolhatja meg a kormányt. Szendi, - egy tábornok ne legyen szende, na meg Szundi végképp ne, mert Hófehérke elrabolja, és egy ének szerint "Romulusz volt a római vezér." Egy magyar tábornok ne szolgáljon idegen hadseregben. Rémusz bácsi rémuszokban mesélt.
uploads.disquscdn.com/images/7e905104154ea155dac2f8841f52768b24fd08dd5749cc3905c398cd265b10f2.jpg?w=800&h=360
Mi már rég átálltunk, már csak az orosz invázió hibádzik. Akinek ilyen megvédők jutnak, azoknak minek ellenség? Azt a több 46 ezer covid halottat is úgy megvédték, hogy még mindig áldják őket a rokonok! Reméljük ez majd jobban sikerül, mint a magánnyugdíjpénz megvédése, meg a kereseteké, mert ha nem, akkor ráb@sztunk erre is. Egy szerencsénk van: NATO-tagok vagyunk. Igaz, ezt mostanában Orbán nem nagyon hangoztatja, de remélem, a NATO-nál ő nem számít, az országot nézik. Gyalázatos hazaáruló ez a komikus, felpuffadt alkoholbeteg is, nemhiába tolta a nemzetvezető ebbe a tréfás pozícióba. Rakjuk szét a lábunkat a törtető, ruszki mackónak, ez is ’56 üzenete! Nem tudtátok?! Ha úgy védenek meg minket mint Selmeci művésznő, akkor ideje menekülni polgártársak! Az a baj, hogy a mostani konfliktust nem gombfociban játsszák. Tényleg ez a faszi fogja vezetni a csapatokat? A turulmadár meg viszi utána a kardot. Jól van kopasz, zuhanj rá a fókára, nyald föl a századfolyosót és utána szólj az ügyeletesnek, hogy unatkozol! Ha legalább annyira felkészültek az emberek megvédésére, mint Kásler meg Cilike, akkor megnyugodtam. Hatvanpusztán már beásták magukat? Be vagy el? Van nekünk egy nagy hős kolostor kocamalacunk és 135 bátor kurta farkú kismalac majd ezek ott fognak vágtatni az első sorban olyan bátrak. Ja! A menekülők közt, a nem kormánygépekhez. A magyar embereket is úgy fogják megvédeni mint a nyugdíjakat? Még belegondolni is rossz.
simmering73
Kedves gyerekek, Rémusz bácsi meséit hallottátok.
lampa laz
@Nyírfa: nekem is hasonló jutott eszembe, h egy hajdú frizbibe hogy mehet el egy ilyen magasrangú komolynak tartott katona. Ennyire nem lett volna szabad neki lealacsonyodnia.
human
Úgy emlékszem ez a fószer volt az aki arrólb beszélt, hogy az afganisztáni kivonuláskor egy katonai gépen bombát találtak. Érdekes mód ezt más NATO katonai vezető nem erősítette meg. Nagy mesemondó az ipse.
balos
Mert a golyó is elkerüli a büdös bogarat!
Nyírfa
@lampa laz: 12.25

Húsz év múlva, amikor már történelem lesz az az időszak, beszélgethet egy Fridi- vagy egy Vitray-szintű koponyával, ha van a nyilvánosságra tartozó mondanivalója.
Gyanús ez a látogatás.
jáger laszló
Mese habbal
Nem tűztek itt ki semmit esetleg1 zászlót!!??..
csak ennyi
barátilag
J.L.
fideszes gyökér
Ha most katona lennék, akkor hanyatt-homlok menekülnék megadni magam ennek-annak.
Nemzeti büszkeségből.

Rohadjatok meg mindahányan, Surmópártiak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.