Hűtlen kezelés a vád.

Pert indít a DK a lélegeztetőgépek árverezésének ügyében

Ápoló beteget lát el a Jósa András Oktatókórház COVID-intenzív osztályán Nyíregyházán 2020. november 25-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

Az MTI közölte, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) bejelentette, hogy hűtlen kezelés vádjával rendőrségi feljelentést tesz az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében.

Varga Zoltán, az ellenzéki párt parlamenti képviselője és a népjóléti bizottság elnöke elmondta szombati online sajtótájékoztatóján, hogy a feljelentés célja az, hogy azok bíróság elé kerüljenek, akik felelősek több mint 300 milliárd forint közpénz eltüntetéséért.

A DK adatigénylési pert nyert, melyből kiderült, hogy a lélegeztetőgépekből egyetlen darabot sem sikerült felhasználni vagy értékesíteni 2020 óta. Varga Zoltán, aki bejutott a raktárba, ahol a senkinek sem kellő gépeket tárolják, hangsúlyozta, hogy a túlárazva megvett kínai lélegeztető gépeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg, miközben a Covid-járvány során tízezrek vesztették életüket.

"Az Orbán-kormány kétszeresen lopta meg a magyarokat a lélegeztetőgépekkel. Először, amikor túlárazva megvették ezeket, másodszor pedig, amikor feleslegesen kellett fizetni a tárolásukért"

- mondta Varga Zoltán.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...az is lehet igazuk van, viszont az a cigányság az egészben, hogy amikor a járvány tombolt azért ajvékoltak, hogy a kormány nem vesz elég lélegeztetőizét...
Sakk Matt
@jáger laszló: Aztán tartsd benn év végéig, okoska!
Yoda69
Nagyon helyesen, bar polpoton fenn fog akadni a vad, es igy per nem lesz belole elso fokon.
Sztyepospista
Egyben BIZTOS VAGYOK, ILL. LEHETEK : Ha a Gyurcsány lett volna a kormányrúdnál, már réges- régen a hűvösön lenne.
Pusztai
Egészen le vagyok nyűgözve az ilyen hihetetlen gyorsaságú reakción!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.