Hirtelen nagy nyomás nehezedik az uniós vezetőkre.

Óriási fordulat az EU-ban Orbán Viktorral kapcsolatban – Charles Michel nagy bejelenteést tett

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Charles Michel, az európai uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanács elnöke vasárnap bejelentette, hogy indul a júniusban tartandó európai parlamenti választásokon.

Úgy döntöttem, hogy indulok a 2024-es európai parlamenti választásokon

- erősítette meg a korábbi belga miniszterelnök a De Standaard, a Le Soir és a La Libre belga lapoknak adott interjújában.

A Európai Tanács jelenlegi elnöke a Reformer Mozgalom (MR) vallon párt listájának élén fog állni.

Döntése azt is jelenti, hogy az uniós testület éléről lemond, amennyiben megválasztják. Michel úgy nyilatkozott, hogy amennyiben megválasztják, 2019 decemberétől viselt jelenlegi tisztségét július közepéig, az új uniós parlament beiktatásáig fogja betölteni. Utódjáról az uniós tagállamok vezetői döntenek minősített többségi szavazássál. Az elnök megbízatása 2,5 évre szól, és egyszer megújítható.

Ha megválasztják, akkor július közepén foglalhatja el a helyét az Európai Parlamentben – ez pedig azt is jelenti, hogy megüresedik az EiT vezető posztja. Ezzel párhuzamosan pedig Magyarország veszi át ugyancsak júliusban az EU Tanácsának soros elnökségét. Márpedig megválasztott elnök hiányában az aktuálisan elnöklő ország szervezi és vezeti a Tanács üléseit – ebben a forgatókönyvben Orbán Viktor magyar miniszterelnök

- számol be a Portfolio.hu.

A Politico szerint ezt a forgatókönyvet a többi 26 uniós tagállam vezetői kétségbeesetten szeretnének elkerülni, többek között Magyarország és a közöttük fennálló viták, például Ukrajna támogatása miatt.

Forrás: Portfolio.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nem kell izgulni, Orbán nem lesz soros elnök. Ha mégis meghagynak a számára valamit, az olyan gyengített pozíció marad, amelyben nem hozhat érvényes döntéseket, vagyis, politikai gyámság alá helyezik. (Kiküldik egy hathavi időtartamú kávézásra.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
@Aki Én: 9h51
Pár éve írtam:
"Abban az országban ahol a hatalmon lévő pártnak alaptörvénye a lopni, csalni, hazudni, a Nemzeti Elhülyítés Rendszere pedig dübörög, mit várhatunk az állami vezetőktől?
...Abban az országban ahol a miniszterÁlnok falusi budijának sarkába 10 mrd közpénzért stadiont és futballakadémiát építenek ...
...Abban az országban ahol a miniszterÁlnok magáról mondja hogy hazaáruló és semmi nem történik?
...OV 2010 Felcsút: "Ha valaki a az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!"
i.imgur.com/ymQGoJE.jpg
...Abban az országban ahol a népet képviselők a Parlamentben felesküsznek arra, hogy az őket megválasztók érdekét fogják védeni, képviselni, de 5 perc múlva már azon dolgoznak hogyan lehet közvagyont magánvagyonná konvertálni és minél hosszabb ideig hatalomban, a speiz kulcs közelében maradni, és ezért képesek esküjüket megszegni,..
...Abban az országban ahol az állami vezetőknek állampolgári jog hülyének lenni, hatalmas károkat okozni és ezért dicséret jár milliós fizetéseket osztogatnak maguknak, miközben az ország egyre több tagja mélyszegénységben, soha nem látott gyermekéhezés mellett még többszáz milliárdért stadionokat építenek a falábuaknak mert ez a miniszterÁlnok hobbija,
...Abban az országban ahol 40 új adó adóemelés után lehet azt hazudni adót csökkentettünk, ahol választási igéretben megígérte a jövendő miniszterelnök
- nem lehet egykulcsos adó mert igazságtalan,
- megvédjük a manyupot!
- létrehoznak 1 millió új munkahelyet és ennek az ellenkezői valósulnak meg...
- az egészségügyi dolgozók fizetését nyugati szinvonalra hozzuk,...
De nem ígérte az alkotmány átírását-megszüntetését, választási törvényekbe a csalást beépítik, saját magánhadsereget építenek ki, az állami felépítményt szétverik, iskolatárs, rokon kerül minden fontos pozícióba,
...Abban az országban ahol a miniszterelnök azt hazudja sosem hazudott aztán bevallja pávatáncos és sose azt nézzék...
Pusztai
@Pusztai: folyt.:
...Abban az országban ahol a miniszterelnök azt hazudja sosem hazudott aztán bevallja pávatáncos és sose azt nézzék mit mond hanem mit tesz, és napi szinten hazudik, ő tartja hazudozás világcsúcsát 5 perc alatt 7 vaskos hazugsággal, ...
...Abban az országban ahol egy székháztolvaj 20 éve játszhatja kisded játékait, felépíthet egy fideszegyházat aminek ő a pápája, hazug álnacionalista lózungokkal meghülyíthet 2 millió embert akik azt hiszik többségben vannak, de a valódi többség meg kussol?
...Abban az országban ahol naponta belehazudják a pofánkba hogy a reformok működnek, mikor semmilyen reformot nem csináltak, sőt az elődök reformjait is lenullázták?
...Abban az országban ahol az eu-s támogatások felével nő a GDP és a másik felét ellopják, elherdálják, elégetik, és azt hazudják száguld a gazdaság, miközben USD-ben számolva 2010 óta 10%-ot esett,
... Abban az országban ahol kijelentheti egy elmebeteg állami vezető az egészségügy világszinvonalu és kiderül, EU-ban utolsó helyen állunk az eü szolgáltatásban, sőt évente 32 ezer ember az eü hiányossága miatt hal meg ezért kijelenthetjük: ezek gyilkosok!
...Abban az országban ...
...Abban az országban ahol a fentieket és még sok egyéb gazemberséget megtesznek az ország polgárainak kárára, többségének akarata ellenére, kérdem:
- ezt meddig lehet következmények nélkül elkövetni?"
jáger laszló
+lássátok
O1G marad továbbra is simán magyar ME!!
Különben sem favorizálják különösen az EU-ban!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
@Nyírfa: Valóban ő lesz a sorostalan elnök, aki putyin Paprika Jancsiként segít az inflációt felpörgetni, petya is ossza má az észt, hogy putyin lesz Európa lélegeztetőgépe kb olyan hatékony mint amit Kínából vett. Gondolom elkezdik exportálni az atomot is úgy ballisztikusan, abból is van dögivel, és néhány táskával a "középhatalmaknak" is juthat belőle.
Nyírfa
@Sámannus: tegnap, 18.19

Egyszerűbb lenne Orbánt kávéhuszárnak nevezni, semmint miniszterelnöknek.
Sámannus
@Nyírfa: Kedves Nyírfa én a büfét sem merném rábízni, nem még egész Brüsszelt, de legalább a szar most a nyakába hull, amit évekig rászórt, Viszont hevesen ajánlom minden ellenzéki pártnak, hogy most már Brüsszelt Támadják, és tegyenek ki néhány mini soros plakátot, amúgy fityiszmódra, ez a köcsög akkora legyen rajta, mint a hangyafasza.
Gyorsan fel is fogom jelenteni a függetlenségi hatóságnál

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.