A rendőröknek nem jutott teljesítményjuttatás tavaly év végén, miközben a katonákat több százezer forinttal dobták meg.

Rétvári Bence szerint a rendvédelmi dolgozók számíthatnak a kormányra – Aztán elvették a támogatást tőlükMTI/Máthé Zoltán

A bajban mindig számíthattunk a rendvédelmi dolgozókra, ezért a rendvédelmi dolgozók is számíthatnak a kormányra

– mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára január 3-án. Ezt viszont az rtl.hu értesülései szerint kétkedve fogadták a rendvédelmi dolgozók, mivel közülük sokan úgy látják, a katonákhoz képest indokolatlanul kevesebb pénz jár nekik a szolgálataikért.

Tavaly év végén például akár 750 ezer forintos plusz pénzt is kaphattak a honvédségi dolgozók,

miközben a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendvédelmi dolgozóknak (például rendőröknek, börtönőröknek) a szakszervezetek szerint nem jutott semmi sem.

A Honvédelmi Minisztérium közérdekű adatigénylésre adott tájékoztatása szerint az az aktív katonaállomány és a honvédelmi alkalmazotti állomány kapott extra juttatást:

az Adaptive Hussars 2023 elnevezésű hazai rendezésű nemzetközi gyakorlaton részt vevő állomány bruttó 750 ezer forintot,

az állomány többi része pedig bruttó 400 ezer forintot kapott teljesítményjuttatásként.

Elfogadhatatlan, hogy miközben a katonáknak százezrek jutottak, a rendvédelmi dolgozók nem kaptak semmilyen plusz juttatást az év végén

– mondta az rtl.hu-nak Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. A rendvédelmi dolgozók januártól ugyan átlagosan bruttó 79 500 forintos (nagyjából nettó 50 ezer forintos) béremelést, pontosabban pótlékemelést kapnak, ez azonban a szakszervezeti vezető szerint nem kárpótolja őket, ezt ugyanis nagyrészt már el is vitte az infláció.

Forrás: rtl.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Semmi se véletlen. Először is a zsúrfiús nyalonc miniszter jól lobbizott.
A katonákra nagy a szükség ha valami beindul a nép agyában a rendőrség kevés lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@kereső: Minden rétegbe belerúgott már.
De akkor ki a franc szavaz rájuk még mindig?
Na jó ilyen barom tehénfélék oké...
Horizont
@KisTehen: a tehenek meg vágóhídra érettek lettek...
balos
@Horizont: Hátha jól érzik magukat a szarban!Van aki így is szereti a törődést!Lásd a család barát kurmány támogatóit,ahogy a HOFI EMBER megmondta!
Béla333
Megértheti az a sok rendőr, akik nem kaptak egy fillért sem, hogy egy nagy közös cél érdekében vették el a karácsonyi juttatásukat:
A maffia vezetőinek is első a család! A sajátjuk!
De a rendőrök csak szolgálják és védjék továbbra is a maffiózókat...
kereső
@Béla333: Nem igy kellene ehhez hozzállni- a rendőrség a mindenkori államhatalom erőszakszervezete. Mivel Magyarországon kiölte a társadalmi szolidaritást az orbán kormány, ezért aztán mostan inkább melléjük kellene állni- a pedagógusok, a rendőrök, az ápolók, a nyugdijasok...mindenki mellé, akit ez a hatalom megalázott és megrugdosott már. Ugye , hogy a sors!! milyen kegyetlen tud lenni- amikor 2011-ben ez a hatalom elvette egyik-napról a másikra a szerzett jogait a rendvédelmiseknek, mecsoda ujjongás volt, hogy immár nem mehet nyugdijba a 25 évet utcán szolgáló rendőr, a túzoltó...mert micsoda dolog az.És az akkori "tehenek, macskák, nagy vadászok" meg még szitották is ellenük a hangulatot. Pedig akkor kellett volna először tiltakozni az egész társadalomnak a jogSzóval- szolidaritás, amely talán egy kicsit is helyreállitja az immunrendszzerét a társadalomnak. Itt lenne a feladat az ellenzéki pártoknak- ha nem egymás kicsinálása lenne a fő attrakció, és a saját pártérdek előtérbe helyezése.
Aki Én
nepszava.us/rendorok-fizetesemelesehez-nem-kell-brusszeli-alairas/

Rendőr fizetésemeléséhez nem kell brüsszeli aláírás

,,Előrelátó gazda tudja, hogy az erőszakszervezetek dolgozóit meg kell fizetni, mert még szüksége lesz rájuk. A rendvédelmi dolgozók fizetése átlagban 80 ezer forinttal nőtt. Az emelés nyilvánvalóan elsősorban a rendőröknek, tekeseknek, idegenrendészeknek és a börtönőröknek szólt, potyautasként jutott a katasztrófásoknak és a tűzoltóknak is.

Amire kell, arra van pénz. Török népirtónak lóra, kínai autóhamisítóknak gyárra, vélhetően ugyancsak kínaiaknak korrupt üzeletekhez repülőtérvásárlásra, az agymosáshoz, butításhoz és becsapáshoz a propagandára, Tiborcznak, Mészárosnak és a többi stróman oligarchának, s rendőrnek, aki majd leveri a tüntetéseket és a rendszerellenes megmozdulásokat hálából."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.