A miniszterelnök sajtófőnöke tett egy javaslatot.

Havasi megszólalt azzal kapcsolatban, hogy Orbán átmenetileg elnökölheti az Európai TanácsotMTI/Máthé Zoltán

Az atv.hu Havasi Bertalant kérdezte azzal kapcsolatban, reális esélye van-e, hogy Orbán Viktor kormányfő elnökölheti nyáron átmenti időre az Európai Tanácsot. A  a miniszterelnök sajtófőnöke erre annyit mondott:

Stratégiai nyugalmat javaslunk az ügyben.

Mint ismert, hamarosan Orbán Viktor kerülhet az Európa Tanács élére, mert Charles Michel, az Európai Tanács elnöke képviselőnek jelölteti magát a júniusi európai parlamenti választásokon, és ha megválasztják EP-képviselőnek és leteszi az esküt, akkor nem töltheti már be a 27-es kormány- és államfők testületének, az Európai Tanácsnak az élén az elnöki tisztet.

Korábban még nem volt példa arra, hogy a Tanács aktuális elnöke jelöltként indul az európai parlamenti választásokon. Ha Michelt megválasztják és az uniós vezetők addig nem tudnak dönteni a megüresedett tanácsi poszton az utódjáról, a soros elnökséget ellátó ország vezetője bonyolítaná az Európai Tanács ügyeit, praktikusan ő töltené be az elnöki feladatokat.

Márpedig júliustól a soros elnökséget Magyarország viszi, tehát ebben az esetben Orbán Viktorra szállna az Európai Tanács irányítása.

A hírre felhördülés volt a válasz, sokan kritizálták Charles Michel döntését. Az ET elnöke azt válaszolta a kritikára, hogy bőven van még idő az utód kijelöléséig, hiszen az Európai Tanács június végéig, július elejéig könnyen megnevezheti az utódját – írta a Guardian.

Sok eszköz van Orbán Viktor elkerülésére, ha megvan hozzá a politikai akarat

- jegyezte meg Michel.

Forrás: atv.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nekem úgy tűnik, hogy az EU vezetői még mindig nem képesek felfogni Orbán valódi gátlástalanságát. Valamiért azt hiszik, hogy óvatos egyezkedéssel és némi pénzzel kezelhető az orosz és kínai takarmányon hizlalt disznó. Pedig így csak egyre pofátlanabb lesz, és most ráadásul még a pénzt is odaadják neki a következő választás megnyeréséhez. Impotencia felsőfokon! Putyin barátja, elárulja a közösséget ahová tartozik, ahonnan pénzzel tömik. Arról kell 26 országnak nyilatkozni, hogy Orbán nem megbízható tagja az EU-nak, nem még vezető tisztséget rábízni. Nehogy már ő fütyüljön és az EU táncoljon neki! Nem "meg lehet akadályozni", hanem meg kell akadályozni, hogy Orbán, tehát Putyin „láncos kutyája” legyen az elnök. Szóval akkor abba már mindenki belenyugodott, hogy július 1-től Mimagyarisztán veszi át a soros elnökséget? Akkor már miért nem Oroszország? Remélem annyira hülyék már csak nem lesznek, hogy hatalmat adnak Orbánnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@verőce21: Azért csak nyugtával dicsérd a napot. Nem tudhatod.
Lehet, hogy erősödnek uralkodni nem fognak.
Ne legyél már ennyire oda orbánért, ez annyira visszataszító.
verőce21
@Horizont: Te is odavagy Orbánért, túl gyakran foglalkozol vele...!
Ez valamilyen "stokholm szindróma" nálad...? :)
Lepényleső
...kutyából ha még nem lett szalonna,- ha volt,akkor olyan mintha a bán ott hatalomra jutna?
Az EU ortodox módra maradna utána,- kifosztva,sanyargatva,- mint az honi példa mutatja?
Horizont
@verőce21: Te normális vagy?
orbán az ország miniszterelnöke (sajnos)
Élet halál ura kis hazánkban!
Kivel kéne foglalkoznom szerinted???
Horizont
@verőce21: Foglalkozom, ne izgulj, nagyon is. Különben közöd???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.