Korábban is pletykálták, most egyre valószínűbbé válik, hogy bizonyos éttermekben macskahúsból készült fogások is kaphatók.,

Botrány: étkezési céllal adják el a macskákat

Illusztráció: 123rf.com

Megvannak a képernyőfotók arról az üzenetváltásról, melyben cicák áráról érdeklődnek. Az ár attól függ, hogy házi kedvencnek vagy fogyasztás céljából akarják-e vásárolni a macskát. Az ár egyébként 250-300.000 Ft között mozog.

A tenyésztő elárulta, hogy az utóbbi időkben sok kínainak adtek el macskát karácsonyra; étterembe viszik őket, hogy megegyék.

Amikor a beszélgetés végén megkérdeztem tőle, hogy ezt a „kínais” dolgot komolyan mondta-e, az volt a válasza, ha kifizetik neki az árat, számára mindegy, ki viszi el. Aztán másnap ráírt a barátnőm is kíváncsiságból, hogy neki is ugyanezeket írja-e. Hát, sajnálatos módon igen

- magyarázta a Blikknek Alexa.

A lap csütörtökön felkereste csepeli otthonánál a szóban forgó tenyésztőt, de végül csak telefonon sikerült őt utolérnünk. A névtelenséget kérő nő állítja: visszaéltek a nevével.

Sokkot kaptam, amikor megláttam ezeket a beszélgetéseket. Rágalmazás és hitelrontás miatt feljelentést fogok tenni, amiért valaki létrehozott egy ugyanolyan Facebook-oldalt, mint az enyém. A telefonszámommal és a lopott képeimmel hirdeti az állataimat

– fakadt ki a nő, aki elmondta:

ő egy hivatalos tenyésztő, s még egy cicákkal foglalkozó egyesületnek is a tagja, így különösen fájdalmasak számára ezek a rágalmazó állítások. Most igyekszik minden ismerősét megnyugtatni. Egyébként gyorsan gazdára találnak a szépségdíjas cicái, amiért sokan irigykednek rá, így elképzelhetőnek tartja, hogy emiatt akarták őt lejáratni. Hat éve foglalkozik állattenyésztéssel. A yorki kutyák mellett brit és skót cicákkal foglalkozik, amelyek ára 200 ezer forint fölött van. Minden macskája törzskönyvezett, és azokat csak ivartalanítás, valamint szerződéskötés után kapják meg a gazdik.

Forrás: Blikk.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Maccska: Szedd össze őket,,oszt add át a vágott szemű haverjaidnak... Oszt utána jó étvágyat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Maccska: Szedd össze őket,,oszt add át a vágott szemű haverjaidnak... Oszt utána jó étvágyat...
jáger laszló
Nyávognak a macskák az életükért..
csak ennyi
barátilag
J.L..
Csizmás Kond
..nem csak a k1nai eszi a macskát hanem az olasz is ette...ha még most is nem...amúgy ha egy kecskét meg szabad enni egy macskát miért ne szabadna ?...az amerikai bennszülöttek a kutyát ették ...a franciák a csigát...a feketék a majmot...de ha nekik ízlik kinek mi köze hozzá ?
Sakk Matt
@Maccska: Lelketlen félázsiai fideszsöpredékként nem is várjuk el, hogy az európai értékrend szerint élj! Tudod, te kipcsak nyomoronc, ebben a régióban a kutya és macska az ember társa. Nem fogyasztjuk el!
Dr. Proktor
@Sakk Matt: Tévedsz, ezek még embert is fogyasztanának ha már engednék...
Sakk Matt
@Dr. Proktor: Azt sem zártam ki, épp csak nem említettem ;)
Nyírfa
Istenem, de jó, hogy vega vagyok!
Nem véletlenül lettem azzá!
nemkati
@Peller Anikó: Valaki gasztroenterológus biztos meg tudná magyarázni, hogy az ember miért nem eszik vagy nem ehet húsevő ragadozó húsát.
Szerintem ilyet csak azok esznek, akik különben éhen halnának. Na meg vannak akik magukat ínyenceknek gondolják, és ezért esznek macskát-kutyát.
Clavigo
@Nyírfa: Én meg messziről elkerülöm a kínai kajáldákat...
Csizmás Kond
@nemkati: ...de eheti és meg is eszi...ilyen a disznó, a medve, egyes halak, a kacsa, a tyúk, ...
Nyírfa
@Clavigo: 10.21

Majdnem mindent, amiről tudható vagy sejthető, hogy kínai. Még az IKEA-ban is megnézem, ki a gyártó, nehogy véletlenül kínai árut hozzak haza.
Sajnos, vannak műszaki, elektronikai cikkek, amelyekben nem tudom kikerülni őket, de igyekszem! :)
Peller Anikó
@nemkati: Én azt halottam a kutya meglehetősen büdös, legalábbis ha nyúzák.

Dehát a disznó röfik vagy a tehén marhák is büdösek, mi meg éhesek vagyunk. Aztán a pipik se egy Chanel.

Egyébként a disznó simán megesz ha megteheti, de a csirke sem válogatós.
nemkati
@Peller Anikó: Vannak a növényevők (kis tehénke, őzike, nyuszika, stb), és vannak a mindenevők, malacka, pipi és társai. Ezek nem vagy nem csak húst esznek, ezért mi meg megesszük őket. A húsevő ragadozókat nem esszük meg, mint a kutyuli, cicuka, selyemmajmocska, maci, oroszlány, farkaskoma. Ezeket az utóbbiakat csak néhány kivétel eszi meg, akiket már felsoroltam.

Mellesleg vannak, akik a cicájukat, kutyájukat házi kajákkal etetik, mint pl. nokedli, rizs, zöldbabfőzelék, fagylalt. Az említett állatok, ha vadon élnének, ilyesmit soha nem ennének. De az én cicám az nem eszi meg az ebédmaradékot, kizárólag a húsból készült macskaját. Volt, hogy pici korában adtam neki darált csirkemellet főtt rizzsel, mert valami emésztési problémája miatt a doki ezt javasolta. Na, ő aztán olyan ügyesen kiette az összekevert cuccból a fél centis darálthúst, hogy rizst egy szemet nem evett meg.
Viszont többször rajtakaptam, hogy füvezik. :))))
nemkati
@Peller Anikó: Hoppá, a macit rossz helyre soroltam, ő nem húsevő, hanem (majdnem) mindenevő.
Dr. Proktor
@Maccska: Hmmm, egy jó kis maccskapörkölt... :-)
jesz
Most tiltotta meg a dél-Koreai parlament a kutya evést!!2024.01.01
jesz
a TikTok live bemutatja, hogy némely ázsiai utcai sütödékben fínom, ropogós hernyót,(is) stb...lehet kapni..
És viszik rendesen.
Sakk Matt
@Peller Anikó: Mindent szabad, amit nem tilt törvény. Magadban számolsz el a dolgokkal.
nemkati
@jesz: A férgeket sokfelé eszik, és állítólag tele van fontos fehérjékkel. Szerintem ezt is csak ott eszik, ahol nem nagyon lehet más élelmiszerhez jutni. De egyre jobban terjed, és van aki divatból, van aki a benne levő fontos anyagok miatt mégis megeszi. Gondolom, az emberiség azon tagjai közül, akik nem szorulnak rá, nem sokan kapnak gusztust hozzá.

De, van akinek ízlik. Egy újságíró mesélte nekem, hogy mikor Kínában dolgozott, a szálloda előtt volt egy sütögetős bódé, és minden reggel ott evett nagyon finom töpörtyűt. Egyszer kicsit korábban ment, még nem volt készen a töpörtyű. Akkor látta meg, hogy nagy, kövér, szőrös hernyókból készítették. Ha fizikailag lehetséges lett volna, az összes eddig elfogyasztott "töpörtyű", minden mással egyetemben, visszajött volna belőle.
Ezodabasz
@Peller Anikó: A magyar pulya régen kinézett az ablakon és azt látja hogy anyuka elkap egy csirkét/tyúkot vasárnap és elvágja a torkát kiereszti a vérét sütnivalónak. A tetemet leforrázza kitépi a tollait. Süti főzi és jóllakik a család. aki ebbe születik és ezt látja annak ez a természetes. Az a pulya aki azt látja hogy maccskát kutyát vágnak le és azt perzselik, sütik főzik annak az a természetes. A gyermek tiszta szívvel és lélekkel érkezik, függetlenül attól hogy hová született. A környezete befolyásolja arra hogy mit higgyen, mit egyen, mit csinálhat és mit nem. Szükség törvényt bont! A repülőszerencsétlenség áldozatai az a bizonyos rögbicsapat egymást is megették. Ha így haladunk akkor repülőszerencsétlenségek nélkül is egymást fogják megenni az emberek...A következő nemzedéknek természetes lesz a tücskök bogarak után az emberhús evés. Mit lát majd a pulya vasárnap reggel aki abban nő fel?
Ezodabasz
@Ezodabasz: Jajjj bocsi ezt a napifilipeknek meg a marháknak akartam:)))
Peller Anikó
Jézus, mit találtam, Orosházán étkezési céllal adják el a.. csirkéket. Úgy látom meg is ölik őket. Egyenként. Kitekerik a nyakát. Lehet, hogy el is vágják. Gyilkosok. Fasiszta nácik. Élvezettel ölnek.

investigatemidwest.org/2017/12/13/report-highlights-fears-among-workers-in-the-meat-processing-industry/

Amúgy finom ez az aranysárga tyúkhúsleves.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.