Hat százalékkal emelt nyugdíj érkezik pénteken a nyugdíjasokhoz, ami átlagosan havi 13 ezer forintos emelést jelent – közölte a kormányszóvivő a közösségi oldalán.

Több mint kétmillió nyugdíjast érint Szentkirályi Alexandra bejelentése

Szentkirályi Alexandra a Facebookra pénteken feltöltött videóban emlékeztetett: január 12-e az idei első nyugdíjutalás napja.

Kiemelte: nyugdíjemelés nemcsak az öregségi nyugdíjasokat érinti, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülőt, összesen két és fél millió embert.

Jelezte: emelt összegű ellátás érkezik februárban is, méghozzá duplán, hiszen akkor a 13 havi nyugdíjat is kifizetik majd.

A kormány tehát a mostani háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, idén is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés

- jelentette ki.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az inflációt a kormány csökkenő pályára állította, de ha az év végére esetleg kiderül, hogy az idei éves infláció mégis magasabb lenne a most becsült hat százaléknál, akkor az év végén az inflációkövető nyugdíjkiegészítés is garantált.

Szentkirályi Alexandra hozzátette: a kormány azzal is tisztában van, hogy a nyugdíjasoknak nagyon fontos a rezsicsökkentés, aminek köszönhetően Európában a magyar nyugdíjasok fizetik a legalacsonyabb gáz- és áramárat.

Jelezte: a kormány Brüsszellel emiatt is vitában áll, mert Brüsszel a rezsitámogatás eltörlésére akarja kényszeríteni.

Kijelentette: a kormány nem fogja hagyni, hogy "Brüsszel a magyar nyugdíjasokkal és családokkal fizettesse ki az elhibázott szankciók árát".

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Hányszor mondják még be a szart, a lopást az átbaszást? Pont ez a hülye picsa a milliárdos zsúrfiús férje mellől?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: 9:23

Ez azt jelenti, hogy a valóságos infláció harmadát adta a nyugdíjasoknak. Nagylelkű volt, akár a negyedét is adhatta volna!
Sakk Matt
Bazmeg, holnap dobszóval hirdetik ki, hogy tekintetes kormányzó urunk jóvoltából felkel a Nap?!
CsipkeRózsa
@Maccska: Nem olvastad kinek, mire válaszoltam, ott van az igazság. A 9:23 hozzászólás tartalmazza.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: ma, 11:32 ♦ Nő a különbség az idősek és az aktív korúak átlagos jövedelmi szintje között. Korábban (2008) a nyugdíj az aktív dolgozó keresetének 70 %-a körül volt, jelenleg 50% alá esett. Megvédjük a nyugdíjasokat a pénzüktől! Csak a süketek párbeszéde folyik.
Dr. Proktor
@laja70: Mindig meglesz a virtuális kétharmad amíg az emberek enyhe többsége inkább hisz a fülének mint a szemének!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.