A teszteket közbeszerzés nélkül vette a Bayer Zsolt felesége által vezetett OVSZ, mindet ugyanattól a cégtől.

3 milliárd forintnyi PCR-tesztet dobott ki használatlanul az Országos Vérellátó Szolgálat

Bayerné Dr. Matusovits Andrea. Kép: Országos Vérellátó Szolgálat / Facebook

2022 májusában a Bayer Zsolt felesége által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) milliárdos értékben selejtezett le PCR-teszteket – írja az Átlátszó. A Matusovits Andrea által vezetett OVSZ korábban a koronavírus-járvány miatt felmentést kapott a közbeszerzés alól, majd 18,2 milliárd forintért vásárolt be a koronavírus-vizsgálatokhoz szükséges eszközökből, illetve rendelt ilyen szolgáltatásokat. Az Átlátszó által hivatkozott dokumentumokból az is kiderül:

A pénz jelentős részét, nettó 16,28 milliárd forintot a Vascular Venture Kft.-nél költötték el, a cégtől 1 millió PCR-tesztet vettek 16 ezer forintos darabáron.

Az Átlátszó addig levelezett a különböző hivatalokkal és intézményekkel, míg végül egy közadatigénylésükre kapott válaszból kiderült: 188 582 használatlan tesztet selejtezett le az OVSZ. Éppen olyan típusú tesztekről van szó, mint amilyeneket a Vascular Venturetől vettek.

Az OVSZ által a Vasculare-nek kifizetett bő 16 ezres darabárral számolva a leselejtezett tesztek ára nettó 3,07 milliárd forint volt, vagyis ennyi ment a kukába.

A lap felidézi, hogy a 16,8 milliárdos PCR-beszerzésről szóló cikkük után Sebián-Petrovszki László, a DK képviselője Polt Péter legfőbb ügyésznél érdeklődött, hogy indít-e vizsgálatot az ügyben. Polt a kérdést feljelentésként értékelte, elküldte a rendőrségnek, az pedig semmi gyanúsat nem talált.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Namely: de ha rettegtek, miért nem fogyott el?
Te mekkora buta suttyó vagy...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
3 milliárd közpénzért vásárolgat ez a némber?
Vegye a saját pénzéből ilyen felelőtlenül, ne a közösből!
Mocskos szemét maffiózók!
CsipkeRózsa
Ők tartogatták, a jónép pedig pénzért jutott hozzá!
CsipkeRózsa
Bayerné mögött még a fal is véres!
Sakk Matt
@Namely: Volt és lazábban aktív sportolóként is majdnem beadtam a kulcsot! Rokoni, ismerősi körben is megszenvedték, páran covid-intenzíven feküdtek.
DE!
Még ha nem is volt rá szükség, használatlanul nem dobjuk ki! Miért nem adták oda cégeknek, hogy ingyen tesztelhessék a dolgozóikat? Vagy felajánlják azoknak, akiknek szüksége van rá.
Ez ÍGY nem pazarlás, ez ÍGY bűncselekmény!
Aki Én
@Namely: de ha rettegtek, miért nem fogyott el?
Te mekkora buta suttyó vagy...
Sámannus
@Namely: Jó van süket hülye gyerek leülhetsz. Megcsócsálhatod milyen szart etetnek meg veled az a szarházi mocskos gennyes bűnöző bandád. Hát amikor az időseket szállítani kellett és el kellett kerőlni az otthonok, vagy a gondozottakban a fertőzést tesztelni kellett Amikor , ezt nem tették, mert ezek a ganyéjoknagypénzekért árulták oda, ahol annak nem sok értelme volt, mert aki nem volt kockázatos egészségi állapota annak nem is kellett volna tesztelni. Vagyis olyankor kellett volna használni amikor ezzel a veszélyeztetetteket megvédik a fertőzöttektől. Látomd a fideszesek ezért agyhalottak, mert még ilyenkor utólag sem képesek gondolkodni, mennyi bűnt követtek el ezek a mocskos aljas szarházik, és okoztak sokkal több halálos áldozatot mint másországokban Ezek az aljas ganyéjok akkoris rablásra használták csak a vészhelyzetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.