A teszteket közbeszerzés nélkül vette a Bayer Zsolt felesége által vezetett OVSZ, mindet ugyanattól a cégtől.

3 milliárd forintnyi PCR-tesztet dobott ki használatlanul az Országos Vérellátó Szolgálat

Bayerné Dr. Matusovits Andrea. Kép: Országos Vérellátó Szolgálat / Facebook

2022 májusában a Bayer Zsolt felesége által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) milliárdos értékben selejtezett le PCR-teszteket – írja az Átlátszó. A Matusovits Andrea által vezetett OVSZ korábban a koronavírus-járvány miatt felmentést kapott a közbeszerzés alól, majd 18,2 milliárd forintért vásárolt be a koronavírus-vizsgálatokhoz szükséges eszközökből, illetve rendelt ilyen szolgáltatásokat. Az Átlátszó által hivatkozott dokumentumokból az is kiderül:

A pénz jelentős részét, nettó 16,28 milliárd forintot a Vascular Venture Kft.-nél költötték el, a cégtől 1 millió PCR-tesztet vettek 16 ezer forintos darabáron.

Az Átlátszó addig levelezett a különböző hivatalokkal és intézményekkel, míg végül egy közadatigénylésükre kapott válaszból kiderült: 188 582 használatlan tesztet selejtezett le az OVSZ. Éppen olyan típusú tesztekről van szó, mint amilyeneket a Vascular Venturetől vettek.

Az OVSZ által a Vasculare-nek kifizetett bő 16 ezres darabárral számolva a leselejtezett tesztek ára nettó 3,07 milliárd forint volt, vagyis ennyi ment a kukába.

A lap felidézi, hogy a 16,8 milliárdos PCR-beszerzésről szóló cikkük után Sebián-Petrovszki László, a DK képviselője Polt Péter legfőbb ügyésznél érdeklődött, hogy indít-e vizsgálatot az ügyben. Polt a kérdést feljelentésként értékelte, elküldte a rendőrségnek, az pedig semmi gyanúsat nem talált.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Namely: de ha rettegtek, miért nem fogyott el?
Te mekkora buta suttyó vagy...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
Így megy ez nemzethyéknél! Zsótánynénak volt már egyéb ügye is..most ez, aztán a Trianonos felköpés indiai vendégmigránsokkal zsótánynál. Szép kiccsalád!
nemkati
Mégis mi lenne gyanús egy kidobott 3 milliárd forinton???

Van valami, amit ez az 0rbán rendszer csinált, aminek értelme, haszna volt, és amire elköltött pénz nem a haverok zsebében landolt?
jesz
és ilyenkor hol vannak a Gyurcsány vezette tüntetők?
nemkati
@jesz: És a nem Gyurcsány vezették?
Namely
Tetszettek volna nem rettegni a náthától, és akkor nem szerezték volna be ezeket.
rücsü41
BZS felesége csak nem valami tartozást egyenlített ki így?
jáger laszló
Mivel használhatatlanná vált,hát leselejtezték!!
Idáig is így csinálták
Nincs ebben semmi érdekes Ja,hogy nem ilyen mértékben!!??
Hát igen!
csak ennyi
barátilag
J.L.
DR PRÉDlKÁTOR
Én meg fizethettem 20 ezer forintot, amikor PCR tesztet kellett csináltatnom, mert oltatlan vagyok és másképp nem mehettem be a kórházba látogatóba...
Kovács Máté
A 300 milliárdos lélegeztető gépeket is majd így kidobják pár év múlva.
Nagy üzlet volt pár embernek,nagy lábat növesztettek.
Sámannus
No az a kurvanagypofájú kretént is vezetőszáron tángatnám, mint a kutyát.
Béla333
3 milliárd közpénzért vásárolgat ez a némber?
Vegye a saját pénzéből ilyen felelőtlenül, ne a közösből!
Mocskos szemét maffiózók!
CsipkeRózsa
Ők tartogatták, a jónép pedig pénzért jutott hozzá!
CsipkeRózsa
Bayerné mögött még a fal is véres!
Sakk Matt
@Namely: Volt és lazábban aktív sportolóként is majdnem beadtam a kulcsot! Rokoni, ismerősi körben is megszenvedték, páran covid-intenzíven feküdtek.
DE!
Még ha nem is volt rá szükség, használatlanul nem dobjuk ki! Miért nem adták oda cégeknek, hogy ingyen tesztelhessék a dolgozóikat? Vagy felajánlják azoknak, akiknek szüksége van rá.
Ez ÍGY nem pazarlás, ez ÍGY bűncselekmény!
Aki Én
@Namely: de ha rettegtek, miért nem fogyott el?
Te mekkora buta suttyó vagy...
Sámannus
@Namely: Jó van süket hülye gyerek leülhetsz. Megcsócsálhatod milyen szart etetnek meg veled az a szarházi mocskos gennyes bűnöző bandád. Hát amikor az időseket szállítani kellett és el kellett kerőlni az otthonok, vagy a gondozottakban a fertőzést tesztelni kellett Amikor , ezt nem tették, mert ezek a ganyéjoknagypénzekért árulták oda, ahol annak nem sok értelme volt, mert aki nem volt kockázatos egészségi állapota annak nem is kellett volna tesztelni. Vagyis olyankor kellett volna használni amikor ezzel a veszélyeztetetteket megvédik a fertőzöttektől. Látomd a fideszesek ezért agyhalottak, mert még ilyenkor utólag sem képesek gondolkodni, mennyi bűnt követtek el ezek a mocskos aljas szarházik, és okoztak sokkal több halálos áldozatot mint másországokban Ezek az aljas ganyéjok akkoris rablásra használták csak a vészhelyzetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.