Vági Márton pécsi újságíró, aki közel egy éve elhagyta az országot, mert szerinte egyre élhetetlenebb lett, közösségi oldalán így ír a II. magyar hadsereg doni katasztrófájáról. 100 éve történt - Emlékezzünk a mai napon is arra...

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Háááááát bizony igaza van! Nem a szovjetek támadták meg M.o-t, hogy védeni kellett volna hazánkat, hanem forditva! "Szövetségben" a németekkel mi támadtuk meg a Szovjetuniót.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@szegfue: ...:)...a katonaság magyar neve a honvédség...:)...amúgy a katona a fegyveres testület rendfokozat nélküli tagját jelenti.
vacsi
@Shikari: Ezek a szerencsétlenek nem hősök voltak, hanem áldozatok!
szegfue
@Csizmás Kond: 8:54 Kösz. a "továbbképzést":)))
Persze lehet vitatkozni ezen, de a véleményem továbbra is változatlan: a magyarok nem a hazát védték ebben az esetben.
Csizmás Kond
@szegfue: ...mindig ilyen ha valaki más a főnök...ma is ugyanez a helyzet...hány magyar honvád és nemcsak szolgál idegen országban hogy ott valakik ne tudják a saját érdekeiket kiharcolni...mert egy másik nagyhatalomnak az az érdeke.
balos
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
rücsü41
Szerintem nem elfogadható az hogy a Don kanyarban harcoló és maghaló magyar katonák nem honvédek voltak.Ugyanis az a katona akit az állam, vagy a kormány besoroz katonának, annak mind esküt kell tenni a haza védelmére , és ezért ők honvédek!Az más kérdés , hogy ténylegesen haza védelme érdekében harcoltak -e a Donnál, de erre is a politikusok mindig találnak magyarázatot, például itt azt, hogy a bolsevizmus, a kommunisták elleni harc a magyar haza ,a társadalom érdekében történt, mert az akkori politikusok úgy gondolták ,hogy a bolsevizmustól , a kommunizmustól meg kell védeni a hazát pont ott a Don kanyarnál.Hogy ez mennyire volt igaz és elfogadható az egy más kérdés, de ezt akkor sem és most vitathatja egy katonai szolgálatot teljesítő.Azt a kijelentést hogy az életüket a haza érdekében áldozták vitatnám , mert akkor a hazának már nem az volt az érdeke hogy Donnál harcoljanak, hanem inkább az ország védelmét kellett volna hogy ellássák ezek a katonák az ország területén belül,Szerintem a honvédeskü szövegében megfogalmazottak betartása miatt érdemelnek tiszteletet ezek a katonák, és hogy életüket áldozták, ezért hősöknek is lehet őket nevezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.