Vági Márton pécsi újságíró, aki közel egy éve elhagyta az országot, mert szerinte egyre élhetetlenebb lett, közösségi oldalán így ír a II. magyar hadsereg doni katasztrófájáról. 100 éve történt - Emlékezzünk a mai napon is arra...

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Háááááát bizony igaza van! Nem a szovjetek támadták meg M.o-t, hogy védeni kellett volna hazánkat, hanem forditva! "Szövetségben" a németekkel mi támadtuk meg a Szovjetuniót.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Egy ország élhetőségét épp az ilyen faszkalap vizetprédikáló semmiháziak ássák alá akik a szarakodásaikból próbálnak tőkét kovácsolni.
szegfue
Háááááát bizony igaza van! Nem a szovjetek támadták meg M.o-t, hogy védeni kellett volna hazánkat, hanem forditva! "Szövetségben" a németekkel mi támadtuk meg a Szovjetuniót.
Yoda69
@Shikari: A magyar katonak, a 2.Magyar Hadsereg hosei hortimiklos balfaszsaga miatt haltak meg vagy estek hadifogsagba. A 200 ezeres haderobol jo ha tizezren megusztak élve. Nem a hazat vedve haltak meg, hanem orosz teruleten, megszallo hatalomkent voltak ott, akiket a szovetsegesek, de leginkabb a magyar vezetes elarult es cserben hagyott.
Csizmás Kond
@szegfue: ...de attól a honvéd még honvéd maradt.
...és szövetséges...az akkori szövetséget mert háborúba sodort ma nagyon sok megveti, a mait ami szintén háborúba sodorhat ugyanazok pártolják...
sokanvagyunk
@Shikari: Szerintem az akkori és a mostani szövetségeseknek más a véleményük.
izéke
@Shikari: az ukránok most ugyanúgy védik Európát a kommunista putyini tébolytól.
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
izéke
@Shikari: a te eszedet nem kell védeni,szerencsére. Ennyi egetverő ostobaságot egyedül hogy tudsz összeszedni? Hányan segítenek neked?
izéke
@Shikari: ma hány zsidógyerek haláláról álmodtál? Ezért drogozol keményen,hogy álomban tartson?
dr. prédikátor
@Shikari: Te ugatst magyarságról te matszatt faszú 1 bites szarkupac
Yoda69
@Shikari: Felfogtad, amit írtam, bringás? El tudsz számolni egészen háromig?
Akkor megértenéd, hogy a közel 200 ezer magyar katona halála az általad nagyra tisztelt hortimiklosnak köszönhető. Aki nem csak a 2.Magyar Hadsereget hagyta veszni, de odadobta az országot hitler kénye kedvenek, aztan meg hagyta hogy a ruszkik lepusztitsak.
Yoda69
@Shikari: Hat lehet, hogy Romániában ezt te igy tanultad Csau alatt, ezzel szemben az igazság az, amit fentebb írtam.
Sakk Matt
...

"Nem olyan régen felmerült, hogy miért van drasztikusan kevés 100 év körüli magyar férfi. Az egyik ok, hogy akik most 100 évesek lehetnének, azok 20 évesen a hazájuktól 2000 kilométerre haltak meg, teljesen értelmetlenül, Horthy Miklós miatt."
szegfue
@Csizmás Kond: tegnap 12:56 Szerintem meg nem... ebben, ill. a hasonló esetekben katona, nem pedig honvéd.
simmering73
@Shikari: Elmentek otthonról, ketyós?
balos
@Shikari: Meg a turulbaszó családodén akik a horti seggén voltak pattanások!
balos
A szakálysanya is megfelel a nemzethy tetveknek!Úgy nemzethy,ahogy a szaros slózi papir a rötyiben!
Csizmás Kond
@szegfue: ...:)...a katonaság magyar neve a honvédség...:)...amúgy a katona a fegyveres testület rendfokozat nélküli tagját jelenti.
vacsi
@Shikari: Ezek a szerencsétlenek nem hősök voltak, hanem áldozatok!
szegfue
@Csizmás Kond: 8:54 Kösz. a "továbbképzést":)))
Persze lehet vitatkozni ezen, de a véleményem továbbra is változatlan: a magyarok nem a hazát védték ebben az esetben.
Csizmás Kond
@szegfue: ...mindig ilyen ha valaki más a főnök...ma is ugyanez a helyzet...hány magyar honvád és nemcsak szolgál idegen országban hogy ott valakik ne tudják a saját érdekeiket kiharcolni...mert egy másik nagyhatalomnak az az érdeke.
balos
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
rücsü41
Szerintem nem elfogadható az hogy a Don kanyarban harcoló és maghaló magyar katonák nem honvédek voltak.Ugyanis az a katona akit az állam, vagy a kormány besoroz katonának, annak mind esküt kell tenni a haza védelmére , és ezért ők honvédek!Az más kérdés , hogy ténylegesen haza védelme érdekében harcoltak -e a Donnál, de erre is a politikusok mindig találnak magyarázatot, például itt azt, hogy a bolsevizmus, a kommunisták elleni harc a magyar haza ,a társadalom érdekében történt, mert az akkori politikusok úgy gondolták ,hogy a bolsevizmustól , a kommunizmustól meg kell védeni a hazát pont ott a Don kanyarnál.Hogy ez mennyire volt igaz és elfogadható az egy más kérdés, de ezt akkor sem és most vitathatja egy katonai szolgálatot teljesítő.Azt a kijelentést hogy az életüket a haza érdekében áldozták vitatnám , mert akkor a hazának már nem az volt az érdeke hogy Donnál harcoljanak, hanem inkább az ország védelmét kellett volna hogy ellássák ezek a katonák az ország területén belül,Szerintem a honvédeskü szövegében megfogalmazottak betartása miatt érdemelnek tiszteletet ezek a katonák, és hogy életüket áldozták, ezért hősöknek is lehet őket nevezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.