Kettős mérce alkalmazásával vádolta Brüsszelt Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzésben.

Új ellenséget talált a Fidesz: A lengyel Tusk-kormány az új feketebárány

A politikus közölte: a Tusk-kormány hetek alatt szétverte a lengyel jogállamot. Mégsem indul egyetlen eljárás sem Brüsszelből. Kizárólag azért, mert a haverjuk teszi ezt. Pedig, a korábbi jobboldali kormány idején ehhez az üres vádaskodás is elég volt. Ezzel szembesítettem ma a Parlament plenáris ülését és a Bizottságot – fogalmazott.

A poszthoz kapcsolódó, európai parlamenti felszólalást összegző videóban Hidvéghi Balázs megdöbbentőnek nevezte azt a csöndet, ami az Európai Parlament és az Európai Bizottság részéről kíséri "a jogállamiság égbekiáltó lengyelországi megsértését".

A Tusk-kormány politikai bosszúhadjáratot indított ellenfelei ellen, lábbal tiporja a jogállamiság, a demokrácia elveit, olyan független szervezeteket támad, mint a média vagy a bíróságok – fogalmazott a politikus, hozzátéve, az Európai Parlamentben "még csak egy kérdés sem hangzott el ezzel kapcsolatban", nincsen kommentár, senki nem fenyeget a hetedik cikkely szerinti eljárással.

Ez iskolapéldája a jogállamisággal kapcsolatos kettős mércének

- fogalmazott felszólalásában a Fidesz EP-képviselője, aki azt hangsúlyozta, akkor is szót kell emelni a jogsértés ellen, ha azt egy barát követi el.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Tusk példakép, és tiszteletre méltó a lengyel nép józansága, amellyel kifarolt a PiS mögül.
Érdekes, a lengyelek soha nem követelték a tiszteletet, mert tudták, hogy azért tenni kell.
A magyarok mindig csodálkoznak, és kikérik maguknak, hogy mindenről lemaradnak, csonkul az országuk, és épül le a társadalmuk. Eszükbe sem jut magukban keresni a hibát, de legalább körülnézni, hogy akár a szomszéd országok miért húznak el mellettük, és miért húzódnak el tőlünk. Ez a magyar átok, de a feloldozást nem "fentről" kell várni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők megkapták az eligazítást: most már tudják, hogy a napi 5 perces "gyűlölet ideje" alatt kiket is kell szidni!
Péter2
@Béla333: Kell a bolondoknak a szellemi táplálék , a saját félelmük , hogy ez velük is megtörténhet ,mert az eset ugyan az , kicsi eltéréssel , csak nem tudom mi volt a jogtiprás , az , hogy a pisa párt 2 tagja elkövetett bűncselekményt , és ugyan ez a párt állított elnök meg kegyelmet adott ennek a jogerősen 2 bűnözőnek, és most az új kormány letölteti a büntetést , a másik , hogy a közmédiából azonnal eltávolították a hazug bujtogató propagandistákat , még szép , így legalább nem került emberéletbe , remélem a propagandistákat jó sokáig hűvösre teszik az aljasságuk és a hatalom szolgálata miatt ! Ez a jogállam , ha bűnt követ el azért felelni kell , nincs haver , hogy elsikálja itt is ez lesz mikor bukik a rezsim !
lusta
Így kell a nemzethy matyar gyapjast hülyíteni. Ha a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk képviselője mondja, akkor biztos úgy is van. Konkrétumot már nem is kell adni, mert még kiderülne, mekkora baromságokat regöl Balázska.
lusta
@Péter2: Decemberben jogerősen el lette ítélve Kamiński i Wąsik. Van egy kis buk;ja a b0rt0nbe csuk'suknak. Ez ]gy volt, hogy a feklszabadult helyre kapott az elítélt behívót és megkezdhette a jogerős büntetésének letöltését. A pisorkik ezt nehezményezték, hogy lehet az, elítélték és otthon van nem a dutyiban. Ezért a pisorkik pár éve megváltoztatták az eljárást, miszerint a jogerős büntetés kiszabása után azonnal irány a dutyi. Na ezért is mentek a rendőrök értük. A másik, hogy Duda már ugyanez ügyben, még 2016-ban kegyelemben részesítette őket, amikor még nem voltak jogwerősen elítélve. Ez olyan, mint az anyakönyv-vezetőnél a házassági szertártásnál kérni egy válási papírt is. Most az eset még érdekesebb, mert a jogerős ítélet után egy percébe kerülne Dudának a kegyelem meghozása és az azonnali szabadlábra helyezés.
rücsü41
Megy az ellenfél besározása ezerrel!Ma a Magyar Rádió 1 délutáni adásában arról vitatkoztak az emberek hogy az új lengyel kormány vezetőjének fia és ő korábban büntetőjogi eljárás alatt álltak , és most ez az ember a lengyel jogállamiságot teszi tönkre,és hogy mit szólnak ehhez a magyar emberek.Nem tudja a Magyar Rádió riportere hogy lengyel ügyekben a lengyelek döntöttek , úgy ahogy a magyarok a magyar ügyekben,és azt az ember emelték a kormány vezetőjévé akit most a mi "pártatlan " rádiónk be akar sározni.Hogy miért?Biztos nem azért mert segíteni akarnak az új lengyel kormánynak, hiszen Orbán barátja a leváltott elnök volt , minden áron be akarják sározni a magyarok előtt az új vezetőt.Olyan emberről kellene véleményt mondaniuk a a magyaroknak, akit egy bírósági eljárásban a bíróság nem most hanem jóval korábban, felmentett . Valószínű azért mert nem tudták bebizonyítani hogy a vád amivel illették ezt az embert , nem állt meg.Ezek után is a mi" körültekintő és a jogszabályokat betartó" médiánk mégis azt szerette volna ha a hallgatók mint bűncselekményt elkövetőt ítélnék meg a lengyel kormányfőt.Szégyen, hogy egy hírközlő szerv ennyire nem veszi figyelembe a tényeket és egy büntetőügyben felmentett embert úgy mutat be mintha a bűncselekményt, amivel megvádolták, elkövette volna.Teszi ezt mind azért mert Orbán barátja helyett most ő kormányozza Lengyelországot!
human
Pár évtized múlva majd plaktákiállítás lesz az Orbán-rendszer ellenségeiből a NER terror házában.
Nyírfa
Tusk példakép, és tiszteletre méltó a lengyel nép józansága, amellyel kifarolt a PiS mögül.
Érdekes, a lengyelek soha nem követelték a tiszteletet, mert tudták, hogy azért tenni kell.
A magyarok mindig csodálkoznak, és kikérik maguknak, hogy mindenről lemaradnak, csonkul az országuk, és épül le a társadalmuk. Eszükbe sem jut magukban keresni a hibát, de legalább körülnézni, hogy akár a szomszéd országok miért húznak el mellettük, és miért húzódnak el tőlünk. Ez a magyar átok, de a feloldozást nem "fentről" kell várni.
csak úgy....
szegény soros...,mikor új ellenségre lel a fidesz,akkor öt már le se szarják, pedíg sokat segített ezeknek a hazúg,tolvaj tetveseknek...
Qqberci
@csak úgy...: "Hát Bástya elvtársat már senki nem akarja megölni?" @human: NERror háza...
Pusztai
És a sorosozó Soros pénzén és egyetemén pallérozódó fideszt nem tudja ez a kretén balfasz ellenzék pofán csapni egy hatásos kemény riposzttal, a szart képtelenek visszagyűrni!!
Meddig balfaszkodhat ez az ellenzéknek csúfolt szarhalom?
Mikor jön rá a választás SIKERE 90%-BAN A KOMMUNIKÁCIÓN MÚLIK??
Szar kommunikáció, kétharmad fidesz.
..
Bödőcs Tibor: " A két nagy tragédiája ennek az országnak a kormány meg az ellenzék."
Pusztai
@csak úgy...: Nem szarják le ezerrel Sorosozzák, és Soros hálózat tagnak hazudja a fidesz Tuskékat.
Ostoba, balfasz álellenzéki szarhalom, meg képtelen egyetlen ütős mondattal odabaszni!!
Megkérdezni hány mrd-ot is kaptak geczicsótányék?
Hánynak van Soros diplomája??
Dr. Proktor
Megszólalt a gazda ánusza? Tusk nem a jogállamot verte szét, hanem az illiberális farokságot kezdte lebontani...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.