Orbán és Trump kapcsolata ismét a figyelem középpontjába került, amikor a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) Magyarországra látogatásának híre kiszivárgott – írta meg a Hírklikk.

A volt külügyminiszter szerint: „Orbán Viktor mindent arra tesz, hogy Donald Trump megnyeri az elnökválasztást ”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter, szerint Orbán mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa Donald Trumpot az elnökválasztáson, és reménykedik abban, hogy ez a kapcsolat hozzásegíti az Egyesült Államokban a republikánus szélsőjobb támogatását.

Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a jobb kapcsolat az USA-val még nem jelenti azt, hogy javulna a viszony a NATO-hoz és az EU-hoz.

A HÍrklikk szerint a CPAC-Hungary rendezvény a szélsőjobboldal politikusaiknak és a világ más országaiban tevékenykedő képviselőinek szól.

A rendezvényt a Republikánus Párt szélsőjobb szárnyának éves nagygyűléseként is emlegetik, és ezúttal is az Alapjogokért Központ szervezi meg, természetesen állami pénzből.

A főszónok Orbán Viktor lesz, és a résztvevők között várhatóan olyan személyek is helyet kapnak, akik a szélsőjobboldali eszméket vallják. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint a rendezvényen résztvevők a világ minden tájáról érkeznek, hogy egyesítsék erőiket a jobboldali forradalom érdekében:

„egész Európából, sőt, a világ minden tájáról érkező szövetségeseinkkel sikerre visszük a jobboldal nemzetközi forradalmát: woketalanítunk, aztán lecsapoljuk a mocsarat, hogy visszavegyük Brüsszelt és visszahódítsuk Washingtont is!”

A CPAC Hungary tavalyi rendezvénye kiverte a biztosítékot, amikor a  The Guardian egyik újságíróját kidobták a rendezvényről interjú közben.

A rendezvény szervezője, az Alapjogokért Központ, a CPAC Hungary költségeit az állami támogatásból fedezi.

A vita körülveszi, hogy mit is jelent ez a rendezvény a magyar politikai színtéren. Jeszenszky Géza szerint a címkék, mint például "szélsőjobb", igen rugalmasak és bizonytalanok. Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a NATO- és EU-barát orosz- és kínabarát irányvonal Magyarországon nem talál támogatottságra Európában.

Láthatólag Orbán Viktor továbbra is támogatja és részt vesz olyan eseményeken, amelyek a szélsőjobb politikai vonalat képviselik, feltehetőleg azt remélve, hogy ez a kapcsolat erősíti a politikai szövetségét a nemzetközi színtéren.

Forrás: Hírklikk

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Csakhogy O1G állítólag Magyarország miniszterelnöke (bár ebben igen sokan kételkednek!), ezért egy másik ország választásánál nem szabad semelyik félnek az ország nevében szurkolni! Ez nem lutri!
Írjon a Tramplinak egy hűségnyilatkozatot, de csak a saját nevében!
Ostoba, hozzá nem értő anti politikusok ezek ott mind a maffiánál!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Nem tudom,de gondolom a Gyuri bácsinak is hasonló véleménye lenne a fekáliás jelzőt osztogató k.tisztünkről ,de őt erről nem kérdezik +,így a kérdés marad költői!!
Csak ennyi röviden
barátilag
J.L.
Ezodabasz
@Őrnagy: Nem is vagy te olyan hülye mint aminek álcázod magad! Ha csak egy apróságot kihagynál a mondanivalódból akkor sokkal jobb lenne:)) Pl: Hugyagyú, gyagyás, szarosgyurka, stb...
A gyűlölet gyűlöletet szül. Akit te így minősítesz az téged útálni fog, függetlenül attól hogy mit mondasz!
RonaGyuri
s közben a fiacsk!!!

Pedig ez itthon nagyon jól bevált

a derék 444.hu leleplezi Jeszenszky Zsolt jobboldali véleményvezér az előző holland kormányt a gazdatüntetések hátterét magyarázó videójában elkövetett durva hazugságait

A derék DJ, véleményvezér és főleg Politikai hobbista a Kontextus Youtube-csatornáján futó, A valóság ezer darabja című műsorában jelentkezett egy tényfeltárónak szánt videóval a 2019 óta tartó holland gazdatüntetések hátteréről. A videóban olyan erős állításokat tesz, mint: „Mark Rutte korábbi holland miniszterelnök ezen a tüntetésen ’éles fegyverrel lövetett’ a tüntető holland gazdákra”!!! =))
Hát igen neki és Tsainak nagyon bejött az az olvasat 2006-ból (minimum tévesnek találtatván azokat, akik emlékeznek a deák téri csatára, amit a HÍRTV egyenesben adott), hogy Dobrev Klára lovascsapatai élen lövette ki a békésen sétálható polgárok szemét! =))
Dr. Proktor
Putyin tanulhatna! Nem megtámadni kell a szomszédokat hanem megnyerni...
Dr. Proktor
@csak úgy...: Elmebeteget nem bántunk! Nem tehet róla...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.