Az LMP  a budapesti vezetésre másfajta politikai ajánlatot kíván felmutatni, és ehhez olyan független jelöltet keres, akiről nem a párthovatartozás jut az emberek eszébe – jelentette ki Ungár Péter társelnök az LMP Budapest kongresszusán szombaton.

LMP: Lehet más a budapesti politika

Ungár Péter társelnök beszédet mond, miután európai parlamenti választási listavezetőnek választották az LMP – Magyarország Zöld Pártja budapesti kongresszusán 2023. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az online közvetített rendezvényen Ungár Péter kiemelte, hogy az LMP olyan jelöltet keres, aki képes a város irányítására, és a közösségi közlekedést használók érdekeit is képviseli.

Fontosnak tartják, hogy a jelölt a közösségi közlekedést bővíteni akarja, ne pedig ritkítani, és álljon ki a zöld fejlesztések mellett.

A társelnök szerint Budapestnek nem felhőkarcolókra és luxuslakásokra van szüksége, hanem parkokra és szociális bérlakásokra.

Ungár Péter bírálta Karácsony Gergely főpolgármester politikáját, szerinte nem az számít, hogy mit képvisel, hanem az, hogy a Facebookon milyen módon tudja magát Orbán Viktor áldozataként beállítani.

Kifogásolta, hogy a budapesti ellenzéki tárgyalások nem a tartalomról, hanem személyekről szólnak.

Az LMP társelnöke elmondta, hogy a párt nem nevez még meg jelöltet, mert szerinte "nem a gombhoz varrják a kabátot", és a várakozásnak is megvan az öröme.

Az előző országgyűlési választás eredményét értékelve Ungár Péter elismerte, hogy az LMP számára az akkora vereség volt, hogy mindent újjá kellett építeniük. 

Az LMP célul tűzte ki, hogy szakít a "gyurcsányozásokkal" és "orbánozásokkal", és új, tartalomra összpontosított politikát képvisel.

Bírálta a többi ellenzéki pártot, szerinte kevés az újítás, és az őszinteségre van szükség a politikában.Ungár Péter szerint ezáltal lesznek képesek az LMP-t a továbbiakban sikeresen pozícionálni a politikai térképen.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
„Az LMP célul tűzte ki, hogy szakít a "gyurcsányozásokkal" és "orbánozásokkal", és új, tartalomra összpontosított politikát képvisel.”

Ja..helyette karácsonyoznak!

„Ungár Péter bírálta Karácsony Gergely főpolgármester politikáját, szerinte nem az számít, hogy mit képvisel, hanem az, hogy a Facebookon milyen módon tudja magát Orbán Viktor áldozataként beállítani.”

Mert 50-60 MRD elvonás ill. plusz teher nem Budapest és a fővárosiak szívatása?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...lehetne...ha nem politizálna ennyi hozzánemértő semmirekellő...mert az ilyenek csak azért vannak hogy jó sok pénzért elsemmiskedjék az időt, mondjanak valami hajmeresztőt azon kívül semmi.
Sakk Matt
„Az LMP célul tűzte ki, hogy szakít a "gyurcsányozásokkal" és "orbánozásokkal", és új, tartalomra összpontosított politikát képvisel.”

Ja..helyette karácsonyoznak!

„Ungár Péter bírálta Karácsony Gergely főpolgármester politikáját, szerinte nem az számít, hogy mit képvisel, hanem az, hogy a Facebookon milyen módon tudja magát Orbán Viktor áldozataként beállítani.”

Mert 50-60 MRD elvonás ill. plusz teher nem Budapest és a fővárosiak szívatása?!
Béla333
Ez az LMP köszönő viszonyban sincs azzal az LMP-vel, amit 2018-ban Szél Bernadett és Hadházy közösen irányított.
Az, akkor egy olyan lehetőség volt az ország számára a változásra, ami nem tudom mikor adódik legközelebb.
Sajnos, hogy a DK és annak a fanatikusai akkor az LMP-t tartották nagyobb veszélynek, nem a Fideszt és az LMP ellen kampányoltak, akik még így is nagyobb támogatást értek el akkor, mint a Feriék.
De akkor (is) az volt a DK-nak a legfontosabb, hogy más ne nyerhessen olyan, aki nem símul bele az elmúlt 33 év MSZP(DK)-Fidesz maffiaszövetségbe, aki nem garantálja a politikusi elit bűncselekményeinek az elsimítását!
Ezért volt mindennél fontosabb az LMP bukása!
De ez már történelem!
rücsü41
Tisztelt Ungár Péter!Már a cikkbeli első mondatok sem felelnek meg a valóságnak, ugyanis már nem keres a programhoz megfelelő jelöltet az LMP, mert már Vitézit régen megkereste és megtalálta.Most úgy adják elő ezt a dolgot mintha megalkották volna azokat a feltételeket amelyeknek a főpolgármesternek meg kell felelni és most keresik azt az embert aki felvállalja ezek képviseletét.A valóság meg az hogy előbb megkeresték Vitézit , aki még mindig hezitál, de a programjukat még nem ismertették a választókkal , így az teljesen ismeretlen.Annyi nem elég hogy zöldebb Magyarországot akarunk, sokkal részletesebben kellene tájékoztatni a választókat hogy mit akar az LMP egy cikluson át megvalósíttatni a neki esküt tett főpolgármesterrel.
jáger laszló
Micsoda program!!
Mindjárt hanyatt dobom magam
Nem lehetne más,mert ez eléggé vérszegény így elsőre...
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
péterke,kérd meg a gazsika kezét és alapítsatok dinasztiát ...
Havanagi
Ungár, az ő anyja és a fidesz.Ez is egy Trójai faló.Ugyan kit is képviselne?Szájtépéssel jól el van a többmilliárdos vagyonkájában,összejárnak a putrissal,de ő ellenzékinek vallja magát.Olyan ez,mint amikor a szexmunkás munkának nevezi azt a bxást,amit egy magára valamit is adó ember nem csinál.Az MUNKA.Ez meg (Ungár) ellenzéki a fidesz lombikban!Remélem jó nagyot fognak bukni!!
Horizont
"olyan független jelöltet keres, akiről nem a párthovatartozás jut az emberek eszébe "
Hát rólad nekem az anyád jut eszembe aki nyalja orbán seggét, biztos hozza viszi a híreket és befolyásol téged. Az egész LMP-t lejáratod, kicsinálod a hülye párttársaid meg hagyják.
Ezt a gyurcsányozást eljátszotta már Karácsony meg MZP a parlamenti választások előtt, be is döntötte az ellenzéket. Az emberek nem vevők erre. És rád sem.
Sámannus
No ecsém akkor te mit személyeskedsz farpofába szorult riheronyg kecsege.
kereső
Az LMP az élő példa arra, hogy nem lehet más a politika. Magyarországon legalábbis biztosan nem-mindaddig amig a "változást" valóban akarók- a pártok, a civilek...és mindenki más, aki nem a fideSS szekerét tolja, ki nem lép a NER keretei közül, és párt politika helyett nem csinál "országpolitikát"- amely azzal kezdődik, hogy ::::::..felszámolni a NER-t alapizéstől kezdve, és a fideSS-t , és minden fasiszta/nyilas nyúlványát örök időkre megfosztani a közéletbe való visszatéréstől.Kormányváltásról beszélni, ábrándozni lehet- de a valóság az, hogy az állampárt már mindent elfoglalt, sőt belakott a 14 év alatt, és egy "kormányváltáskor" is ott maradnak a helyükön. És akkor csak egy gombot varrtunk a kabátra, amely más szinű-mint a többi, de a kabát ugyanaz maradt.
kereső
@Maccska: Mi az hogy a "magyar emberek kegyelméből", te senkiházi? Az én őseim Mária Terézia "kegyelméből" éltek ebben az országban, azóta dolgoztak ezért az országért, ahogyan én is egész felnőtt életemben. Takarodj vissza a NER scheggébe, te sehonnai bitang. Ha nem fizetnék qrva sok adót sok-sok sorstársamhoz hasonlóan, a te állad már felkopott volna, te élősködő parazita.Olyan vagy ,mint "aranka"- na nem a kislány, hanem a gyomnövény, amely megfojtja a "gazdáját"- ez a fideSS veled együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.