Novák Katalin kijelentette, hogy a törökök jóváhagyták a svéd NATO-csatlakozást, most rajtunk a sor.

Húsz hónap várakoztatás után a török parlament kedd este megszavazta Svédország NATO-csatlakozását. A ratifikációs okmányt most már csak Recep Tayyip Erdogan elnöknek kell aláírnia, illetve közzé kell tenni a közlönyben is, hogy hatályba léphessen. Így minden bizonnyal

Magyarország marad az egyetlen olyan NATO-tag, amelyik még nem ratifikálta a jegyzőkönyvet.

A döntés után Jens Stoltenberg NATO-főtitkát felszólította Magyarországot, hogy kövesse a törökök példáját, és hagyja jóvá a svéd csatlakozást. Bár korábban Orbán Viktor azt mondta, a magyar álláspont nem a töröktől függ, azt is ígérte, hogy “nem mi leszünk az utolsók, akik jóváhagyják Svédország csatlakozását”. A két állítás ellentmond egymásnak, és könnyen lehet, hogy végül egyik sem bizonyul igaznak.

Kedden Orbán Viktor a svéd miniszterelnökkel akart tárgyalni, a svédek viszont visszautasították a magyar miniszterelnök ajánlatát.

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán az X-en osztotta meg gondolatait a svéd-csatlakozásról.

Törökország ratifikálta Svédország NATO-csatlakozását. Most rajtunk a sor. Szorgalmazom a tárgyalásokat a svéd és a magyar kormányfő között. Az álláspontom ugyanaz, mint korábban: több az előnye, mint a hátránya a svéd csatlakozásnak

– fogalmazott.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
kati a viktor fölöttese vagy alantasa, vagy csak egy kirakati pojáca ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Erre szokták mondani: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
Nessy
És miről tárgyalnának??? Mert ez a "kölcsönös bizalom" szöveg, ez bla,bla,bla!
csak úgy....
kati a viktor fölöttese vagy alantasa, vagy csak egy kirakati pojáca ?
Béla333
Katónak is szóltak a maffia központból, hogy segítsen kicsit húzni még az időt, ezért írt ilyen semmitmondó hülyeséget a nemzet egységét mutatva...
20 hónap szarakodás után kicsit késő most tárgyalgatni, pláne úgy, hogy alig egy hete tárgyalt a svéd külügyminiszter a Tarajossal Brüsszelben éppen a NATO csatlakozásról.
Mi az amit 1 hete nem tudtak megtárgyalni, most meg igen?!
Béla333
"A svéd külügyminiszter ennek kapcsán most kedden elmondta: múlt hétfőn találkozott Brüsszelben Szijjártó Péterrel. Billström szerint a találkozó svéd kezdeményezésre jött létre, és azon többek között a ratifikációról is szó esett. A svéd diplomácia vezetője szerint itt azt az ígéretet kapták, hogy Magyarország tovább halad a ratifikációval és a magyar kormány teljes mértékben támogatja Svédország NATO-csatlakozását."
24.hu/kulfold/2024/01/24/svedorszag-nato-csatlakotzas-erdogan-orban-kristerrson-sved-media-visszhang/

Mit kellene még megtárgyalni Kató? Minek ütöd bele az orrod olyanba, amihez nem értesz és semmi köze nincs hozzá egy maffiózónak? Inkább most le az ablakot!
balos
@Béla333: Hogy még koszosabbak legyenek a kilátások?Még arra sem képes,hogy a gumit fölhúzza a műkukira!
rücsü41
Novák Katalin idézett utolsó mondata azt azért jól bizonyítja, hogy nálunk nem az államfő az ország első számú vezetője, mert neki változatlanul az az véleménye most is ami korábban volt, hogy a svéd csatlakozásnak több az előnye , mint a hátránya.Orbán Viktor itt a totum factum , nem számít semmit sem hogy bizonyos dolgokról mi az állam elnökének a véleménye.Ezt ugyan nem mondja ki soha sem mert ő egy bátor nindzsa harcos, de amit és ahogyan tesz abból egyenesen ez következik, amit most Novák megerősített.
Sámannus
Kátya Nincs miről tárgyalni. Umbulda nuku, puktum, nem paktum.
Nyírfa
Ember tervez, Isten végez. Jó kis mondás, ha valaki felül akarja bírálni az élet bölcsességét, elmélázhat, vagy bosszankodhat rajta.
Mi van akkor, ha sem Biden, sem Trump nem lesz az USA elnöke? Egy váratlannak tűnő fordulat mindent helyre tehet:

hvg.hu/elet/20240124_Michelle_Obama_elnokjelolt_elnokvalasztasi_kampany?s=hk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.