Az EP még az Európai Bizottságot is beperelheti, amiért decemberben adtak 10,2 milliárdot a magyar kormánynak.

Bekeményítenek Brüsszelben, Orbánékkal most tényleg „a béka segge alatt van” a viszony a Politico szerint

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd 

Néhány uniós vezető megelégelte a magyar kormánnyal szembeni puhaságot, és fokoznák a nyomást, napirendre vennék például Orbán Viktor kizárását a döntéshozatali folyamatokból, értesült a Politico. A lap egy magyar mondást idéz, hogy rámutasson az Orbán-kormány brüsszeli helyzetére:

A béka segge alatt van.

Mint a Telex szemléjéből kiderül, egy névtelenséget kérő tisztségviselő arról beszélt, hogy ez a mondás jól kifejezi a bizalmi viszonyt Orbán és más vezetők között. Ha a magyar miniszterelnök a következő brüsszeli csúcson is megakadályozza az Ukrajnának szánt ötvenmilliárd eurós segélycsomag jóváhagyását, akkor „valós lehetőséggé válna” a hetes cikk szerinti eljárás továbbléptetése, ami akár a magyar kormány szavazati jogának megvonásához vezethet.

Közben a Népszava egy bennfentes parlamenti forrás alapján arról számolt be, hogy előreláthatólag csütörtökön, az EU-csúcs napján szavaz az Európai Parlament jogi bizottsága arról, hogy a képviselők az EU Bírósága elé citálják-e az Európai Bizottságot, amiért tavaly decemberben felszabadított Magyarországnak 10,2 milliárd euró felzárkóztatási támogatást.

Forrás: Telex

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Háborús agresszorral való szövetség, sunnyogva való dörgölődzés hozzájuk nem alku tárgya.
Normális erkölcsű ember nem mérlegeli, hogy Ukrajna vagy éppen Oroszország mit tud adni nekünk.
Aljasság, háborús agresszió, háborús bűntett nem alku tárgya, csak az orosz trolloknál és az őket hűségesen követő hülyemagyar maffiahívőknél merül fel ez egyáltalán!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
"Magyarország

Excellenciás uram, drága barátom, Viktor effendi! Örömmel értesítelek, hogy a mai napon volt szerencsém aláírni a svéd NATO-csatlakozásnak a parlamentünk általi jóváhagyását, amellyel ez hatályba is lépett.

Ezzel, drága barátom, sikerült a nagy operáció: tisztelettel s.gget csináltam felséges szájadból. Egyben úgy érzem, most visszavágtam Nándorfehérvárért és az egri asszonyok által orvul leforrázott honfitársaimért.

Úgy vélem, ezzel megnyertem a fogadásunkat:

én tettelek Téged lóvá.

A Tőled tapintatlanul, ám feltételezhetően gúnyolódásként kapott állat szaporító szervét szíves feldugásodra mellékelten visszaküldöm.
Kérlek, ezúttal is fogadd mélységes megvetésem kifejezését.

Baráti röhögéssel, Recep Tayyip Erdoğan”
Dr. Proktor
Nem a magyar állam kapta a pénzt hanem Orbánék...
Nyírfa
Amikor feltételes módban fogalmaznak valamit, mindig eszembe jut Gregor József , egy interjúban adott válasza: nincsen ha.
Eladott Ország
Korábban az oroszok elleni szankciók vétója, aztán a külügyi nyilatkozatok és a közös EU-s fellépés, most az ukrán támogatás... holnap is lesz nap... mindenképp el kell venni ennek a pszichopata moszkovita szardarabnak a szavazati jogát, évtizede csak trollkodik az EU-val...Bekeményít az EU: A Politico szerint Orbán vétója esetén megvonnák Orbán szavazati jogát.
twitter.com/juteszembe/status/1750807495495340505/photo/1
Cherry
@KisTehen: Irja ezt egy darab tehénsz@r, Takarodj már idióta
bence
Az EP jogosan pereli be az Európai Bizottságot amiért pénzt adott az orbán kormánynak ! Súlyos hiba volt ! orbán további visszaéléseire egy gyógyír van , azonnal megvonni tőle a szavazati jogot !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.