Vasárnap 4006, hétfőn 22 608 Volánbusz-járat marad ki, miután vasárnapra és hétfőre munkabeszüntetést hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ).

Kezdődik a közlekedési káosz: 26 ezer járat maradhat ki a vasárnap kezdődő Volán-sztrájk alatt

A Volánbusz Zrt. jelezte, hogy a sztrájk ideje alatt is biztosítani fogják az elégséges szolgáltatásokat, továbbá közzétette, mely járatok nem indulnak el vasárnap és hétfőn.

A Volánbusz Zrt. pénteken közölte, hogy indokolatlannak tartja az akciót, hiszen folyamatban vannak a bértárgyalások, és „a MÁV–Volán-csoport továbbra is a bérmegállapodás mielőbbi megkötésére törekszik”. Mint írták, ajánlatuk a vállalat valamennyi dolgozóját figyelembe véve átlagosan 16,8 százalékos, a Volánbusz autóbusz-vezetői esetében 20,5 százalékos béremelést jelentene már idén.

Az országos munkabeszüntetés erősebben érintheti Budapestet, mint a vidéki településeket, mert a távolsági járatok felét kell csak elindítani az elégséges szolgáltatás biztosításához, míg a csak vidéket érintő helyi, helyközi járatoknál 66 százalékos járatsűrűséget kell biztosítani.

A Volánbusz dolgozói legutóbb decemberben sztrájkoltak.

Bár az akkori munkabeszüntetésben a dolgozók mindössze 14 százaléka vett részt, ez elég volt ahhoz, hogy kétségbe ejtse az utasokat.

Forrás: HVG

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ez vicces vasárnap ? Semmi értelme nincsen ! Ez ilyen szolgalelkű megmozdulás csak ! Sztrájk akkor volna , ha hétfőn kezdődne, pl ha megállapodás is volna, akkor is meg kellene tartani az 1 hetet ,egész napra ! Na ez volna a sztrájk , de gyáva szolgalelkű néppel nem lehet sztrájkolni , a sztrájk meg akkor sztrájk, ha az egész szolgáltatás leáll ! Ez így semmi !
teuton
@Maccska: KESMA-lapban olvastad? Ja, nem lehet, mert analfabeta vagy... Majd ha megtanulsz olvasni, akkor azt is olvasdd el, hogy MOon a buszosok 14%a sztrajkolt es megbenul az orszag. Nemetorszagban 6 napot sztrajkoltak a mozdonyvezetök, a vonatok 80%a nem közlekedett es NEM benult meg az orszag, 10% idökesessel eljutottam az 500 km-re levö celallomasig...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.